Motorno olje "Lukoil Genesis": značilnosti, pregledi

Blagovna motorna olja so danes tako pogosto ponarejena, da jih je strašljivo kupiti. Običajno priporočamo nakupovanje v preverjenih trgovinah, vendar to ne pomaga vedno. V tem primeru je smiselno posvetiti pozornost kakovostnim motornim oljem domače proizvodnje ali samo tistim blagovnim znamkam, ki še nimajo časa za sprostitev. V tem članku bomo z vami razmislili o nafti "Lukoil Genesis".

Leader na domačem trgu

Lukoil je prvič začel prodajati maziva v letu 2005. Edino to podjetje proizvede približno 40% skupne količine olj, proizvedenih v Ruski federaciji. Gre za vodilne pozicije na trgu. Kljub temu pa ni vsak lastnik pripravljen napolniti takšno olje v svojem avtomobilu. To je posledica stereotipov in dejanskih razmer. Bistvo je, da v Rusiji ni veliko domačih avtomobilov. V bistvu gre za avtomobile iz Nemčije, drugih držav Evrope in Japonske. Zato mnogi verjamejo, da je ulivanje le tisto, kar nam pride zaradi "buma", tj. Uvoženega. Ampak to ni tako. Poglejmo podrobneje, kako razumemo, ali je vredno kupiti motorno olje "Lukoil Genesis".

Certifikati in mednarodni standardi

Motorno olje mora izpolnjevati določene zahteve. To velja tako za njegovo sestavo kot tudi za prisotnost nekaterih dodatkov v njem. Na splošno se to lahko imenuje kakovost. Za začetek bi rad povedal o certificiranju API, ki ga je razvil Ameriški inštitut za kakovost motorjevolja

V skladu s tem certifikatom ima Lukoil dovoljenja za uporabo na vozilih, kot so BMW, Porsche, Foltsvagen itd. Poskrbite, da to lahko storite na uradni spletni strani proizvajalca avtomobilov. Če najdete "Lukoil" na seznamu priporočenih olj, potem je vse v redu.

Ponarejanje in kako jih zaščititi

Trenutno je verjetno, da je olje iz Lukoila pogosto ponaredek, vendar to ni. Čeprav je bilo pred 15-20 leti, je bilo stanje veliko slabše. Danes takih primerov skoraj ni, le da so edinstvene. Kje kupiti več odpustili "Shell" ali "Motyul".

Vsa stvar je, da je olje "Lukoil Genesis", sintetično ali polsintetično, dobro zaščiteno. Prvič, vsebnik ima nekaj posebnosti. Prva stvar, ki prizadene oko, je dvobarvni spajkani pokrov in prisotnost zapornega obroča. Na vratu je ventilirana membrana iz aluminija. Treba je omeniti, da ni lepljen, ampak je vstavljen v telo. Potisnite v oči in triplastne posode. Večplastna ima tudi drugačno barvo. Narediti tako težko. To je vredno pozornosti na nalepke. Papir ne bi smel biti. Vse nalepke so vstavljene v telo posode, jih ni mogoče odstraniti.

Prednosti lubrikanta LUKoil Genesis Automobile

Pri tem je treba upoštevati dejstvo, da ima ta izdelek številne prednosti. To dokazuje laboratorijske poskuse in praktične izkušnje voznikov. Prvič, olje ima dostopno ceno in ga je mogoče najti v skoraj vseh trgovinah, kjer se prodajajo tehnične tekočine.za avto. Še posebej, ko gre za pot, se prodajajo predvsem domače. Čeprav obstajajo pregledi v omrežju, pravijo, da je olje visoko v primerjavi z uvoženimi. Torej, če bo cena za "Lukoil" in "Shell" približno enaka, bodo mnogi raje slednje.
Kot smo že ugotovili, nafta praktično ni ponaredek, to je izjemno pomemben trenutek. Prisotnost paketa dodatkov vam omogoča upravljanje avtomobila v težkih pogojih (oster zagon in zaviranje, vožnja na zastojih itd.) Poleg tega se skoraj ne zbudi. Na primer, maslo "Lukoil Genesis 5W40" z dobrim motorjem skoraj ne gori. Toda stalna vožnja pri visokih vrtljajih lahko pripelje do njenih stroškov, vendar to velja za vsa avtomobilska vozila, in ne samo za to.

Pravočasna menjava olja

Veliko motoristov se pritožuje zaradi motornih olj zaradi pomanjkanja kakovosti slednjih. Vendar pa morate razumeti, da sčasoma izgubi svoje lastnosti in s kilometrino. Če se olje v avtomobilu ni spremenilo eno leto, čeprav ste vozili le nekaj tisoč kilometrov, ste lahko prepričani, da je že izgubil nekaj dodatkov in ne bo deloval, kot bi moral. Vozniki še zdaleč ne uporabljajo vodnika avtomobila. Čeprav je zapisano, kaj in skozi kateri interval morate oddajati in spremeniti olje. Vendar se zamenjava po 15.000 kilometrih ali več še vedno dogaja. Posledica tega je pospešena obraba motorja. Verjetno je, da če se bo to nadaljevalo, motor ne bo preživel dolgo časa.


Kar se tiče intervalov zamenjave, obstajanjihove nianse. Prvič, vožnja po mestu in prometni zastoji so težki. V tem primeru morate olje pogosteje menjati. Povečana hitrost motorja in visoke hitrosti povzročijo sežiganje, to je znižanje nivoja. Če slog vožnje ne vključuje velikih bremen na motorju in dolgotrajnega dela v prostem teku, je treba menjavo olja opraviti vsakih 7-10 tisoč kilometrov. Delovanje v težkih pogojih - zamenjava vsakih 5-7 tisoč kilometrov.

Povzetek

Olje "Lukoil Genesis" (5W30) - popolnoma sintetično in namenjeno sodobnim motorjem. Laboratorijske raziskave kažejo na njeno zadostno kakovost in zaščitne lastnosti. Vse to, skupaj s cenovno dostopno ceno, ga uvršča med najboljše v tem cenovnem segmentu. Čeprav so mnogi še vedno nagnjeni k nakupu uvoženih olj, se sklicujejo na njihovo visoko kakovost. Ampak, če naletite na ponarejeno in ga ne opazite pravočasno, potem lahko greste za večje prenove motorja, toda tukaj je malo užitka.
Ne pozabite, da je treba proizvajalca in ne glede na to, kako kakovostno olje, spremeniti pravočasno. Varčevanje nekaj tisoč rubljev lahko privede do bistveno višjih stroškov, ki jih je potem mogoče obžalovati več kot enkrat. Ko kupujete "Lukoil Genesis", bodite pozorni na posodo. Če se razlikuje od opisa v tem članku, je bolje, da greste vzporedno. Čeprav je danes priložnost za ponarejanje izjemno nizka. Olja z nizkimi stroški in dobro zaščito v podzemlju nimajo smisla, saj lahko to povzroči visoke stroške. Na splošno je "Lukoil Genesis" normalno maslo z dobrimpaket dodatkov in cena.

Sorodne publikacije