Popravek napak v besedilu: 9 orodij za pisatelja in lektorja

Tudi če ste bili v šoli ruske, ste bili trdni pet, držite v mislih vsa pravila (in še večja izjema!) Medtem ko je delo praktično nerealistično. Na srečo je popravek napak v besedilu zdaj popolnoma možen, da se zaupajo specializirane storitve in aplikacije. O njih bodo danes govorili. Kateri programi se najbolje uporabljajo za preverjanje črkovanja in ločil?

Microsoft Word

Verjetno najbolj priljubljena možnost, saj veliko dela v urejevalniku "microsoft". S svojo nalogo se dobro sooča in opredeljuje ne le črkovanje, ampak tudi ločila in celo slogovne napake.


Ugotovimo lahko, da se pregled izvaja v živo načinu (napačno napisan - takoj viden), kot tudi podpora za skoraj vse jezike. V najnovejših različicah se številne napake popravijo samodejno. Vendar pa se lahko Word z vsemi svojimi prednostmi ukvarja z najbolj grobimi napakami. Bolje je uporabiti nekaj bolj resnega za globoko delo na besedilu.

Orfo Switcher

Priljubljen program za odpravljanje napak v besedilu. Kako uporaben je ta pripomoček? Prvič, Orfo Switcher preveri črkovanje v vseh aplikacijah, naj bo to Beležnica, okno brskalnika ali Skype Messenger. Drugič, aplikacija lahko samodejno preklopi postavitev, če je to potrebno (na primer, če ste napisali "Ghbdtn" namesto "Hello").

Preverjanje črkovanja

Ta program deluje na enak način - išče in popravljaNapake v besedilu se pojavijo v vseh programih, ki jih odprete. Preverite lahko tudi odrezek, ki je v odložišču. Če je vnesena aplikacija imela napako, se v zgornjem kotu zaslona prikaže rdeče potrditveno polje. Po želji lahko nastavite zvočno opozorilo.


Kaj je treba upoštevati? Najprej - podpora za več kot 30 jezikov (morate le povezati ustrezne slovarje). Poleg tega obstaja uporabniški slovar, v katerega lahko dodate sleng in druge besede, ki jih program ne pozna.

AfterScan Express

To aplikacijo bodo cenili tisti, ki morajo pogosto skenirati in prepoznati množične izdelke in delo. Funkcionalnost programa vključuje popravek napak v besedilu, čiščenje "smeti" v ločilnih znakih ter odstranitev dodatnih presledkov in zamikov. Poleg tega aplikacija samodejno nadomesti latinske črke v n besedah. In za 99 $ lahko dobite različico Pro, ki med drugim popravlja napake, do katerih pride pri ročnem vnosu in odstrani nepotrebne prenose.

KeySwitcher

Preprost in enostaven program, ki bo postal pravi "paliček" za tiste, ki veliko pišejo, hitro in zato pogosto napake. KeySwitcher samodejno popravi napake v besedilu in, tako kot Orfo-Switcher, preklopi postavitev iz ruskega v angleščino in po potrebi nazaj. Samodejne spremembe lahko prekličete tako, da preprosto kliknete Backspace. Najbolj kul je, da je program samouk. To pomeni, da če prekličete kakšno dejanje, ga bo aplikacija zapomnila in jo bo uporabila v prihodnosti. Pri temaplikacija absolutno ne nalaga sistema in ne upočasni dela računalnika.

Koristne spletne storitve

Pri delu z velikimi izdelki je bolje uporabiti več orodij. Poleg standardnih programov, ki v besedilu opravljajo popravke hroščev, je material bolje "potiskati" s pomočjo specializiranih storitev. Tukaj je le nekaj možnosti, ki jih uporabljajo novinarji in tekstopisci:
  • Text.ru. Znana storitev testiranja plagiarstva ima tudi lastne algoritme za določanje pismenosti besedila. Istočasno opravi SEO-analizo, s čimer dobimo kazalnike iskrice in vodnosti. Vse napake so označene, vendar da bi ugotovili, v čem je težava, kliknite izbrani odrezek.
  • Advego. Tudi Advego ima lastno preverjanje črkovanja - in zelo dobro deluje. Vse besede z napakami so označene in pri lebdenju lahko vidite alternative. Analiza določa tudi vodnost in slabost dokumenta. Za razliko od svojih konkurentov podpira veliko število jezikov.
  • Yandex.Speller. Prvotno zasnovan za povezavo s spletnimi mesti, pa je na voljo celovita spletna različica. Omogoča preverjanje besedil v ruščini, angleščini in ukrajinščini.
  • "Ortograf". Čeprav je ta storitev plačljiva, je njen denar edinstven (poleg tega je znesek več kot simboličen). Ta program ne le popravlja napake v besedilu, temveč pomaga izboljšati njegovo berljivost, se znebiti tavtologije, izposojenih besed in kompleksnih struktur. Nepogrešljiv pomočnik za tiste, ki pišejo članke.
  • Upamo, da vam bo naš mali seznam koristen. Ampak ne pozabite, da je tudi najbolj "izpopolnjena" storitev le program, zato ne potrebujete le slepo slediti priporočilom, temveč razmislite o vsakem besedilu sami.

    Sorodne publikacije