Cadillac SRX: opis, specifikacije, pregledi

V naši državi so zelo priljubljeni crossoverji. Vendar pa večina raje avtomobilov evropskega izvora. "Američani" v Ukrajini so skeptični. Mnogi verjamejo, da so dragi službi in so ogromni. Kljub temu so takšni avtomobili na voljo v vsakem mestu. Danes imamo pregled - Cadillac SRX. Specifikacije, fotografije in ocene - spodaj v članku.

Opis

Cadillac SRX je srednji, zadnji pogon ali štirikolesni prehod, ki je nastal leta 2004. Gradnja avtomobilov za ruski trg se izvaja v Kaliningradu. Naslednik SRX je postal model HT5. Serijska produkcija crossoverja je trajala do leta 2016. Za 12 let proizvodnje je avto preživel le eno restyling.


Oblikovanje

Zunanjost SRX se ne razlikuje od drugih "Cadillaca" iz sredine 2000-ih. Torej, spredaj so prepoznavne navpične luči z lečami in velika rešetka s kromirano oblogo.
V odbijaču - kvadratni antifag žarometi. Osvetljuje dobro optiko, kot je navedeno v pregledih. Cadillac SRX iz tovarne bi lahko šel s halogenskimi žarometi in ksenonskimi žarometi. Ampak moram reči, da je prva generacija crossoverja "Cadillac" bolj podobna raztegnjeni vsestranski osebi. Po restilingu so se razmere nekoliko spremenile.
To se je zgodilo leta 2010. Torej, med temeljnimi spremembami je treba opozoriti na pobočju strehe, zaradi katere "Cadillac" je postala bolj kapljično obliko. Rešetka hladilnika je sedaj popolnoma kromirana. Meglenke spuščenevelikosti in postanejo okrogle. Žarometi - bolj podolgovati in še vedno navpično. V krilih so bile dekorativne "škrge". Oblika diskov se je spremenila. Na splošno je videz avtomobila zelo privlačen in svetel. Izgleda kot "Cadillac" v vrstnem redu bolj privlačen kot njegovi evropski kolegi. Kakšne so slabosti karoserije Cadillaca SRX? Recenzije lastnikov pravijo, da se crossover čez čas sesuje. Tudi na sprednji strani čipa na barvi. Toda rje na telesu se ne pojavi.

Mere, zračnost

Avto odlikuje trdna dimenzija. Torej, dolžina telesa je 5 metrov, širina - 185 višine - 172 metrov. Svetilka je 21 centimetrov. To je dovolj za samozavestno premikanje na mokre temeljne in zasnežene ceste.

Specifikacije

Najprej je treba razmisliti, kateri motor na Cadillac SRX se nanaša na ponastavitev. Zato je osnova za "ameriško" šestvaljni 36-litrski V-oblika 258 konjskih moči. Motor ima glavo z 24 ventili in ima vgrajeno vbrizgavanje goriva. Navor je 339 Nm. S tem motorjem Cadillac SRX pospeši na stotine v 81 sekundah. Največja možna hitrost - 200 kilometrov na uro. V dražjih kompletih 46-litrski osemvaljni motor omogoča 325 konj. Motor ima 32-ventilski sistem GRM in razvija do 427 Nm navora. Pospešek na stotine je ocenjen na 76 sekund. Najvišja hitrost - 225 kilometrov na uro.
Med slabostmi Cadillacovih pregledov SRX so visoka poraba goriva. Da, ti motorji so močni,vendar moraš plačati za užitek. Na 100 kilometrih poti lahko avtomobil zaužije približno 20 litrov 95.

Spremembe po letu 2010

Med glavnimi dogodki - popolna zavrnitev osemvaljnih motorjev. Ja, samo šestvaljni V-bog je ostal v seriji. Osnova za "Cadillac" motor ima delovni volumen 3 litre in razvija 269 konjskih moči. Navor - 302 Nm. Tudi v seriji je 28-litrski turbopolnilni motor. Največja moč tega motorja je 300 konjskih moči. Navor - 400 Nm. Vodilni v seriji je 36-litrski šestvaljni motor 318 konjskih moči s tehnologijo VVT. Razvija 360 Nm navora. Vrh v seriji je 36-litrski atmosferski motor. Njena moč je 318 konjskih moči.
V povprečju avto pospeši na sto za 8-85 sekund. Največja hitrost crossoverja doseže 220 kilometrov na uro. Vendar pa so v zvezi s porabo goriva ti motorji že poželjivi. Na 100 kilometrih poti je v mestu okoli 16-18 litrov - recimo recenzije.

Prenos

Mehanske škatle za "Cadillac" niso predvidene - samo stroj s šestimi hitrostmi. To polje lahko deluje v športnem načinu, ki vam omogoča izboljšanje dinamičnih lastnosti. Po ocenah je AKPP na splošno zanesljiv. Opravite popravila na Cadillac SRX redko - samo spremembo olja v avtomatskem prenosu na 60 tisoč kilometrov. Vendar pa je med težavami vredno omeniti obesek ležaj propelerne gredi. Torej, na poti več kot 60-80 tisoč kilometrov, začne hrupa, nato pa vibrira. Ležaj se spreminjakardanska gred.

Podvozje

Vozilo ima popolnoma neodvisno vzmetenje. Poleg tega je tudi prilagodljiv. Odvisno od hitrosti ceste in narave cestišča lahko vzmetenje spremeni njegovo togost. Steering - rack z ojačevalnikom in z možnostjo spreminjanja koeficienta napora. Avto ohranja cesto dobro. Ampak še vedno ni treba zateči k ostrim manevrom - teža avtomobila je večja od 2 ton, medosna razdalja pa ni kratka. Med značilnostmi, ki jih je treba upoštevati, je sistem sušenja zavornih diskov. Poleg tega ima "Cadillac" funkcijo opozorila zavore z zavornim sistemom. Toda ni bilo brez težav. Med obratovanjem so lastniki crossoverjev naleteli na problem deformacije zavornih kolutov. To se večinoma dogaja na sprednjih kolesih. Posledično lahko med zaviranjem občutite značilne vibracije na volanu.
Med drugimi "ranami" crossoverja Cadillac SRX je treba omeniti rokave stabilizatorja prečne stabilnosti. Njihov vir je približno 20 tisoč kilometrov, kar pomeni, da jih je treba vsako leto spremeniti. Na krmilju je težava s črpalko GUR - iz nje večkrat potuje cev in izgubljena tekočina. V drugem, vzmetenje je precej zanesljiv in energetsko intenziven - recimo recenzije.

Popolni pogon

Kot smo sprva povedali, je ta avtomobil lahko pogon na vsa kolesa. Takšni primeri se pogosto pojavljajo na trgu. Celoten pogon se izvaja na "Kadilka" s pomočjo elektronskega sklopa "Khaldeks". Porazdelitev navora se lahko izvede v različnih razmerjih - od 50:50 do 0: 100 in obratno.Med otroškimi boleznimi so ocene "pozimi" v zimskem času. Pri temperaturah pod -20 stopinj, lahko lastnik naleti na popolno napako pogona. V tem primeru plošča zasveti "Service". Zadnji most ". Da, avto se lahko še naprej premika, vendar bo to samo enosmerni pogon.

Povzemimo

Zdaj vemo, kaj je Cadillac SRX. Tako smo ugotovili, kaj predstavlja ameriški crossover Cadillac SRX. Svojimi pozitivnimi lastnostmi je vredno:
  • Trden dizajn.
  • Odlična cesta.
  • Dinamika overclockinga ni slaba.
  • Gladkost proge.
  • Zanesljiv motor in avtomatski menjalnik.
  • Med slabostmi mnogi opažajo veliko porabo goriva in težavnost servisiranja. Iskanje na Cadillac SRX je enostavno, vendar je dostojno storitev težko. Opravite popravila z lastnimi rokami tukaj v večini primerov ne bo delovalo.
    Danes lahko ameriško crossover kupite na sekundarnem trgu v popolnoma dostopnem znesku - od 450 do 800 tisoč rubljev (če govorimo o prvi generaciji). Različice po letu 2010 so stale od milijona. Ni treba posebej poudarjati, da je Cadillac cenejši avto kot Audi Ku-5 ali BMW X3. Hkrati pa ima ne manj razkošen videz in sprejemljivo dinamiko overclockinga. Naj kupim tak crossover? Če imate pomemben videz in ne želite biti kot drugi, lahko razmislite o možnosti nakupa Cadillaca. Še več, "žive" osebke je mogoče najti več kot isti "Audi" in "BMW". In pri vzdrževanju bodo približno enaki.

    Sorodne publikacije