Lada Largus Cross (7 sedežev): značilnosti, povratne informacije lastnika

Po skoraj dvajsetih letih nedelovanja je Togliatti Automobile Plant začel posodabljati svojo linijo. Torej, svet je prišel ven "Kalina", in po njej in "Largus". Kar je izjemno, oba modela je mogoče sprostiti v "križu". Kaj to pomeni? Za tiste, ki imajo specifikacije za Largus Cross, povratne informacije lastnikov, oblikovanje in ceno, bomo govorili v našem današnjem članku.

Karakteristično

"Lada Largus" je avto malega razreda, zgrajen na edini platformi platforme Logan Doha Logan B0. Serijska proizvodnja tega modela se je začela leta 2012. Po treh letih, leta 2015, je proizvajalec sprostil terensko spremembo družinskega vagona. Novost se imenuje Lada Largus Cross. V tem članku si lahko ogledate fotografijo strojnega bralca. Stroj "Lada Largus Cross" je zasnovan tako, da pokriva proračunski segment in postane cenovno univerzalna vsestranska oseba.

Oblikovanje

Kot smo že povedali, je romunski "Dacha Logan" sodelavec "Largusa". Posestvo "Dacha" pa se je začelo leta 2006. Od takrat avtomobil ni bil izpostavljen resnim spremembam. Za tako dolgo časa je to platformo prevzel AvtoVAZ. Videz avtomobila je precej sporen. Komentarji pravijo, da je Largusov križ obtičal sredi dveh tisočin. Do leta 2017 je zasnova očitno zastarela.
Avto ima veliko podobnih elementov z Dacio. Tako ima Largus Cross enake trikotne žaromete, podobno vrsto vrat in odbijač. Celo tirnice na strehi so ostale enake. Tako so inženirji Avtovaza uvedli nekaj sprememb v glavno optiko (maloraztezanje), odbijač in žar. Če pa odstranite kromirani čoln VAZ, lahko zasnovo avtomobila Largus Cross zamenjate z Dacio. Žal "Largus" ni ruski razvoj. Nadaljujmo z videzom. Avto Lada Largus Cross se razlikuje od osnovnega modela izboljšane prehodnosti. To je mogoče opaziti takoj na povečanem odmiku, veliki 16-palčni liti diski na 205. gumi in nepobarvani deli telesa. To je odbijač, tirnice in kolesni loki. Zdaj so te podrobnosti bolj nevzdržne za učinke kamnov in gramoza (pravzaprav ne gre za ime "križ"). Zdaj ne morete skrbeti za stanje barve in laka premaz pri premikanju v tla. Plastika je precej kakovosten avto Lada Largus Cross. Mnenja tudi opozarjajo na prisotnost velikih diskov. V primerjavi z osnovno različico, je modifikacija "Cross" videti bolj napeta in masivna.
Pojdimo na zadnji del avtomobila. Tukaj vidimo značilnosti druge generacije "Kalina" - enako visoke zadnje luči, ki se konča s strešno plastično oblogo. Mimogrede, telo ima veliko nebarvane plastike. Morda je to usoda praktičnosti? Ali pa se je tovarna spet odločila rešiti? Proizvajalec trdi, da je Largus Cross visokozmogljiv avto. Ampak, kot je mogoče, ni treba barvati odbijača in pragovi v primeru poškodb. Posebnost avtomobila Lada Largus Cross je dvodelni pokrov prtljažnika. In ne odpira se navzgor, kot na vseh univerzalnih in širokih.
Leva "vrata" so nekoliko bolj prav. Vrtalnik tudi ni centriran. Kakšen je bil namenTa odločitev je sprejeta, ni znana. Ugotavljamo le, da je v kartah pokrova prtljažnika v dveh prostorih priročen žep in mreža za stvari (na levi in ​​desni strani).

Dimenzije karoserije, lumen

Pri dimenzijah ima stroj naslednje značilnosti. Dolžina avtomobila je 45 metrov, širina 176 metrov, višina 168 metrov. Parametri so skoraj identični standardom "Largus". Vendar pa je različica "Cross" prejel povečan lumen. Sedaj je 17 centimetrov. To je vplivalo tudi na celotno višino avtomobila. Standard "Largus" je nižji za 3 cm. Ampak v vsakem primeru, avto ustreza kompaktni B-razred.

Salon

Premakni se znotraj avtomobila Largus Cross. Ocene lastnikov pogosto zameglijo barvo obloge. Na vratih in na sredinski konzoli - svetlo oranžni vložki. Izgleda zelo vulgarno. Na sedežih je tudi oranžna črta. Poleg tega na isti oranžni meji so tekstilni predpražniki, ki jih je "Largus" opremil s tovarno. Za mnoge motoriste je barva zdravljenja zmedena. Za to, kar je to "opremljen" salon na družinskem avtomobilu, lahko samo ugibamo.
Kar se tiče oblikovanja sprednje plošče, popolnoma ponovi obliko "Loganovskega". Tu so enake poceni obdelave materialov, armaturna plošča in okrogli deflektorji zraka. Na nogah potnika je globoka škatla za rokavice. Zgoraj je vložek za zračno blazino. Volan s tremi kraki, s črtno kromirano ladjo. V tej konfiguraciji bi radB Multiroyal, recite lastnikov pričevanja. Osrednja konzola je okrašena s preprostim magnetofonom in "zvitkom" klimatskega sistema. Obstajata dve podcasti. Med sprednjimi sedeži ni naslona za roke in to je velika pomanjkljivost. No, premaknimo se na drugo vrsto sedežev.
Zadnji kavč je namenjen za tri osebe. Vsak ima svoj varnostni pas in naslon za glavo. Vendar pa ni naslona za roke. Vrata so še vedno v oranžni barvi. Ocene ugotavljajo, da je v drugi vrsti sedežev malo prostora za noge. Kljub temu se B-razred čuti. Iz udobja - samo električna okna. Ni opuščenih imetnikov. Hrbet ni nastavljiv, v nasprotju s prednjimi sedeži. Zadnji kavč je praktično ravno. Ne močno izražena podpora in voznik, pravijo lastniki pričevanja. Po dolgih potovanjih začne hrbet boleti. Ni dovolj ledvene podpore. Ko preučujemo sedem sedežev "Largus", je vredno pogledati zadnjo, tretjo vrsto sedežev.
Kavč presenečenja je prikrajšan za oranžne linije. V bistvu je ta fotelj v prtljažniku in ga lahko kadarkoli odstranite. Običajno v tretji vrsti z udobjem so lahko nastanjeni le otroci. Ni bilo izjeme za Lada Largus Cross (7 sedežev). Pripombe pravijo, da bodo odrasli potniki tukaj zelo tesni: vrh stoji na stropu. Presenetljivo je v tretji vrsti zagotovljena držala za skodelice.

Rack

Zdaj pa govorimo o prostornini prtljažnika. V sedmih sedežih je namenjen za 135 litrov. Število ni impresivno.Če pa odstranite tretjo vrsto sedežev, se bo prostornina povečala na 560 litrov. Sestavljena je tudi druga vrsta foteljev. Tako se zmogljivost prtljažnega prostora poveča na 2.350 litrov. Mimogrede, zadnja vrata se odprejo za 180 stopinj.

Specifikacije

Kaj je pod pokrovom v avtomobilu Largus Cross (7 sedežev)? Povratne informacije lastnikov se pritožujejo zaradi pomanjkanja izbire motorja. Za sedem-sedežni "Largus" visok prehod je zagotovljen en 16-litrski bencinski motor z razdeljenim vbrizgavanjem. Njegova največja moč je 102 konjskih moči. Mehanizem TMP - pas, 16-ventil. Navor pri 3800 vrt /min - 148 Nm. Avto je opremljen z mehanskim petstopenjskim menjalnikom. Pospešek do sto traja 13 in pol sekund. Največja hitrost - 165 kilometrov na uro. Kar zadeva porabo goriva, je stroj ekonomsko izvedljiv. V mestnem ciklu sedeži avtomobila Lada Largus Cross 7 porabijo 117 litrov bencina, ob progi - 76. V mešanem ciklu je številka 9 litrov na 100 kilometrov poti.

"Cross" do leta 2016

Mimogrede, prve različice "Lady Largus Cross" so bile opremljene s še šibkejšim 8-ventilnim motorjem. Ta motor pri prostornini 16 litrov razvil moč 84 KM. Do več sto sedmih sedežev "Lada Largus Cross" pospeši za 156 sekund. Poraba goriva je bila za 05 litrov večja kot pri novem 102-agregatu. Trenutno 8-ventilni motor ni več v proizvodnji in več o "Lada Largus Cross" ni nameščen. Tisti, ki bodo kupili avto na sekundarnem trgu, morajo biti pozorni na večzmogljive (in presenetljivo ekonomične) različice.

Vzletno-pristajalna steza

Ker ima Lada Largus Cross edino platformo z "Dacia", je vzmetenje enako. Na sprednji strani - neodvisno, na stojalih "McPherson". Od zadaj - polzvezni žarek na vijačnih vzmeti in teleskopski blažilniki. Proizvajalec trdi, da je bilo podvozje v modifikaciji "Cross" okrepljeno. Torej obstajajo novi bloki, ojačani vzmeti in nosilci regalov.

Kaj pravite na opustitev povratnih informacij lastnikov?

Lastniki se pogosto pritožujejo nad njegovo zanesljivostjo. Kljub uporabi ojačanih elementov ležaj pesta pogosto ne uspe. In v zameno, v razmaku 10-15 tisoč kilometrov. Vir ležajnega ležaja na "Largusu" ne presega 150 tisoč kilometrov. Hrbtna in krmilna konica sta tudi hitro razdeljena. Ampak stojala imajo veliko zaloge virov.
Zahvaljujoč uporabi ojačanih vzmeti, vzmetenje deluje še bolj na 16-palčnih platiščih. Standard "Largus" razume neenakosti, ki so precej mehkejše. Vendar pa lahko avto prenesete pod okcipitalno, in ne bo veverica (očistek zmanjša za 3 centimetre). Po podatkih iz potnega lista je nosilnost vozila 480 kilogramov. Seveda, vse to vpliva na moč motorja, očitno ni dovolj za samozavestno prehitevanje. Kar zadeva stroške storitev, je vzmetenje precej poceni. Tu ni dragih vzvodov. Če je potrebno, lahko vsa tiha bloka sam pritisnete. Amortizerji se zamenjajo v 30 minutah. Ampak s stojali pred vami moraš narediti nered. Neimajo izkušnje razstavljanja "MakFersonovykh" stojala, je bolje, da se obrnejo na storitev. Ampak v vsakem primeru znesek za popravila ne bo kozmičen. Kljub temu je Lada Largus Cross proračunski avto. Za ceno vsebine ni dražja od Lacettija.

Drive

Po sprostitvi nacionalnega "Lada Largus Cross" je prišlo do javne resonance. Kako je ta terenski vagon opremljen s pogonom na prednja kolesa? Mnogi so ob tej priložnosti izrazili nezadovoljstvo. Dejansko eno povečanje dovoljenja ni bilo dovolj, da bi ta avto označil kot terensko vožnjo. Isti "Audi" je opremljen s polnim pogonom, tudi v civilnih različicah. In tukaj - "univerzalna vsestranska oseba". Kaj je prečni prečni prerez vrste Largus? Zaradi odsotnosti vseh vrst ključavnic, avto hitro zgrabi "diagonale", tako da potegne eno kolo, razpoči v globino. Če govorimo o neprehodnosti, potem samo o dobro zdrsnila, in kar je najpomembnejše, suho premaz. V umazaniji in pesku je pogon spredaj nemočen. V prihodnosti AvtoVAZ načrtuje reševanje problema s polnim pogonom. Vendar pa natančni izrazi, ki jih proizvajalec ne prijavi.

Cene in oprema

Na žalost ni tako veliko kompletov, kot v primeru običajnega "Largusa". Proizvajalec se je odločil, da se ne bo trudil in vzel paket za križ iz luksuzne različice civilnega "Largusa". Ta komplet se imenuje tudi - "Lux". Na voljo je po ceni 690 tisoč rubljev. Če je n 'različica, bo to 24 tisoč ceneje. Raven opreme je enaka. Ta cena vključuje 4-valjni bencinski motor in mehanski menjalnik.Poleg tega bo kupec prejel naslednji nabor možnosti, in sicer:
 • Dva prednja zračna blazina.
 • Električna dvigala za okna za vsa vrata.
 • Ogrevani sedeži in vzvratna ogledala.
 • Avdio sistem USB in prostoročno delovanje.
 • Sistem ABS in stabilnost menjalnega tečaja.
 • Popolna velikost.
 • 16-palčni liti diski.
 • Luči za meglo.
 • Usnjen volan.
 • Klimatska naprava.
 • Hidravlični servo volan.
 • Stranska ogledala z električnim pogonom.
 • Osrednji grad.
 • Imobilizator.
 • ​​
 • Računalnik na krovu.
 • Blagovne znamke tekstilnih predpražnikov.
 • Barvna lestvica

  Telo je lahko pobarvano v različnih barvah:
 • Sivi bazalt.
 • Črni biser.
 • Ognjeno rdeča.
 • Kašmir.
 • Platina.
 • Diplomat.
 • Ledenje.
 • Dodatek za kovinsko barvo je 12 tisoč rubljev.
  Zadnja barva (ledeniška ali navadna beseda, bela) se odlikuje po dvoslojni sklenini. Trgovec ponuja nakup na posojilo ali v trgovini. Prav tako imajo vsi avtomobili garancijo za obdobje 3 let ali 100 tisoč kilometrov.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, kdo ima preglede in tehnične značilnosti krajev Largus Cross 7. "Cross" je poskus domačega proizvajalca, da ustvari večnamenski SUV na podlagi proračuna "Dacia". Francozi so sprejeli podobno odločitev, ko so na osnovi Logana ustvarili Drosserjev crossover. Slednja je bila uspešna zaradi dosledne cenovne politike in bogastva opreme. V našiV primeru, da kupec ne more izbrati motorja ali škatle. V smislu opreme "Largus Cross" močno slabša od "Daster". In cena je praktično enaka. Poleg tega nihče ni preklical sekundarnega trga. Tisti, ki potrebujejo zanesljiv vsestranski pogon na vsa kolesa, izberite staro "Subaru AutoBack", "Audi" ali v ekstremnem primeru "Forester".

  Sorodne publikacije