Dark Souls 2: Pregled, funkcije, zahteve

Pregled Dark Souls 2 bo potekal v primerjavi z originalno igro, ki je v igralniški industriji naredila državni udar in prinesla razvijalcem veliko denarja. Ustvarili so zanimiv koncept, edinstven v svoji obliki. Več podrobnosti najdete v tem članku.

Splošni pogled na nadaljevanje

V pregledu Dark Souls 2 se morate najprej spomniti, da so navijači čakali na nadaljevanje serije. Prvotna igra je mnogim uporabnikom ponudila točno to, kar tako dolgo nazaj ni bilo v industriji - velika zapletenost. To digitalno vesolje ne odpušča napak in se zvesto ne nanaša na igralca. Razvijalci, ki temeljijo na njihovem prejšnjem projektu, ki se ga je malo ljudi spomnilo - "Demonska duša", je uspelo prinesiti eno preprosto stvar. Bila je v tem, da med igralci ne le ljudje, ki želijo počivati ​​na računalniku, temveč tudi hardcore ljubitelje.


Prvi del se je opredelil kot resnost dogodkov. Tudi začetni sovražnik je postal test za nepripravljenega uporabnika. Tako kot izvirnik v Dark Souls 2, lokacije raziskujejo raznolikost in nevarnost se topi na vsakem koraku. Na prvi pogled lahko pomislite, da se je razširitev izkazala za preveč retrogradno, vendar to ni tako. Spremembe so razvili razvijalci v obilju, vendar ne vsi od njih bodo všeč resnični ljubitelji serije. Čeprav je nadaljevanje igra, ki si zasluži višje ocene, govori o njem.

Zgodba

V pregledu Dark Souls 2 se je treba nemudoma dotakniti teme ploskve, ki je zastandard je skoraj odsoten. Mnogi ljubitelji serije se ne bodo strinjali z njo, vendar ostaja dejstvo. Ko vstopite v igro, bo uporabnik, ki ni prebral specializiranih virov, samo vedel, da je duša osrednjega lika prekleta, vendar moramo najti rešitev. Nihče ne bo povedal, zakaj je protagonist zaslužil bolezen, ki mu je naložila urok, in tako naprej.


Zgodovina igralnega sveta se razkrije le površinsko skozi zapise, ki so razpršeni na različnih lokacijah v temnih dušah 2. Težava je, da ti materiali niso obvezni. Večina igralcev bo šla mimo beležke. Poleg tega bi lahko opazili delo domišljije, ker ko pogledate oblikovanje zgradb, uničenih gradov in celo šefov ogromne velikosti, obstajajo različne teorije o pojavu vsega tega. Samo to ne deluje iz enega razloga - ni dovolj časa za uživanje v okolju. V igri se lahko vsak obrat kamere v drugo smer in nepripravljenost na zasedo spremeni v drugo smrt. Medsebojno povezani dogodki so prav tako skoraj povsem odsotni. Igralec se pojavi v začetnem položaju in začne svojo pot. Odsotnost ploskve bi lahko zapisali v ogromno pomanjkljivost, če ne celo za igranje. Razvijalci so se osredotočili na to smer, zato ni smiselno, da bi se jih držali. To je samo omemba ljubiteljem žive zgodbe, da je ni mogoče najti tukaj.

Postalo je težje

Pregled igralne mehanike "Darks Soul 2" bi moral začeti z opozorilom za vse igralce. Tukaj so lahko celo veterani maloPresenečen, kako so razvijalci spremenili pristop k usklajevanju sovražnikov. Če je bil v prvem delu sovražnik najpogosteje pred osebo in preprečil premik naprej, potem je vse tukaj drugačno. Pošasti različnih vrst ponavadi napadajo od zadaj, uredijo zasedo in hitro ubijejo nepripravljenega uporabnika. To je priložnost, da ste vedno pripravljeni, saj bo brez nje igra morala porabiti več sto ur do polnega prehoda.
Ni enostavno obvladati Dark Souls II, toda ljubitelji prvega dela se dobro počutijo v poznanem okolju. Vitezi na sredini sobe bodo potekali, vendar pa je treba zahvaljujoč jasnemu in preverjenemu gibanju in začetnikom biti potrpežljiv. Primerno je omeniti vojaški sistem, ki se sploh ni spremenil. Igralec ima hiter in hud udarec, kot tudi rollback v arzenalu. Sijaj bojev je v tem, da se pri izbiri položaja odloča o izidu boja. Uporabnik mora poskusiti in se obrniti na sovražnika s poskusi in napakami, nato pa pridobiti natančne akcije. Stalni kliki na miški tukaj ne delujejo. Majhna sprememba se lahko šteje za hitro izgubo moči v orožju. Dovolj je za približno pol ure, potem pa bo moral iz zaloge izvesti zalogo, nato pa drugo. Obnova poteka le blizu središč.

Hoja proti preprostosti

Treba je omeniti, da so Dark Souls II zaslužili nezaslišano izjavo tistih ljudi, ki so navajeni na krute pogoje prvega dela. Ljubitelji neverjetno visoke kompleksnosti in izziv tukaj so videli elemente poenostavitve. Gre za to, da bi jih omenili v pregledu, kot na splošnoZ vidika igre je igra ostala na istih položajih. Na primer, uveden je bil nov tip "kompleta za prvo pomoč", ki obnavlja zdravje, razen pločevink z Estusom. Aktivno se kopičijo v inventarju, zato je v bitkah s šefi mogoče dobro preživeti.
Igralci se lahko sedaj premikajo med lokacijami na lokacijah brez porabe sredstev. Znaki v "Darks Souls 2" sedaj ponujajo koristne nasvete in namige o prehodu, ki je videti neobičajno za to serijo. Tudi na parceli je takoj jasen cilj v obliki zadnjega šefa sveta, imenovanega Dragonlik. Še vedno je skoraj popolnoma odsoten ali prekrit z ugankami, vendar je postal priložnost za negativne krike. Pravi ljubitelji prvega dela so začeli kriviti razvijalce v tej poenostavitvi, vendar jih nihče ni poslušal, saj so uspeli privabiti novo občinstvo. Ja, in vse to je opazno samo na drugem desetem prehodu, ko se začnete navaditi na smrt iz rednih pasti na vsaki lokaciji. Površina, luknje, vrzeli za vrati, padci morilca padajo - vse to se ne zdi tako preprosto, čeprav bodo strokovnjaki v prvem delu zlahka obšli.

Ravnovesje in geografija

Po izidu leta 2014 je bila okoli projekta ustvarjena zanimiva situacija. Mnogi oboževalci so hladno sprejemali spremembe in novinci so se spraševali, kako priti v "Darks Souls 2" vsaj na nekakšno lokacijo. To je mogoče pojasniti z dejstvom, da so razvijalci za vsako poenostavitev pripravili zapletenost ali vsaj razlago svoje odločitve. Na primer, obstaja več načinov za zdravljenje znakov, vendar je vsaka smrt z njimzmanjšanje celotnega zdravja za pet odstotkov. Glede na to, da je treba pogosto umreti, je poenostavitev pojava druge metode predelave enostavna. Vrstico zdravja lahko obnovite, sredstva pa so omejena.

Možnost prostega gibanja se pojasni z dejstvom, da je mogoče prenesti samo na začetni lokaciji. Zakaj tako niso razvijalci, nihče ne pojasnjuje, vendar dejstvo ostaja dejstvo. Toda geografija zadeve je nekoliko drugačna. Način prenašanja ravni, ki so za novo občinstvo resnično poenostavljene. Zdaj lahko poiščete pravo pot iz prvih minut in lahko s sovražnikom trčite le v smislu črpanja skozi podrobno študijo območja. Vsak posamezni svet ima zdaj središče v obliki majhne vasi ali naselja uničene trdnjave. Tukaj lahko igralci kupijo potrebne predmete, uporabijo storitve kovača ali pa se pogovorijo z liki. Pogovorna okna v drugem delu vsebujejo veliko več koristnih informacij kot v prvotni igri.

Anthurium in stilistika

Očiten plus celotne serije je videz. Tu vsak od njih, tudi najmanjši delci, daje duhu gotike, izgubi upanja in nepopolni temi. Atmosfera uživa sama po sebi, potem pa se pojavi občutek brezupnosti. Vrsta lokacije nakazuje, da shranjevanje tukaj ne bo enostavno. Temu sledi ducat smrti iz rok močnih sovražnikov ali šefa, ki je znan po seriji. Občutek se še dodatno poveča in celo glavni namen je pozabljen. Vse misli začenjajo aktivno iskatirešitev manjšega problema po vrsti prehoda segmenta lokacije.
Če pogledate okoli, lahko najdete poligone, slabe teksture in še več, vendar to ni priporočljivo. Mračni videz propadajočih utrdb, ječe, ulic v mestu se želi dolgo spominjati. Po težkem šefu je smiselno pogledati okoli in se spomniti trenutka zmage. Takšno spremljanje se morda zdi kot šok, vendar neverjetno poudarja občutek zmage. Tudi teme Dark Souls so primerne za stilistiko v okolici. Tudi sovražniki, zlasti šefi, so prijetni. Razvijalci so vlekli veliko grafike od prvega dela, in ogromni nasprotniki resnično navdihujejo strah. Ob prvih nekaj poskusih bo prišlo do želje po opazovanju njihovih gibanj in dejanj. To se redko pojavlja v igrah kateregakoli žanra.

Drugi elementi igre

Igra Dark Souls 2 je bila ustvarjena nekoliko pod enim kotom kot prvi del, vendar je baza ostala na svojem mestu. Uporabnik upravlja znak, ki ga je mogoče črpati z izboljšanjem karakteristik ravni. Velik vpliv je pravilna izbira oklepov, orožja in uporabe predmetov. Na primer, uporabnik lahko preuči urok čarovnije Dark Souls 2. Če želite to narediti, morate iti na akademijo Melfi, kjer lahko raziskujete velik arzenal čarovnije. Lahko so napadalni vrstni red ali okrepitev. Tudi tipičen bojevnik bo koristen, da uvede dodatne možnosti zaščite ali napade na predmet. Pomembno je vedeti, da so viri v igri strogiomejeno Preden uporabite kateri koli material, dvakrat premislite. Še ena novost je sposobnost, da popolnoma razčistimo lokacijo. Če enkrat hodite skozi to, vendar ob koncu smrti, se bo število sovražnikov prepolovilo. Po petih ali sedmih poskusih bo nivo popolnoma varen. Po eni strani rahlo poenostavi igranje. Po drugi strani pa se možnost kopičenja sredstev z rednimi pometanji izravna. Za nekatere igralce bo to plus, drugi se bodo šteli kot minus, tretji pa ne bo niti pazil. Ta časovni razpored je prisoten v vsaki spremembi v drugem delu, ki je dobil manj priljubljenosti kot prvi Dark Souls.

Bitka zadruge

Tudi če uporabnik ne želi vseh zgoraj navedenih sprememb, bo ostal navdušen nad omrežno kodo. Razvijalci iz studia From Software bi morali biti pohvaljeni, ker so izvajali čudovito idejo sodelovanja. Med avanturo bo igralec videl sledove dejstva, da na tem svetu ni sam. Telo drugega "preklet" se lahko pojavi v bližini šefa, na stenah človeške krvi, v kotu nekje rjavenje oklep. To ne pomeni Dark Souls 2 MMORPG, ker ima vsak tukaj svoj svet. Podobni znaki so opomnik, da lahko kdorkoli v svojem svetu pokliče pomoč v obliki drugih vitezov. Zanimivo je, da se danes šefovi skoraj nikoli ne uničijo sami. Projekt celo spodbuja to metodo k družbenemu sodelovanju z drugimi uporabniki. Po drugi strani pa se bodo v družbi po več poskusih strmoglavili vsi velikani, za raziskovalno skupino pa bo zadostovalo inenega ali dveh dogodkov. Nič manj zanimiva ideja z nasveti. Ljudje pustijo v svojih svetovnih napisih na stenah, ki so vidni drugim igralcem. To je lahko opozorilo o nevarnosti, opomnik o tajnih vratih v bližini in podobno. Močno ne varčuje, ker je praksa povsod. Že samo dejstvo, da je ta informacija na voljo, je rahlo razblaževalo spremljajočo edino borbo za lastno odrešitev iz prekletstva.

Pomembne informacije

Mnogi igralci bodo po neuspešnih poskusih želeli uporabiti kode Dark Souls 2, prenesti izdajalce in poenostaviti igro. Zelo priporočljivo je, da tega ne storite, ker bo izničilo vse dosežke. Občutek zmage po prehodu celo prve stopnje se ne bo več zlomil od veselja. Zato je bolje, da kode spustite takoj, ker ni popolne zgodbe, ki jo želite vedeti brez muke v igranju. Ampak za uporabo mods v Dark Souls 2 lahko in celo potrebo po izboljšanju grafike, kot tudi videz orožja z oklepom. Večina sprememb je namenjena izboljšanju teksture, prebarvanju, vendar ne spreminja ničesar v igri. Izjemoma se lahko upoštevajo samo datoteke, ki omogočajo dostop do pogleda prve osebe ali spreminjanje lokacije fotoaparata.

Sistemske zahteve

Sistemske zahteve Darko Souls 2 v času 2018 ne izgledajo impresivno. Za delo z minimalno grafiko potrebujete procesor Intel Core 2 Duo E8500 z 317 GHz uro in grafično kartico GeForce 9600GT. RAM zahteva tudi 2 gigabajtaWindows Vista s servisnim paketom SP2. Če obstaja želja, da preživite udoben čas v tem projektu, potem procesor ne sme biti slabši od modela Intel CoreTM i32100 z enako hitrostjo, kot v prvem primeru. Grafična kartica zahteva GeForce GTX 750 in štiri GB RAM-a. Opozoriti je treba, da bodo nadomestne komponente AMD primerne.

Rezultati

Če primerjate funkcije, ki so potrebne za igro Dark Souls 2 s sistemom, lahko pride do nedoslednosti. Če se to zgodi, se mora uporabnik prepričati, da nadgradi in se pridruži avanturi. Za vse zgoraj navedene parametre se lahko zdi, da je drugi del prevzel položaj. Pravzaprav je postala nekoliko drugačna. Zdaj igralec ne bo moral sedeti dvajset ur, ko bo poskušal iti skozi eno lokacijo. Projekt zahteva premišljena dejanja, previdnost in pozornost, vendar oprosti nekaj napak. Zaradi tega novega občinstva se bo lažje navaditi na pravila strogega sveta. Ni izgubil privlačnosti, temveč je le dodal v tej smeri. Obenem je občutek zajetja od naslednje zmage ostal na isti ravni. Razvijalci so naredili veliko dela, niso prekinili starega idealnega mehanika, dodali veliko novih in kar je najpomembnejše - dali nepozaben občutek težke avanture. Igra se priporoča, da gre vsaj dvakrat. Prvič v zadrugi in potem sam za maksimalno potopitev v ozračje. Vrhunec dodatka Dark Souls 2 je vreden vsaj zato, ker projekt traja dlje časa. Glede na trenutne standarde ogromnoin veliko število projektov AAA je vredno pohvale.

Sorodne publikacije