Podrobnosti o tem, kako obrniti mizo v "Vordi"

V tem članku bomo odgovorili na vprašanje, kako vrniti tabelo v Vordi za 90 stopinj, ne da bi spremenili orientacijo. Dokončano delo je zelo neprijetno. Pri ustvarjanju različnih dokumentov, ki so zapleteni pri oblikovanju in se obdelujejo z urejevalnikom besedila Microsoft Word, se pojavijo situacije, ko je to potrebno. Tu so naloge pogosto povezane z oblikovanjem velikih tabel. Sprva je delovni zvezek napolnjen s trdo kodiranimi vrednostmi in potem, ko se uporabnik zaveda, da se ne prilega strani.

Navodilo

V zgoraj opisanih okoliščinah je vprašanje, kako obrniti mizo v "Vordi" za 90 stopinj. Za rešitev te težave morate dosledno slediti spodnjim korakom. Odprite dokument s tabelo, ki jo morate obrniti. Preverite, ali je pod njim dovolj prostega prostora. Izberite tabelo. Za to postavimo kurzor v njegov zgornji levi kot. Prikaže se kontrolna ikona. Po tem pritisnite levi gumb miške.

Nato razrežite celotno mizo. To naredite tako, da uporabite bližnjico na tipkovnici Ctrl + X. Podobno operacijo lahko izvedete tudi v kontekstnem meniju. V ta namen v poljubnem delu izbranega območja kliknemo desno. Prikaže se meni, v katerem izberemo element Cut.

Urejevalnik besedila

Nadaljujemo na naslednjo stopnjo reševanja vprašanja, kako se vrniti v tabelo "Vordi". Uporabljamo glavni meni urejevalnika besedila. Pojdite na razdelek"Vstavi". Kliknite gumb "Vpis". Na naslednjem koraku, rešitev vprašanja, kako se vrniti na tabelo "Vordi", pred nami je seznam možnosti. Izberite prvo od njih. Naslov je "Simple Inscription". Izbrisamo vrednost, ki jo urednik uporablja za vzorec v okviru. To storite tako, da pritisnete tipko Delete. Nadaljujemo na naslednjo stopnjo reševanja vprašanja, kako vrniti tabelo na "Vordi". Povečajte velikost polja z besedilom. V ta namen premikamo njegove strani za posebne oznake. Velikost okvirja mora biti približno enaka kot tabela. Natančnejša namestitev je možna pozneje.

Ohranjanje

Na naslednjem koraku, rešitev vprašanja, kako se vrniti v tabelo "Vordi", namestite kazalec v okvir. Uporabljamo bližnjico na tipkovnici Ctrl + V. S tem boste prilepili tabelo, ki ste jo prej kopirali. Ustrezno operacijo lahko ponovite z uporabo kontekstnega menija. V ta namen pritisnite desno tipko miške. V pojavnem meniju izberite element, imenovan »Vstavi možnosti«. Kliknite gumb »Shrani oblikovanje«. Tabela je vstavljena. Privzeto ima okvirček. Kliknite z desno miškino tipko. V pojavnem oknu izberite element "Oblika slike". Uporabljamo "Barvo črte" na levi strani. Izberemo možnost "Ni vrstic". Pritisnite gumb "Zapri". Okvir za okvirjanje izgine. Zdaj obrnite tabelo z uporabo zgornjega zelenega označevalnika, ki je odgovoren za obračanje slike. Za dopolnitve ali prilagoditve morateuporabite levi gumb miške. Na ta način se lahko vrnete na urejanje besedilnega polja.

Sorodne publikacije