Obnovitev v sili z obnovitvijo OneKey

Windows, čeprav je zelo stabilen, lahko še vedno ne uspe. Za to obstaja veliko razlogov, toda tako ali drugače boste morali obnoviti operacijski sistem. Seveda lahko preprosto znova namestite operacijski sistem Windows, vendar je postopek precej dolg in neizkušeni uporabnik lahko povzroči nekatere težave.

Vendar pa obstaja še en način, da uporabite program AOMEI OneKey Recovery in izvedete isto operacijo dobesedno v samo nekaj klikih. Ko boste prebrali ta članek, boste spoznali prednosti tega pripomočka in se naučili uporabljati njegove glavne funkcije.

Zakaj ni navadno orodje Windows?

Začenši z operacijskim sistemom Windows 7, so razvijalci lahko pridobili operacijski sistem z vgrajenim programom. Žal ima ta metoda veliko pomanjkljivost. Da, potrebovali boste distribucijo iste različice operacijskega sistema Windows, nameščeno v računalniku, ali posebno reševalno disketo, ki je bila ustvarjena ob zagonu operacijskega sistema.


AOMEI OneKey Recovery ne zahteva nobenega od zgoraj navedenih. Program preprosto prenese vse potrebne podatke s skrite particije, ki jo je ustvaril na trdem disku računalnika. To se zlahka ugiba, kar močno olajša proces okrevanja.

Značilnosti programa

Poleg uporabe programa AOMEI OneKey Recovery je veliko lažje kot običajno orodje Windows ali podobni programi, poleg tega pa ima še številne druge prednosti. Te so naslednje:
 • Lahkoshranite sliko, da obnovite ne samo operacijski sistem, ampak tudi pomembne aplikacije. Če nihče ne prepreči kopiranja voznikov. To vam bo omogočilo, da obnovite ne "golo" Windows, ampak popolnoma prilagojen sistem za vas.
 • Vmesnik AOMEI OneKey Recovery je zelo preprost v primerjavi s podobnimi pripomočki.
 • Aplikacija podpira rusko.
 • In končno, velika prednost programa je, da se brezplačno distribuira. To pomeni, da tudi če vam ni všeč, ne boste izgubili ničesar.


  Ustvarjanje particije za obnovitev

  Zdaj je čas za vadbo in ugotovitev, kako uporabiti OneKey Recovery. Za začetek morate ustvariti razdelek s pomembnimi informacijami, ki bodo dejansko obnovljene v operacijskem sistemu. Naredite to na naslednji način:
 • Zaženite program in v glavnem meniju izberite "System Backup".
 • Nato boste pozvani, da ustvarite particijo s podatki neposredno na trdem disku ali pa jo ustvarite na prenosnem mediju (bliskovni pogon, zunanji SSD). Izberite, kaj je najbolje za vas.
 • Ne glede na izbiro, vas bo program prosil za potrditev operacije. Naredi to.
 • Na tej točki se bo začel postopek za ustvarjanje obnovitvene particije. Odvisno od značilnosti računalnika lahko postopek traja drugače, vendar morate počakati, da se konča.

  Obnovitev sistema

  Zdaj, ko se ustvari obnovitvena particija, boste ob zagonu računalnika videli novo možnost zagona - OneKey Recovery. On jePotrebovali ga boste le, če vaš operacijski sistem ne uspe. Če se to zgodi, boste morali klikniti na ikono OneKey Recovery, po kateri vas bo program pozval, da zaženete postopek obnovitve. Vse nadaljnje operacije pripomočka se izvedejo v samodejnem načinu.

  Nekaj ​​o prenosnikih Lenovo

  In končno, nekaj besed o prenosnih računalnikih znamke Lenovo. Proizvajalci teh naprav so se odločili, da bodo skrbeli za svoje stranke in iz tovarne namestili pripomoček Lenovo OneKey Recovery. Program je zelo podoben programu AOMEI, vendar so ga razvili razvijalci.
  Z uporabo programa Lenovo OneKey Recovery lahko hitro obnovite operacijski sistem ali pretvorite prenosnik v tovarniške nastavitve. Če želite to narediti, ko vklopite napravo, preprosto pritisnite poseben gumb na tipkovnici in takoj boste prišli v poskusni meni. Nato izberite "Obnovi", določite kontrolno točko in počakajte nekaj časa. Vse ostalo se izvede samodejno, tako da vam sploh ni treba slediti operaciji.

  Sorodne publikacije