Skrita v Stalkerju "Senke Černobila": element realizma v svetu igre

"Stalker" je prava legenda. Ta igra je živela in dihala celo generacijo. Igra, ki je ustvarila resnično knjigo vesolja in zajela domišljijo več sto tisoč ali celo več. Kaj nas vsi pritegnejo s tem projektom? Najprej - vzdušje in nekaj žarnic. Native krajine in variacije Skrite v Stalker "Senke Černobila" in znakov, ki ne živijo v skripte, ampak v sebi - vse to naredi igro svet bolj kot živ in precej realističen.

Sanje generacij

Že pred nastankom knjigarskega vesolja je Stalker v dobesednem smislu razstrelil igralniško skupnost iz CIS. Navsezadnje je katastrofa leta 1986 v bližini jedrske elektrarne v Černobilu prišla prav vsi prebivalci bližnje tujine. Ko začnete igro, igralec takoj vidi elemente, ki so povezani z igralnim svetom. Običajne pokrajine, realistični zvoki in znano vzdušje. Zdi se, da igralec ni začel igre, ampak je prišel domov v državi, ki ni več tam.


Potovanje po svetu, ki išče skrivališča v Stalkerju "Černobilska senca", ki se bojuje s sovražnimi stalkerji, razbojniki in vojsko, se igralec počuti običajno in malo toplo. Ni misli o tem, da se dogodki, ki se odvijajo v igri, odvijajo nekje daleč onkraj oceana. Ravno nasprotno, zdi se, da se zaplet igre odvija zunaj okna stanovanja, kot da vse te nevarnosti nenormalnega območja dejansko obstajajo. Predvajalnik je resnično prenesen v ta računalniški svet. Z njim je navdušen. Velikosodobni popotniki in raziskovalci na področju urbanega turizma so se začeli ukvarjati s svojimi nevarnimi hobiji, šele po prehodu zalezovalca in spoznavanju knjižnega sveta na igri.


Ko je svet resničen

V današnjem svetu je eden od dejavnikov uspešnega zagona za vsak igralni projekt sama grafična komponenta. Dejstvo je, da je igranje projektov, ki vsebujejo realistične modele subjektov, veliko lepše od starih iger z veliko količino poligonov. Vendar grafika ni tako pomembna. V stalkerju, po sodobnih standardih, je grafika zastarela in bo kmalu vstopila v kategorijo retro grafike. Kljub temu se v igri še vedno igra na tisoče ljudi. Vse je v ozračju. Ko lahko samo vzamete in najdete občasno skrivališče v Stalkerju "Chronicles of Shadow" in ugotovite, kaj se je zgodilo s tistimi, ki so se skrivali, ali pa potem, ko ste se sprehajali po nepravilnem območju, našli telo lastnika skrivališča - se ga vleče. Raziskovanje skrivnosti, proučevanje mreže vladnih laboratorijev, pošasti in drugih nevarnosti - ne prestrašijo igralcev, ampak privabljajo in še več navdušencev v svetu iger.

Kaj je potrebno za predpomnilnike

Cache je majhna skrivna shramba streliva, orožja, hrane ali vsega naenkrat. Grobo rečeno, to je "zanachka". V stolkerju "Shadows of Chernobyl" skrivnosti omogočajo oživitev praznih in zapuščenih območij. Prav prisotnost skrivališč daje vtis, da je lokacija še živa, občasno pa jo obiskujejo potujoče ali ekspedicijske skupine.
To je tudi ena od osnov za standardne iskalne verige.Nič ni preprostejšega od tega, da ste prejeli informacijo o prijateljih, jo našli, izvlekli vsebino in jo posredovali stranki. Še posebej, če bo plačal za to. Nekateri skriti zakladi so zgodba in so del splošne zgodbe. Najdejo lahko flash pogone in različne dokumente. Na primer, informacije o vojaških medicinskih poskusih na ljudeh, lokaciji laboratorijev in kako priti do njih.

Kako iskati predpomnilnike

Kako poiskati zatočišča v zalezovalcu "Sence Černobila"? Pravzaprav je to zelo preprosto. Mnogi od njih se napolnijo in pojavijo se po naključju. Vredno je iskati različne kraje, kot so cevi, drevesa, kamni, avtomobili itd. Številni predpomnilniki so postavljeni v nahrbtnike. Če hodite v nepravilnem pasu in pozorno gledate na okoliški svet, bo igralec našel veliko predpomnilnikov tudi na samem začetku igre. Na primer, v vasi začetnikov, na strehi ene od hiš, lahko najdete nove kombinezone, kar je precej dobro.

Stranger Arrow

Poleg tega bi morali govoriti o skrivanju puščice v Stalkerju "Černobilska senca". Dejstvo je, da je to glavno skrivališče parcele, ki je potrebno obiskati, in večkrat, če potrebujete dobro končnico. Na tem mestu je Arrow skril ne le informacije, obleko za preganjanje, posodobljen stroj kalašnjikov in množico kartuš. Tu lahko najdete tudi artefakte. V tem času, igralec vstopi na parcelo, lahko pa tudi prej, preprosto z nakupom informacij o njem od informatorja na lokaciji "Bar".

Sorodne publikacije