Pit Bike Kayo 140: specifikacije, proizvajalec, pregledi

Preizkusite svojo moč na predhodno osvojenem območju, tako da dovolite jamo. Ta cross-dance je "v miniaturi", kar pomeni, da je njihova velikost veliko manjša. Primerni so tako za otroke kot odrasle. Za evropske države so običajne. O njih je v državi malo ljudi, še manj pa jih je bilo kdaj. Najsvetlejši predstavnik takšne kategorije motornih koles je jama Kayo 140. Uporabljajo jo za sodelovanje pri različnih vrstah tekmovanj (supermoto, motocross, stunt jahanje), enduro izlete ali samo med počitkom v naravi.


Proizvajalec

V devetdesetih letih prejšnjega stoletja se je na kitajskem ozemlju odprla nova naprava, imenovana "Cayo". In se je ukvarjal s proizvodnjo majhnih koles (pitbikes). V prvih letih je podjetje proizvedlo okoli trideset tisoč modelov letno. Kasneje je postal eden vodilnih v proizvodnji te vrste motornih koles. Proizvajalec ponuja petindvajset modelov motornih koles.
Izdelki podjetja so se vedno razlikovali po dostopnih cenah. In za cenovno kategorijo proračuna so kolesa Kayo 140 pitna kakovostna. Seveda obstajajo slabosti. Toda s pravilnim delovanjem in pravočasnim tehničnim pregledom lahko kolo traja dolgo časa. Pred začetkom obratovanja je treba takoj po nakupu preveriti kakovost vseh delov motornega kolesa. Po potrebi zategnite ohlapno pritrditev.


Izdelki podjetja "Cayo" lahko konkurirajo proizvodom evropskih proizvajalcev glede lastnosti, kot so nadzor,kakovost montaže, enostavna uporaba, poceni vzdrževanje in popravila.

Okvir

Okvir jame kolo "Cayo-140" je predstavljen v obliki cevastih jeklenih profilov. Zanimiv način je popraviti motor. Ne prilega se na okvir, ampak visi od spodaj. Kar zadeva volanski drog, ima tudi svoje značilnosti. Njegov nagibni kot je ostrejši od drugih modelov tega razreda. To izboljšuje okretnost in varnost v cestnem prometu.
Oblika kolesa vključuje plastične vložke. Treba je omeniti, da je to gradivo kvalitativno. To je precej prilagodljiv in mehak, da ne bi prekinil pri najmanjših udarcih.

Krmiljenje kolesa

Instrumentna plošča mini-motorja "Cayo-140" je preprosta. Je brez nepotrebnih senzorjev in gumbov. Obstaja samo en senzor, ki označuje ponedeljek. Standardna pisala za klicanje. Vse so sestavljene. V primeru nesreče se ne bodo zlomili.
Na levi strani volanskega droga je gumb za vklop svetlobe. V bližini je gumb za zagon motorja (zaganjalnik). Ročica klasične oblike hkrati stiska. Plin in zavora sta povezana z desnim ročajem.

Motorni agregat

Kayo 140, katerega specifikacije lahko presenetijo, opremljen z motorjem prostornine 140 centimetrov. Njena moč je nekoliko višja od moči določenega razreda. Motor proizvaja štirinajst konjskih moči na osem tisočih zavojih. Ta motor je preoblikovana različica znanega motorja "Honda Super Cab".
Štiritaktni motor. Polnjenje z gorivom poteka s pomočjouplinjača Minusni sistem goriva - brez filtra za gorivo. Proizvajalci so menili, da je ta postavka nepotrebna. Ampak, če polnite kolo iz posode, ne morete storiti brez filtra za gorivo. Nekateri ljubitelji jo namestijo takoj po rezervoarju.


Za zagon jame bo pomagalo kickstarterju. Hlajenje motorja z zrakom in oljem ne dopušča pregrevanja.

Menjalnik

Ročni menjalnik s štirimi prestavami je nameščen na odlagališču Kayo 140. Hitrost se preklopi enostavno in jasno. Iskanje nevtralnega prenosa je enostavno, ponavadi je ujeto že od prvega. Posebnost kontrolne točke je zelo kratka prva hitrost.
Gonilo poganja verižni pogon. Zdi se, da je veriga bolj zanesljiva kot pas. Vendar ni vse tako preprosto. Ta model uporablja 420. vezje. Med izkoriščanjem basne se občasno razteza. Zato je njegova življenjska doba majhna.

Drugi sistemi

Sprednje vzmetenje Kayo 140 je predstavljeno z obrnjeno vilico 33 mm. In to je neregulirano. Mono amortizer je nameščen od zadaj. Brez napredka, takoj je pritrjen na nihalo. Obesek je 15 centimetrov. Amortizer se lahko črpa z zrakom. Disk zavornega sistema. Vsako kolo ima nameščen en ventilator. Obstaja hidravlični pogon zavor.

Večje dimenzije

Pitbike Kayo 140 ima naslednje dimenzije:
 • Medosna razdalja - 123 metrov.
 • Višina do sedla je 089 metrov.
 • Teža tega vozila je 71 kilogramov. Kolesadrugačen. Sprednji del ima premer sedemnajst palcev. Zadnji del je štirinajst centimetrov. Prostornina rezervoarja za gorivo je pet in pol litrov.

  Raznolikost vrst

  Proizvajalec ponuja več različic cayo pitbayja s kubično prostornino 140 cm. Kayo 140 Classic YX140E KRZ - eden izmed najbolj priljubljenih modelov uporabnikov. Zanj je značilen štiritaktni motor s kapaciteto 140 kubičnih centimetrov in močjo devet in pol konjske moči. Hladilni sistem zrak-olje. Štiri hitrosti. Teleskopsko obrnjena prednja vilica. Mono amortizer je nameščen od zadaj. Teža tehnike - 71 funtov.
  Cayo-Basik-UX Pit Bike ima enak obseg in tip motorja kot prejšnji model. Vendar je izhodna moč že 112 litrov. z Hlajenje zraka in olja uplinjača. Štiristopenjski avtomatski menjalnik. Kolesa so 17 in 14 centimetrov. Rezervoar za gorivo ima prostornino pet in pol litrov, kar je za en liter več od prejšnje različice.

  Delovanje in vzdrževanje

  S pravilnim delovanjem bo Kayo 140 trajal dlje časa. Toda za to je treba vozilo spremljati od trenutka nakupa. Po nakupu morate skrbno preveriti vsa vozlišča in elemente zgodbe za tovarniško napako. Zavrtite vse pritrdilne elemente, ki jih potrebujete. Jahanje motornega kolesa mora potekati z vsemi potrebnimi pravili. Pri uporabi kolesa v intenzivnem načinu je potrebno redno menjati zvezde in verige (enkrat v sezoni). To se je treba spomnitiPri uporabi vozila v zimskih razmerah je potrebna posebna previdnost. Dekorativna plastika je zamrznjena in postane krhka. Skoki pri negativnih temperaturah so preobremenjeni z neuspehom pri krmiljenju zavornih krmilnikov, ki se spajajo z udarci), amortizerji. Kot je za rezervne dele za "Cayo 140", potem ni posebnih težav. Številni detajli in elementi so podobni drugim modelom. Zato lahko po potrebi celo zamenjate dele iz drugih koles.

  Kayo 140: price

  Eden od pomembnih kazalnikov je strošek jame kolesa. Obstajata dve možnosti: spletno nakupovanje in nakupovanje v kabini. Vsak od njih ima svoje pluse in minuse. Nakup "Cayo 140" na internetu, lahko plačate približno štirideset tisoč rubljev. V salonu bodo stroški nekoliko višji. V tem primeru lahko za isto organizacijo zaprosite za redne tehnične preglede. V takih salonih lahko stroški za iste modele znašajo približno deset tisoč več kot v spletnih trgovinah.

  Kayo 140: pregledi

  Mnenja lastnikov jame Bike na vozilu so popolnoma drugačna. Nekateri so zadovoljni z nakupom, drugi niso. Najbolj priljubljena pozitivna povratna informacija je zadovoljstvo s cenami. Z dobrimi lastnostmi, mini-kolo ima dostopno ceno, ki ne presega petdeset tisoč rubljev. Z pozitivnimi čustvi si zapomnite moč motorja, enostavnost upravljanja. Pitbike se odlično počuti, ko vozite brez prehodov in celo ob močnem dežju ali drugih vremenskih razmerah. Očitna pomanjkljivost vozila je pomanjkanje svetlobnih naprav. Brez njihv temnem času dni postane nemogoča. To pa močno zmanjša čas za sprehode. Toda po nekaj voznikov, nasprotno, izberite večer ali nočni čas za vožnjo. In brez žarometov je nemogoče. Zložljive peresa niso vedno udobne. Za nekatere padce se ročaj ne zloži, temveč se upogiba. Posledica je poškodba komponent, ki so odgovorne za nastavitev sklopke in zavore. Za zamenjavo teh elementov proizvajalec proizvaja in prodaja poseben komplet za popravilo. Toda kdo bo užival redno menjavo rezervnih delov? Prav, nihče. Zato imajo uporabniki pogosto posebno zaščito na kolesu. Boj bo zaščitila pred poškodbami. Še ena očitna pomanjkljivost, ki jo vsi kupci pravijo, je pogon na verižni pogon. V večini primerov ga preprosto zamenja dražja in kakovostnejša stvar. Naslednja pomanjkljivost je, da se ne more premikati po javnih cestah, prekrito z asfaltno prevleko. V ta namen jama kolo nima žarometov in nekaj drugih podrobnosti. Brez njih se prepovedujejo prometna pravila. Guma, vključena v prodajni paket, ni namenjena tudi prometu po asfaltnih cestah. Mehka in plastična guma je dobro vzdrževana z močvirnatimi tlemi in drugimi podobnimi območji. Toda pri vožnji po asfaltu se hitro izloči in postane nedelujoča. Zato se "Cayo-140" lahko premika samo po težkem terenu. Motor Kayo 140, katerega največja hitrost ne sme presegati šestdeset kilometrov na uro, se lahko zlahka vžge med vožnjo po cesti. Hitrejeza vse to je posledica nezmožnosti hladilnega sistema, da bi obvladal tako obremenitev. Takšni primeri niso redki. Na koncu želim poudariti, da je zaliv "Cayo-140" manevrirna, enostavna, možnost popravila in namestitve. Uporabite ga lahko pri vožnji po težkem terenu, ne glede na vremenske razmere. Seveda ima svoje slabosti. Toda s pravim pristopom jih je mogoče čim bolj zmanjšati. Potem bo pit bike povzročilo le pozitivna čustva. Če želite to narediti, morate narediti nekaj prizadevnosti in spretnosti.

  Sorodne publikacije