Slušalke Sennheiser CX 500: Značilnosti in pregledi

Nemško podjetje Sennheiser je znano kot proizvajalec visoko kakovostnih avdio amaterskih in profesionalnih aplikacij. Njegovi sistemi zvočnikov v polni velikosti se redno uvrščajo v najboljše komplete, skupaj s proizvodi drugih segmentov front-end, vendar v kategoriji slušalk uspeh podjetja ni vedno očiten. Dejstvo je, da je bil model modela Sennheiser CX 500 delno povezan s poskusom zasenčenja najuspešnejšega razvoja v izvedbi CX 300. Na več načinov se je izkazalo, da je nova generacija slušalk presenetila uporabnike s splošno kakovostjo, vendar brez neprijetnih okvar.


Splošne informacije o modelih

Zunanja zmogljivost s svojimi prednostmi in slabostmi skoraj popolnoma podvaja obliko modela CX 300. In to je povsem upravičeno, saj so koristi pri tej zasnovi precej večje in ni bilo posebnih popravkov. Ali materiali ne ustrezajo statusu premijske blagovne znamke, saj je podjetje umeščeno. Toda to je tudi razlaga, saj model kljub temu nadaljuje koncept proračunskega sistema. Slušalke Sennheiser CX 500 so narejene iz mat plastike, ki je kljub cenovnosti praktična - ne razbije se pod vplivom priložnostnega bremena v gospodinjstvu in ne pušča sledi prstov. Duktilnost se manifestira in žica - brez napetosti, elastična, enostavna za uporabo, ohranja obliko in se ne nabira v mrazu. Kar zadeva ergonomijo, je ta težava zelo redka. Amuleti so organsko v obliki ušesalupine in med urami poslušanja ne povzročajo nevšečnosti.


Glavne značilnosti

Ljubitelji podjetja se dobro zavedajo, da se lahko značilnosti njene izjave varno prenesejo v prakso. Ta model v celoti potrjuje to pravilo, tako da so tudi pri precej povprečnih nominalnih vrednostih nemške slušalke bolj verjetno zmagale na tekmovanju v drugi napravi s podobnimi parametri. Zato se frekvenčno območje giblje med 17 in 22000 Hz. Še enkrat, spektra ni navdušil ljubitelj glasbe s povečanimi zahtevami, vendar sta spodnji in zgornji registri dejansko vključeni v sliko, ki jo pokrivata slušalke Sennheiser CX 500. Specifikacije glede občutljivosti so tudi zelo povprečne in predstavljajo 113 dB, vendar je tudi optimalna raven za napravo na ravni proračuna. Prav tako je treba omeniti upor, ki je 16 ohmov, in stopnjo popačenja, ki je enaka 02%.

Kakovost zvoka

Še enkrat je vredno začeti s posebnostjo tega modela z različico CX 300. V tem primeru bo primerjava z negativnim odtenkom. Tako kot prejšnji model, različica CX 500 greši z nizko občutljivostjo, kar lahko povzroči trpljenje delov v kompleksnih sestavinah. Toda glede na ravnovesje zvoka v frekvenčnem območju so slušalke vredne svojega. Na spodnjem koncu Sennheiser CX 500 ponuja nepričakovano zmogljivo predvajanje brez posebnosti za izkrivljanje za proračunsko vrstico. Zgornja črka prav tako zasluži pohvalo, kjer je velik porast brez zastojev. Omeniti velja tudiznačilnost uporabe modela. Dejstvo je, da ima najboljšo kakovost zvoka v povezavi s stacionarno opremo. Zlasti odpravljanje ovir, manjši hrup in učinek nelinearnosti frekvenc. Prav tako ne moremo reči, da slušalke kot take slabo izvajajo izolacijo zvoka, vendar, kot kaže praksa, obstajajo tudi modeli z bolj zanesljivim sistemom zunanjega zmanjševanja hrupa.

Spremembe

V območju CX obstaja več deset različnih različic, ki v bistvu kopirajo en določen model. Še posebej se zmogljivost Sennheiser CX 500 II praktično ne razlikuje od standardne različice, vendar ima nekatere razlike v konfiguraciji. Za drugo generacijo je značilno povečanje števila spremenljivk blazinic za uho. Posebno pozornost pa je treba posvetiti specializiranim spremembam, usmerjenim k določenemu načinu življenja. V zbirki so na primer različice Street, Sport Style. V skladu s tem je poudarek na uporabi cest z izboljšanim zmanjševanjem hrupa, športu - z uporabo trajnejših materialov in prvotnim slogovnim izrazom, ki ga dosežemo s svetlimi barvnimi rešitvami. Če govorimo o visokokakovostnih spremembah v delovanju, je optimalna različica Sennheiser CX 500 II Precision, ki loči jasnost zvoka in podrobnosti obdelave signalov.

Pozitivne povratne informacije

Mnenja uporabnikov teh slušalk so kljub pomanjkljivostim na splošno pozitivna, kar v veliki meri pojasnjuje povezavo modela z nizko proračunsko skupino. Še posebej, lastniki obvestilo zelo vrednopredvajanje glasbe, zanimiva oblikovalska rešitev, ki se je spet oddaljila od starega modela in zanesljivosti oblikovanja. Lahko rečemo, da je to zelo trpežna in nezahtevna naprava za navadne amaterje brez posebnih zahtev glede kakovosti. Istočasno so številne ocene odvisne tudi od pogojev, v katerih se uporablja Sennheiser CX 500. Mnenja ponavadi dajejo prednost osnovnim spremembam, ki so bolje razkrite pri poslušanju doma s povezavo z isto stacionarno avdio napravo.

Negativne povratne informacije

Kritične povratne informacije so osredotočene predvsem na dve točki - cenovne oznake in dodatke. Kot je za stroške, je v povprečju 25 tisoč rubljev. To je resnično velika vsota za ta razred, vendar natančno pojasnjuje pripadnost modela podjetju Sennheiser. Druga stvar je, da je v istem cenovnem segmentu mogoče najti napravo z enako vrednostjo zvoka, ki ima podobne lastnosti. Zahtevki za dodatke so dvoumni. Del uporabnikov je negativen glede nevšečnosti naglavnega traku, drugi pa kritizira nizko kakovost ohišja za Sennheiser CX 500, ki je mimogrede predstavljen v dveh različicah - usnje in silikon.

Znaki izvirne kopije

Na domačem trgu je veliko ponarejenih izdelkov nemškega proizvajalca in model CX 500 ni izjema. Prepoznajte originalno napravo lahko predvsem na blagovni znamki vezenin, ki se vedno izvaja z visoko natančnostjo in natančnostjo. Potem morate paziti na kakovost materialov. V teh slušalkah je žica redko zmedena in neje značilna prekomerna togost. Poleg tega lahko opazite odsotnost trske v plastiki originalnega Sennheiser CX 500. Kako razlikovati ponaredek za zvok? Večina izkušenih uporabnikov opozarja na neobičajne ostre nianse v procesu predvajanja. Vendar pa lahko z uporabo nadzora glasnosti na ponarejenih slušalkah zvok popolnoma utišate. Mimogrede, najbolj očiten zunanji znak skladnosti modela z izdelavo podjetja je zasnova vtiča, izvedenega pod kotom 90 stopinj.

Sklep

Z vidika uporabnika, ki zahteva preproste, a kakovostne slušalke za vsakodnevno uporabo, se ta model lahko šteje za optimalnega. Čeprav ne zveni na ravni vrhunskih slušalk, vendar v svojem razredu kaže nedvoumno uspeh. Tudi če zavrnete kakovost zvoka s široko paleto frekvenc, lahko Sennheiser CX 500 osvojite svoje močne konkurente z elegantnim dizajnom in ergonomijo. Kljub ločenim trditvam glede naglavnega traku in oblike telesa, večina uporabnikov še vedno opozarja na udobje pri upravljanju tega modela. In še pomembneje - to je kakovost materialov, ki se ne obrabijo, ne razpokajo in ohranijo operativne lastnosti v vsakem vremenu. Z drugimi besedami, to so univerzalne in praktične slušalke za vsakodnevno uporabo. Ali je cena v skladu s to ponudbo, vendar je tu vprašanje sporno. Kot smo že omenili, je mogoče najti značilnosti in podobne možnosti, po ugodnejši ceni. TodaSennheiserjevi izdelki so popolnoma enaki dejstvu, da se vsi formalni parametri najbolje odražajo neposredno v praksi uporabe.

Sorodne publikacije