Kako odstraniti Search Protect: več možnosti dejanja

Vprašanje, kako odstraniti Search Protect postaja zelo pomembno danes, saj je ta brskalnik (napadalec) spletnih brskalnikov skupaj s svojim prednikom Internet Search nedavno postal zelo aktiven. Toda odpravljanje tega neželenega programa, ki ga je mogoče aktivirati v sistemu ali v brskalnikih v obliki glavnega iskalnika ali dodatka, je lahko zelo preprosto. Tukaj je nekaj možnosti za reševanje tega problema, vendar so večinoma namenjene ročnemu odstranjevanju grožnje. Čeprav se ta virus ne šteje za posebej nevaren, lahko kljub temu povzroči resno škodo operacijskemu sistemu in uporabnikovemu računalniku v smislu povečanja obremenitve sistemskih sredstev, vohunjenja ali dodajanja oglasov in preusmeritev v brskalnike, ki jih ne morejo samo upočasniti povzročajo popolno disfunkcijo.


Search Protect: Kaj je to?

Za začetek z nekaj besedami o razumevanju, kaj gre za grožnjo in kako lahko vpliva na računalniške sisteme, ki imajo internetno povezavo.
Kako ročno odstraniti Search Protect, bo podrobneje obravnavano kasneje, vendar se bomo najprej osredotočili na simptome okužbe. Kot katerikoli drugi ugrabitelj v tem razredu, aplikacija najprej popolnoma spremeni nastavitve zagonske strani na absolutno vse spletne brskalnike, ki so nameščeni v računalniku, in nato vgradi svoj iskalnik (ne glede na tiste, ki so na voljo na glavnem seznamu), ki na žalost,proizvaja samo preusmeritev (tako imenovano preusmeritev) na internetne vire reklamne narave ali na tiste, ki imajo lahko podobne viruse.


Samodejno zaznavanje grožnje z istimi protivirusnimi skenerji ne deluje vedno. Toda vprašanje, kako ročno odstraniti Search Protect (in to se zgodi v tem načinu) ima dokaj preprosto rešitev, ki vam omogoča, da se znebite virusa enkrat za vselej. Res je, da bo potrebno, kot se je imenovalo, zavrteti rokave in slediti navodilom spodaj.

Kako odstraniti program za zaščito iskanja: standardna odstranitev s pomočjo operacijskega sistema Windows

Za začetek lahko poskusite uporabiti standardno particijo programov in komponent sistema, predstavljeno v nadzorni plošči. V sedmi različici sistema in pod njim lahko dostopate preko običajnega menija, ki ga pokličete s pritiskom na gumb "Start". Za operacijski sistem Windows 10, da ne bi obravnavali prehodov iz enega odseka v drugega, je bolje, da takoj pokličete konzolo »Run« in tam predpišete nadzor linije.
Kako odstraniti program Search Protect? Osnovno! Če ste na seznamu nameščenih aplikacij (včasih lahko označite Conduit), jo označite in kliknite gumb za odstranitev na vrhu, nato počakajte na konec postopka. Ampak tukaj, kot pravijo, palico na dveh koncih - gleda na kateri od displazijo bo deloval (sistem, ali vdelan v program). Tudi v nobenem drugem primeru ni zagotovila popolne odstranitve programov iz sistema.

Ročno odstranjevanje z uporabo lastne razstavitve

Včasih takšna tehnika ne deluje,ali program morda ne bo prikazan samo med nameščenimi aplikacijami. Kako v tem primeru odstraniti Search Protect? Uporabiti morate lastno vdelano programsko opremo.
Presenetljivo, seveda, vendar grožnja ne samo, da ne prikrije sistema, ampak ima tudi svoje orodje za odstranjevanje, ki je predstavljeno kot izvršljiva datoteka Uninstall.exe v imeniku XTab, ki se nahaja v mapi Program Files. Toda preden dokončate ta dejanja v upravitelju opravil, morate dokončati proces z istim imenom virusa in vsem drugim, po imenu pa je podoben ali samo sumljiv.

Odstranjevanje odpadnega odpadka

Po tem morate preveriti sistem za prisotnost preostalih sestavin. Najprej preverite lokalne in gostujoče uporabniške mape v imeniku AppData. Po tem se prepričajte, da začasno očistite začasne datoteke v imenikih TEMP (samo podajte iskanje po konzoli izvajanja z vnosom parametra% TEMP%).
Potem morate očistiti registrske ključe. Če pa v iskalnem polju Search Protect določite, ne boste dobili rezultata, ker vsi glavni ključi ustrezajo imenom Condoit ali Conduit, ki jih želite vnesti.

Uporaba demontaže tretjih oseb

Toda v nekaterih primerih lahko uporabite tudi univerzalna avtomatizirana orodja za poenostavitev postopka odstranitve virusa. Na primer, lahko priporočite aplikacijo iObit Uninstaller, ki jo lahko uporabite kot program za odstranjevanje zaščite iskanja. Samo v takšnih programih je treba po aktivaciji standardnega načina odstranitve izbrane aplikacije dodatno aktiviratinapredno iskanje preostalih komponent (običajno močno orodje za skeniranje), nato pa izbrišete vse najdene predmete, vključno z registrskimi ključi, imeniki in datotekami z namestitvijo njihovega uničenja.

Skeniranje sistema in nastavitve brskalnika

Ampak samo s temi koraki ni problema rešiti problem, kako ročno odstraniti Search Protect. Na dnevnem redu so nastavitve samih brskalnikov, ki so dejansko vgrajene v dani virus.
Prva stvar v katerem koli brskalniku je, da vstopite v razdelek razširitev (razširitve) in odstranite ali onemogočite plošče virusov. V tem primeru bodo imeli Conduit v naslovu.
Nato prek PCM (desni klik) v bližnjici brskalnika, morate priklicati ustrezen meni in si ogledati celotno pot do izvršljive datoteke EXE. Po širitvi ne bi smelo biti. Če obstaja nekaj, samo izbrišite in shranite spremembe. Če ročno čiščenje ne pomaga, lahko vprašanje, kako odstraniti program za zaščito iskanja, rešimo z orodji, kot so programi AdwCleaner ali Disk Rescue Disk, ki lahko pregledajo trde diske pred začetkom operacijskega sistema, zaznavanje vseh obstoječih groženj ali potencialno nevarnih programčkov.

Sorodne publikacije