Kaj je boljše - Meizu ali Xiaomi: Opisi, značilnosti in ocene

Kitajski pametni telefoni že dolgo zavzemajo svoje mesto na trgu pripomočkov. Vsakdo poskuša uvesti nekaj novega, da bi kupca pripeljal na svojo stran. Glavna konkurenca za danes sta Xiaomi, Meizu in Huawei. Kaj je bolje? Težko je reči, ker je "Huawei" še vedno kitajska premijska znamka, ki ni prvo leto v top 5 proizvajalcih pametnih telefonov po vsem svetu.

Xiaomi in Meizu sta uvrščena spodaj, vendar to ne preprečuje neposredne konkurence s številnimi blagovnimi znamkami. Vendar pa ugotovitev, kaj je bolje, Meizu, Xiaomi ali Huawei, ne bi bilo povsem pošteno. Zadnja znamka je tako ali drugače na povsem drugačni ravni kot druga dva.


Torej bo naslednji članek namenjen le vprašanju: "Kaj je bolje - pametni telefon Xiaomi ali Meizu?". Nemogoče je imenovati očitnega zmagovalca tega para, ker v njih in v drugih obstajajo njegove prednosti in slabosti. Zato bo zmagovalec pomagal identificirati majhno primerjalno raziskavo.

Meizu M5

Ta stroj je nadomestil dokaj uspešen in priljubljen model M3. Specifikacije praktično niso spremenile, edina stvar, nova naprava pojavil plastični primeru, čeprav v običajni različici M3, je bil tudi tak. Kovinsko ohišje ima model M5s, vendar zahteva malo več režijske obremenitve in specifikacije se ne spremenijo hkrati.

Xiaomi 4X

4X je eden izmed najbolj priljubljenih in prodajnih modelov Xiaomi leta 2017. Zamenjala je prvo napravo, ki ni imela predpone X. Glavne razlike med običajnimi štirimi in 4X sokovinsko ohišje in izboljšano polnilo za pametne telefone.


Primerjalni pregled

Xiaomi 4x ali Meizu m5 - ki je bolje izbrati, bo pomagal določiti merilo. Primerjava bo s 7 točkami, ki bodo pokazale prednosti in slabosti naprav.

Tehnične specifikacije

Da bi lažje ugotovili, kateri pametni telefon je boljši, Meizu ali Xiaomi, bodo tehnične lastnosti obeh naprav pomagale. Prva naprava bo iz podjetja "Meizu". Tako ima pametni telefon M5:
 • procesor Mediatek MT6750 s frekvenco 15 GHz.
 • Grafični pospeševalnik Mali-T860.
 • 2 ali 3 GB RAM-a.
 • 16 ali 32 GB vgrajenega pomnilnika.
 • Kamera je 13 Mp in "Frontalku" je 5 Mp.
 • Zaslon z diagonalo 5,2 palca in ločljivostjo 1280x720.
 • Baterija 3070 MAG.
 • In tukaj so značilnosti Xiaomi 4X:
 • procesor Qualcomm Snapdragon 43514 GHz.
 • Grafični pospeševalnik Adreno 505.
 • 2 3 ali 4 GB RAM-a.
 • 1632 ali 64 GB vgrajenega pomnilnika.
 • 13 MP Kamera in spredaj sta 5 Mp.
 • Zaslon z ločljivostjo 1280x720 in diagonalo 5 palcev.
 • Baterija 4100 MAG.
 • Na podlagi zgoraj navedenih značilnosti lahko varno odgovorimo na vprašanje: "Kaj je bolje, Xiaomi Redmi ali Meizu M5?" Xiaomi Še vedno Snapdragon in Adreno sta veliko bolj produktivna kot paket Mediatek in Mali. Poleg tega so procesorji Qualcomm zelo dobre optimizacije, zaradi česar življenjska doba baterije ni toliko porabljena.
  Še en kamen v mestu Meizu je število operativnih in vgrajenih flash pomnilnikov. "Xiaomi" kupcu ponuja model z izbiro 2 3 ali 4 GB RAM-a in več64 GB vgrajenega, medtem ko je "Meuse" omejen na samo 3 GB OPERATING pomnilnika in 32 vgrajenih.
  V drugem so značilnosti dveh pametnih telefonov enake, razen morda nekoliko večje diagonale zaslona "Meuse".
  Tako na žogo žogica pade 4X.

  Videz in ergonomija

  Meizu M5 je zagotovo zmagovalec v načrtu oblikovanja. Ima več barv v ohišju, na straneh je zaokroženo steklo, to je 25 D, pa tudi čudovita ergonomija, ki vam omogoča, da brez težav upravljate pametni telefon z eno roko. Okvir zaslona je tanek, pod zaslonom je že tradicionalni gumb mTouch. Položaj tipk za nadzor glasnosti in zaklep /vklop obeh pametnih telefonov je enak.
  "Meizu" se lahko pohvali tudi zaradi dejstva, da se priključek za slušalke premika od zgoraj navzdol. Za 4X je tu tudi 25 D steklo in tudi aluminijasto ohišje, v M5 pa polikarbonat. Ergonomija v napravi na visoki ravni, vendar ne dovolj malo bolj zaobljenimi vogali. Zgornji del 4X ima IR vmesnik za nadzor televizorja in 35 mm priključek, kar ni zelo priročno. Barve v napravi so samo 3: črna, rdeča in roza. Ne toliko.
  In čeprav so pametni telefoni spet zelo podobni, je "Meuse M5" v roki veliko bolj udoben, njegov videz in bolj žive barve pa pritegnejo veliko več pozornosti. Žoga je M5.

  Vmesniki in navigacija

  Čas je, da pogledate vmesnike obeh telefonov in razumete, kaj je bolje. Tako Meizu kot Xiaomi imata več enakih vmesnikov, ki jih je treba takoj omeniti.V njih je skupno 35 mm priključek, mikro USB vmesnik in ne tip-C, saj je zdaj postal moden, GPS, GLONASS in A-GPS.
  Kot je za modul Bluetooth, 4X ima novejšo različico 4. 2 vs 4. 0. Tudi različni moduli wifi. M5 ima standardno dvojno območje 801 b /g /n s frekvencami 2-4 in 5 GHz, vendar se model Xiaomi ponaša le s tradicionalno 802.11 b /g /n. Modul NFC je odsoten iz enega, na drugi strani pa je na proračunskih modelih zelo težko najti.
  V zvezi z vmesniki je praktično pariteta, zato je pošteno, da se za obe udeleženci poda ena točka.

  Zaslon

  Zdaj je čas za primerjavo zaslonov dveh pametnih telefonov in razumevanje, kaj je najbolje. Meizu in Xiaomi imata enako ločljivost 1280x720, vendar imata različne diagonale. "Meuse" je 52 palcev in 282 ppi, "Xiaomi" pa je 5 palcev celo in 296 ppi. Matrice na obeh pametnih telefonih so IPS, samo iz "Xiaomi" je boljša tovarniška kalibracija. Barve so svetle, bogate, bela nima tujih nečistoč, črna pa ostane črna.
  "Meuse" je nekoliko slabše. Ko so pobočja slike rahlo vijolična ali rumena in se z nekoliko večjim odstopanjem začne opazno zatemniti. V obeh primerih zadostuje zaloga svetlosti, pri močnem soncu pa informacije ostajajo berljive. Multitouch podpira do 10 hkratnih dotikov. Prisotna oleofobna obloga.
  Na splošno velja, da je pri vseh kazalnikih zaslon 4x malo, vendar zmaga nasprotnika, tako da žogica gre k njemu.

  Zvok

  Če rečemo, da je bolje, Xiaomi ali Meizu, v smislu zvoka, potem očitno zmaga M5. Vpliva na preteklost podjetja "Meizu", ker so začeli s proizvodnjoprenosni predvajalniki. Dobri visoki frekvenci, povprečje je tudi slišno, vendar je lahko bas malo bolj nasičen. Vendar pa je v kateri koli tretji igralec s podporo za izenačevalnik to napako enostavno odpraviti.
  Kar zadeva "Xiaomi" 4x, tukaj, milo rečeno, zvok ni zelo velik. Namesto tega je standardna, tako kot večina proračunskih naprav. Zelo slabe nizke frekvence so nizke, toda visoke so rahlo napihnjene. Plus 4x lahko postavite v prisotnosti izenačevalnika v domačem predvajalniku. Mimogrede, če izenačevalnik nastavite ročno, lahko dosežete kar dober rezultat. Za zvok krogla gre M5.

  Avtonomija

  Celotna linija Redmija je znana po svoji "vitalnosti". V tem primeru je nameščena 4100 mAh baterija. Z enim polnjenjem je pametni telefon sposoben preživeti več kot en dan z zmerno uporabo, to je malo telefonskih pogovorov, malo več kot eno uro brskanja po internetu, gledanja videov in poslušanja glasbe. Če na ta seznam dodate igre, klepet, socialna omrežja itd., Morate telefon vsak večer polniti.
  "Meizu" je še vedno slabši. Zmogljivost baterije je tu manj - 3070 čarovnik. Kot lahko ugibate, boste z bolj ali manj aktivno uporabo telefona komaj preživeli do večera. Balon "Xiaomi".

  Kamera

  Meizu ali Xiaomi - kateri telefon bolje deluje? Tukaj ni ničesar za govoriti. Moduli obeh naprav so enaki in imajo približno enak videz. V popoldanskih urah, fotografije dobijo zelo dobre kakovosti, v večernih urah telefon je boljši in ne dobijo. Sprednje plošče prav tako ne izstopajoposebno. In tam, in tam nameščeni moduli za 5 Mp. Za to je več kot dovolj za pogovore o "Skype".
  Edina stvar, ki jo lahko pohvalimo "Meise" je tradicionalni ročni način fotografiranja, ki vam omogoča, da dosežete nekoliko višji rezultat, tako da žoga gre na M5.

  Mnenja

  Kot kažejo odzivi kupcev, je večina nagnjena k napravi iz "Xiaomi" iz očitnih razlogov: kovinski kovček, 3 ali 4 GB RAM-a, boljši zaslon, baterija traja dlje. M5 se na žalost ne more pohvaliti z uspehom, vendar je kljub temu kupljen, čeprav bistveno manj.

  Sklep

  Na vprašanje, kaj je bolje, Xiaomi ali Meizu, je mogoče sklepati, da je iz opravljene primerjalne raziskave narejen naslednji rezultat - 4: 4. Verjetno je to precej pošten rezultat, saj ima vsaka od teh naprav tako prednosti kot slabosti. Oseba, ki rad igra, visi na družabnih omrežjih in ki ni posebej pomembna kakovost zvoka, idealna za 4x.
  No, tisti, ki radi poslušajo glasbo, fotografirajo na ročnih nastavitvah in še posebej ne marajo brskanja po internetu in druženja. lahko varno sprejmejo M5. To bo postal odličen poceni nakup.

  Sorodne publikacije