Slušalke Sennheiser HD 598: Pregled, tehnični podatki in pregledi

Podoba vestnega in odgovornega proizvajalca avdio opreme se doseže predvsem na račun obratovalnih značilnosti izdelkov. Nemško podjetje Sennheiser je eden redkih proizvajalcev, ki so si zaradi dolgoletne uspešnosti pridobili takšen ugled zaradi proizvodnje kakovostne opreme z referenčnim zvokom. Segment slušalk ni izjema, vendar je sledil tudi slabostim podjetja. Ti vključujejo ne najbolj privlačne stilske zasnove izdelkov in nekaj napačnih izračunov v ergonomiji. Sennheiser HD 598 se je od tega trenda odrezal, saj ga odlikuje živahen dizajn in dostojno oblikovanje v smislu enostavnosti uporabe. Ampak hkrati je izgubila brezhiben zvok, ki je del prejšnjih modelov slušalk te blagovne znamke.

Splošne informacije o slušalkah

Model je predstavljen kot predstavnik razreda elegantnih monitorjev. Hkrati različica zavzema dokaj visoko mesto v družini proizvajalca. O tem govorimo tako o kakovosti delovanja kot o videzu - lahko rečemo, da so ustvarjalci želeli izdati bonus in celo vodilni model. Hkrati je bila izračunana za maksimalno pokritost občinstva, saj značilnosti omogočajo uporabo slušalk kot univerzalnega orodja za poslušanje. Po mnenju proizvajalca, ta razvoj je primeren za filme, igre, kot tudi za tiho poslušanje skladb. Vendar pa je popolnamuzikoloških modelov je težko pripisati Sennheiser HD 598. Cena slušalk na domačem trgu je približno 10 tisoč rubljev, kar je veliko za modele s takimi vložki. Še posebej, če upoštevate odhod od ustvarjalcev uveljavljene prakse zagotavljanja čistega, podrobnega in globokega zvoka. Zanimivo je, da kombinacija dveh prednosti v obliki visokokakovostnega zvoka in živahnega oblikovanja ni na voljo v poznejših različicah.

Glavne značilnosti

Vrhunski razred sodobnih slušalk za avdiofile že kaže zelo privlačne delovne lastnosti v nominalnem smislu. V tem primeru so parametri bolj verjetno v povprečju, vendar so izkušnje nemških avdio inženirjev večkrat potrdile, da lahko skromen izhod zagotavlja dostojno zvok. Deloma je to pravilo mogoče razširiti tudi na Sennheiser HD 598, katerega pregled je opisan spodaj:

 • Tip slušalk - dinamičen.
 • Spekter podprtih frekvenc za reprodukcijo - od 12 do 38000 Hz.
 • Stopnja upornosti je 50 ohmov.
 • Občutljivost slušalk je 112 dB.
 • Stopnja popačenja - 01%.
 • Dolžina kabla - 3 metre
 • Teža - 270 gramov.
 • Oblikovanje in ergonomija

  Spoznavanje izdelkov podjetja Sennheiser na prvi pogled na model HD 598 navdušuje s svojim videzom. V ozadju dolgočasnega in konzervativnega sloga se zdi, da je celo svetlo rjav kremast odtenek revolucionaren prelom v oblikovanju. Vendar to ni glavna prednost slušalk. Razvijalci niso škrt na gradbenih materialov in dodatkovelementov, zato je sama podlaga videti naravna in vidna. Uporabljena visokokakovostna plastika za osnovno obliko, kombinacija pene in usnja - za trak in flis - za skodelico.
  Še bolj zanimivo je, da ima Sennheiser HD 598 kovinsko mrežo, ki nežno barva zunanje zvočnike. Pritegnite pozornost in vstavite s sijajnim lakom na osnovi furnirja. Ergonomija modela ustreza videzu - prijetni materiali se prilepijo na glavo in ušesa, ne da bi jim pri več urah poslušanja povzročali nelagodje. Poleg tega so lahko zadovoljne tudi dodatne ergonomske naprave. Na primer, odstranljiv kabel je zagotovil posebno režo, prisotnost vrtljivega zaklepa na slušalkah pa vam omogoča, da priročno držite povezovalno žico.

  Kakovost zvoka

  Zvok slušalk kot celote je mogoče opisati kot lahek in odprt. Dobro plešejo bas, zato plesna glasba, učinki računalniških iger in filmov igrajo optimalno. Toda avdiofili, ki so navajeni na podrobno razkritje klasičnih kompozicij, ta varianta verjetno ne bo primerna. Obstaja lahko občutek umetnega zvoka. To je redki primer, ko model te ravni izgubi pri obdelavi srednjega razreda, pri čemer ne upošteva celotnih delov glasbene serije. Po drugi strani pa so slušalke Sennheiser HD 598 primerne za zgornji razpon, ki prenašajo postavitev ozračja. Ta različica je na splošno izostrena za delo z ekstremnim zvokom, vključno z vgrajenim ojačevalnikom. Toda računaj naMožnost globoke in točkovne reprodukcije kompleksnih glasbenih skladb z instrumentalno podporo ni vredna.


  Značilnosti modifikacije Posebna izdaja

  Izboljšana generacija modela HD 598, katerega videz, razen barve, podvaja glavno različico, vendar ima kot reprodukcijo svoje značilne lastnosti. Akustična komponenta Sennheiser HD 598 Special Edition je bila prilagojena z razširitvijo frekvenčnega območja na 38500 Hz. S tem so slušalke omogočile bolj naraven in uravnotežen zvok. Kot so pokazali testi, je bila nova platforma fero-neodimskih zvočnikov optimizirana za učinkovito obdelavo signalov, kar se odraža v povečani dinamiki predvajanja.
  Poleg tega je izboljšanje akustičnih indeksov olajšalo tehnologija E. A. R., ki je vnaprej določila natančno smer izhodnega toka zvoka. Zaradi te spremembe je Sennheiser HD 598 SE lahko delal z močnejšim virom v oddaji. Čeprav to ne pomeni, da je model postal resnično glasbeni in je sposoben tekmovati z najboljšimi predstavniki tega razreda od drugih proizvajalcev na isti ravni.

  Kako razlikovati ponaredek?

  Obstaja več znakov, ki pripomorejo k odkrivanju ponarejenih slušalk podjetja Sennheiser. Prvič, videz tega modela izgleda trdno in prijazno - brez poceni plastike, z lahkoto odstranljivega naglavnega traku in blagovnih znamk z odrgninami. Še večjo razliko lahko najdemo v samem priključnem kablu. Ne sme biti zapečatena, ampak njena dolžinav standardni različici ni manj kot 3 m. Pozorni bodite tudi na specifikacijo posebne spremembe Sennheiser HD 598. Kako razlikovati ponarejeno Special Edition od dostavne opreme? Poleg glavnega dodatka mora biti poleg bakrene žice za 3 m format OFC in 65 mm adapter. Skoraj vse najnovejše različice slušalk tega podjetja prejmejo naslednjo opremo.

  Pozitivne povratne informacije

  Večina pozitivnih vtisov je zasnova, oblikovanje in ergonomija slušalk. Visokokakovostna montaža in fizična zanesljivost sta značilnosti blagovne znamke Sennheiser, ki sta še vedno pomembni za ta model. Uporabniki so v obtoku udobni, nimajo pretiranega pritiska in uravnoteženosti parametrov skodelic. Poleg tega Sennheiser HD 598 hvali integracijo pomožnih naprav za lažjo uporabo postopka. Kar zadeva zvok, je ta parameter dvoumen. Pozitivni vidiki reprodukcije vključujejo zmožnost podpiranja široke zvočne slike in samozavestne obdelave basov. Toda v tem merilu ima posebna različica modela še vedno veliko zaupanje. Mimogrede, treba je omeniti, da je posodobljen dizajn enak kot v posebnih serijah. To nakazuje, da so ustvarjalci uganili z odločitvijo, da osvežijo videz modela.

  Negativni pregledi

  Običajno modeli te blagovne znamke postanejo možnost za vse dobitnike glasbe različnih ravni. Tokrat pa recenzije opozarjajo na odkrito šibkost govornikov pri igranju instrumentalnih kompozicij. Glasbadelno razkriva, kar ne omogoča popolnega uživanja v zvoku. Zato je univerzalnost modela le pogojna - s pristranskostjo k elektronski akustični spremljavi. Mnogi so tudi vznemirili ceno Sennheiser HD 598. Mnenja kažejo, da je za 10 tisoč možno najti slušalke iste ravni, ki obvladujejo isti bas in klasično glasbo. Druga stvar je, da se ne more vsak model od konkurentov pohvali z enako kakovostno osnovno osnovo in montažo.

  Zaključek

  Navdušenci blagovnih znamk, ki upoštevajo ta model za nakup, bi morali upoštevati njegove značilnosti glede na celotno družino slušalk Sennheiser. Ni ravno natančen zvočniki s točkovnim in snemalnim najmanjšim odtenkom. Model je zanimiv hitrejši od njegove produktivnosti in moči, kar mu omogoča uporabo pri zagotavljanju avdio podpore za računalniške igre in filme. Pred tem pa je treba Sennheiser HD 598 pozitivno razlikovati od prejšnjih modelov. Nemški inženirji so načrtovanje spremenili, zaradi česar je zunaj bolj zanimivo in bolj priročno v smislu delovanja. Izkazalo se je, da je akustični "delovni konj" osredotočen na dolgoročno uporabo. Stane svoj denar - vprašanje je kompleksno in je odvisno od potreb uporabnika. Očitno je, da zahtevnejše avdiofile bolje iščejo drugo različico, če pa potrebujete večnamenski telefon širokega frekvenčnega spektra z relativno preprosto reprodukcijo, se bo znesek 10.000 upravičil.

  Sorodne publikacije