ATI Radeon 9550: opis, specifikacije, prednosti in slabosti, pregledi uporabnikov

Video kartica - to je najmočnejša (in najdražja) komponenta katerega koli računalnika. Moderni modeli grafičnih adapterjev z več ali manj pomembno močjo so vredni denarja. Ampak ni potrebno kupiti novega adapterja. Veliko "starcev" ima zelo malo dela. Na primer, ATI Radeon 9550 lahko še vedno prikazuje "razred". Čeprav ne v najbolj sodobnih igrah. Vendar je smiselno ta grafični pospeševalnik podrobneje obravnavati. Najprej pa nekaj besed o proizvajalcu.

Nekaj ​​o podjetju

ATI je bilo ustanovljeno v Kanadi leta 1985. Do leta 2006 je proizvajalec aktivno izdal grafične pospeševalnike, matične plošče in druge stvari istega formata. Vendar pa je leta 2006 velikan, kot je AMD, opozoril na perspektivno podjetje. In od takrat, blagovna znamka ATI ni postala. Pošast industrije je prevzela majhno podjetje. In fantje iz ATI so začeli proizvajati pod blagovno znamko grafične kartice AMD. ATI Radeon 9550 se je pojavil po združitvi. Ampak nihče ne bo rekel, da je bila ta grafična kartica slaba ali slabe kakovosti.


Od leta 2006 se je AMD-jev uspeh na trgu grafičnih kartic močno povečal. In to se je zgodilo šele po nakupu ATI. To podjetje je dobro poznalo grafične pospeševalnike. Trenutno so AMD grafične kartice zelo priljubljene. Povpraševanje po njih je stabilno. Kljub temu so izdelki iz rdeče blagovne znamke nVidia še daleč. Zdaj pa si poglejmo podrobneje grafično kartico ATI Radeon 9550. Ta adapter je bil še vedno ocenjen kot proračun v najboljšem primeru. Vendar to ni vplivalo na njegovo uspešnost.

Tehničniznačilnosti

Video kartice te ravni se ne morejo pohvaliti z visokimi tehničnimi lastnostmi. Toda to jim ni preprečilo, da bi pokazali dobre rezultate. Zato ima ATI Radeon 9550 Series 14-nm čipov na krovu. To pomeni, da je na manjšem območju čipa proizvajalec uspel postaviti več kristalov. Postalo je mogoče izboljšati zmogljivost grafične kartice in zmanjšati njeno velikost. Razpoložljivi video pomnilnik je 256 megabajtov. Za osnovne naloge in nekatere igre je to dovolj.


Toda kaj bi lahko presenetilo uporabnika ATI Radeon 9550? Značilnosti delovnih frekvenc - od "čipa" te grafične kartice. Pomnilnik deluje pri največji frekvenci 400 megahertzov. To je višje od vseh konkurentov tega razreda. Tudi frekvenca jedra je 250 megahertz. Ti parametri vplivajo na zmogljivost celotne naprave. In ni pomembno, kakšen je obseg video pomnilnika v grafičnem pospeševalniku. Vse je na frekvencah. V zvezi s tem je ta adapter odličen. Zato lahko še vedno deluje tudi s sodobnimi igrami.

Zmogljivosti z overclockingom

Kdo bi si mislil, da bi bila proračunska grafična kartica lahko overclocking? Toda to je res. ATI Radeon 9550 x1050 Series se nanaša posebej na takšne grafične kartice. Vendar je treba upoštevati, da pospeševanje grafičnih kartic (zlasti iz AMD) zahteva visoko stopnjo previdnosti. Dejstvo je, da video kartic te ravni pogosto nimajo ustreznega hladilnega sistema. Med pospeševanjem se temperatura čipov, jedra in pomnilniških koles poveča. Zato je pred overclockom nujno potrebnonastavite na grafični pospeševalnik dober ventilator. In za izdelke podjetja AMD je resnično pomembno, saj jih ljudje imenujejo "peči". In res, toplota teh adapterjev je ogromna.
Torej, kaj lahko storite z ATI Radeon 9550 x1050? Odgovor na to vprašanje je dvoumen, saj je treba upoštevati številne vidike. Na primer, frekvenca jedra. Z pospeškom se lahko poveča na 350 megahertz. V zvezi s frekvenco pomnilniškega vodila se lahko poveča na 650 megahertz. To je impresiven rezultat za "starega človeka". Vendar je treba upoštevati, da se povečanje frekvence doseže s povečanjem napetosti. Zato teh značilnosti ni treba posebej obravnavati. Možno je in sploh se znebiti grafične kartice. Določite želene frekvence, ki bodo pomagale strojno programsko opremo overclock od AMD. Vse je preprosto in jasno. In za razpršitev kartico nad največjo preprosto ne bo dala.

Pozitivne povratne informacije

Vsak izdelek je treba preveriti v realnem smislu. Toda trgovine verjetno ne bodo kupcem nudile take priložnosti. Še vedno se je treba zanašati na povratne informacije tistih, ki so že postali lastnik izdelka. Kaj pravijo ljudje o ATI Radeon 9550? Video kartica je precej stara, zato jih kupijo tisti, ki želijo shraniti. Ti ljudje vedo, skozi kaj gredo. Zato so odgovori ustrezni. Večina uporabnikov je zadovoljna s to grafično kartico. Odlično deluje tudi s tako zahtevnimi nalogami, kot je kodiranje videa. Igre tudi na njenem ramenu. Lastniki ugotavljajo, da tudi v World of Tanks ni težav (čeprav pri minimalnih nastavitvahgrafov). In za nekaj časa, je ta MMO postala zelo zahtevna za video kartice. Ljudje prav tako ugotavljajo, da lahko grafični pospeševalnik z lahkoto obdela predvajanje videa v polni visoki ločljivosti. Toda novoustanovljeni 4K ne vleče. Vendar ga zdaj ne zanima posebej.

Negativne povratne informacije

Med njimi je zelo malo. Glavna pomanjkljivost grafičnega adapterja, po mnenju uporabnikov, je visoka temperatura čipov. Tudi na tovarniških frekvencah je močnejše ogrevanje. In to brez kakršnega koli overclockinga. Tako morate pri delu s tem grafičnim pospeševalnikom poskrbeti za dober hladilni sistem takoj po nakupu. Še en minus je moralno zastarela arhitektura. Najnovejša tehnologija v grafiki ni več na voljo za to grafično kartico. Tudi razvpiti DirectX 12 ni podprt. Ampak tukaj ne boste storili ničesar. Glavna stvar je, da grafična kartica deluje dobro tudi po toliko letih. Odličen je za nizkocenovni domači računalnik. Lahko prihranite veliko denarja za najdražjo komponento.

Zaključek

Torej smo pogledali grafični adapter začetnega ATI Radeon 9550 od AMD. Kaj lahko rečete o tem? To je odličen grafični pospeševalnik s svojimi pluse in minuse. Toda prvi je opazno več. Video kartica je primerna za tiste, ki želijo zbrati poceni in zmogljiv računalnik za domačo ali pisarniško uporabo. Če verjamete v povratne informacije, bo računalnik Radeon 9550 na vozilu deloval stabilno (če želite pravočasno skrbeti za hladilni sistem). V sodobni realnosti ni smiselno, da bi za moderne grafične kartice preplačali. Produktivnostseveda bo veliko višja. Ampak kaj storiti z njim? Igrajte samo kul igrače. Zgoraj omenjeni zemljevid je ustvarjen posebej za delo.

Sorodne publikacije