Kdo je izrekel čarovnika Geralta do igre "Witcher 3: Wild Hunt"?

Leta 2015 so se igralci po vsem svetu, ne da bi prekinjali svoje monitorje, ponovno potopili v svet Wittmack, ki ga je ustvaril poljski pisatelj Angers Sapkowski. CD Projekt RED je svetu podaril tretji del pustolovščine Geralt of Riva. Govorili bomo o Čarovniku, pa tudi o nekaterih drugih likih v igri, v članku spodaj.

Na kratko o igri

je Andrzej Sapkowski izjemno prispeval k kulturi svoje države s pisanjem del o čarovnicah. Veliko ljubiteljev knjig v žanru domišljije je delo poljskega pisatelja, če ne na prvem mestu, natančno določilo tri najboljše knjige, ki so jih morali prebrati.
Nič manj pomemben prispevek so prispevali fantje iz studia CD Projekt RED. Leta 2004 so ustanovitelji podjetja Marcin Ivinsky in Mikhav Kichinsky prišli do pisatelja s predlogom, da bi na podlagi njegovih knjig ustvarili računalniško igro. Andrzej Sapkowski je dal svoje soglasje, vendar tega projekta ni dal.


Na splošno presenečenje je prva igra, ki jo je izdala družba, pokazala izjemen uspeh. In pisatelj je prejel precejšen pritok bralcev, ki je postal zanimiva usoda Geralta, potem ko se je srečal s tem likom. Igra se odvija po dogodkih, ki so se zgodili po zgodovini, ki jo je opisal Sapkovsky. Zdaj je CD Projekt RED znan po celem svetu iger o neustrašnem morilcu pošasti.

Glas znakov

Tretji obrok serije Wimak Games je postal najbolj hrupen. Bila je najbolj pričakovana igra leta 2015 in v celotipričakovanja. Po igri so se uporabniki interneta začeli spraševati: "Kdo je govoril čarovnice in druge znake v igri?" Mnogi igralci in ljubitelji Sapkovskega so bili zadovoljni z delom ruskih lokatorjev in igralcev glasu.


Velika prednost ruskega sinhroniziranja je dejstvo, da je bil prevod izveden z uporabo poljske ploskve (izvirna igra je bila izdana v angleščini), s čimer se je ohranila polnost jezika, malo jih bo trdilo, da je angleščina nekoliko suha. Poleg tega je afiniteta jezikov igrala pozitivno vlogo. Tukaj je odličen videoposnetek, ki podrobno opisuje to vprašanje:

Kdo je Geralta izrazil "Čarovnico 3: Divji lov"?

Igralci, kot so Tom Cruise, Mark Wahlberg, Keanu Reeves, Brad Pitt in Will Smith, pogosto slišijo občinstvo z glasom Vsevoloda Borisoviča Kuznetsova. Ta ruski igralec, režiser sinhronizacije in napovedovalec ima veliko filmografijo. Poleg omenjenih igralcev je vsevolod Kuznetsov govoril tudi o delih, v katerih so sodelovali Adam Sandler, Johnny Depp, Antonio Banderas in njegov glas Voan de Mort v projekcijah del Joanna Rowling. Popoln seznam vlog, ki jih je izrazil Vsevolod, je prevelik. Glede na dejstvo, da le malo lahko ugotovi podobnost zvoka teh popolnoma različnih akterjev na zaslonu, lahko sklepamo, da igralec ruski sinhronizacijo dobro obvladuje s svojim delom.
Iz zgoraj navedenega je postalo jasno, kdo je izrekel čarovnice v ruskem jezikusinhronizacija Delo Vsevoloda Kuznetsova nad Wiedemakom je bilo večinoma pozitivno. Mnogi radi igrajo zaradi karizme, ki jo je naredil Vsevolod. Vendar pa obstajajo tudi igralci, ki niso zadovoljni z Geraltom v nastopu Vsevoloda. Po internetu so iskali nekoga, ki je govoril čarovnice, da bi izrazili svoje ogorčenje nad delom igralca.
Glavna trditev je emocionalnost. Heraldov lik je zelo rezerviran v originalni seriji knjig, njegov emocionalni izraz pa je zelo težko potiskati. Čarovnik govori zelo hladno, mirno in enakomerno. Toda Vsevolod Kuznetsov je pogosto šel čez v krik in preveč čustev med glasom. To ni slabo za igralca, ravno ne ustreza temu liku.

Kdo je izrekel Cyrusa v "Witch 3: Wild Hunt"?

Znak Zyralla Fiona Elen Ryannon v ruskem sinhroniziranju govori igralko Polina Chekan. Delo te igralke je na splošno dobilo tudi toplino. Čeprav naša igralka zaostaja v primerjavi s svojimi kolegi, vključno z Joejem Wyattom, ki je govoril prvotno različico igre. Z emocionalnimi scenami se je Pauline dobro spoprijela, za druge pa se večinoma sliši preveč suho in se ne ujemajo z izrazi obraza in kretenj.

Glas Jennifer

Kar se tiče drugih likov, je Jennifer izjavila Tatiana Shitova. Delo te igralke je dalo najmanjšo kritiko oboževalcev. Mnogi so cenili Tatjanina prizadevanja za sto odstotkov. Dobro se je ukvarjala z igralsko igro in z znakom tekmovalnega lika. Njena intonacijapopolnoma v skladu s tem, kar se dogaja na zaslonu. Tetyana Shitova, po mnenju tistih ruskih igralcev, ki so igrali v ruski in angleški različici igre, je ena izmed mnogih, ki ne zaostajajo za igralci glasu originalne igre.

drugo

Triss Merigold je izrazila Svetlano Oleshkivska. Na žalost je delo te igralke skoraj nemogoče oceniti. Trisusove pripombe v igri so močno pospešene ali močno upočasnjene. Mimogrede, to je ena največjih slabosti pri delu z zvočnimi liki v igri kot celoti. Na to je vplivalo neskladje med dolžinami stavkov v izvirniku in prevodu. Zanimivo je tudi ugotoviti, kdo je v Wittmaku izrazil Zhovtzko. Sergej Burunov je postal ruski glas najboljšega prijatelja Wittmaka. Ta akter sinhronizacije je povsem povpraševanja. Leonardo di Caprio poslušamo na ruskem zahvaljujoč Sergeju. V igri Luticus ni bilo toliko časa, ampak na splošno, igralec obvladal s svojim delom.
Češnja na torti igre je pesem Priscille. Ljubitelji z vsega sveta so bili veseli dela na njej. Zveni čudovito v vseh jezikih, ruski pa ni izjema, a morda ne najboljša. Nona Vinogradova se je popolnoma spopadla s svojo nalogo.

Sorodne publikacije