Mobilni grafični pospeševalnik Intel GMA 4500M. Specifikacije in specifikacije

Grafični pospeševalnik Intel GMA 4500M je proizvajalec razvil posebej za prenosne računalnike. Ima precej nizko zmogljivost in ta rešitev je bila najbolj optimalno uporabljena v prenosnih prenosnih računalnikih začetne ravni. Upoštevale se bodo njegove specifikacije v predlaganem gradivu. Prav tako bodo podana priporočila o možnih primerih njene uporabe.

Pozicioniranje. Namen

V prenosnem računalniku je začetniški prenosni računalnik izklopil avtonomnost mobilnega sistema, zmogljivost pa ni več tako pomembna, ker mikroprocesor nima težav pri reševanju svojih nalog. V tem primeru je uporaba integriranega adapterja Intel GMA 4500M popolnoma upravičena. Ima nizko zmogljivost in minimalno porabo energije. Zaradi tega je zagotovljeno podaljšano življenjsko dobo baterije. Zato je treba grafično kartico Intel GMA 4500M uporabiti v začetnem računalniku.


Glavne naloge, ki jih takšni prenosni računalniki izvajajo, so:
 • pisarniški paketi.
 • Brskalniki.
 • Multimedijski predvajalniki.
 • Najmanj zahtevni dodatki za igre.
 • Računovodska programska oprema.
 • Vendar aplikacije in pripomočki, ki zahtevajo veliko virov, na takšni strojni opremi ne bodo mogli normalno in stabilno delovati.

  Specifikacije

  Specifikacije Intel GMA 4500M poudarja, da je zastarelpostavitev Ta čip je vključen v čipset in se nahaja na matični plošči. Zdaj so takšne naprave že integrirane v CPE, imajo večjo zmogljivost. Ta čip je bil izdelan s 65nm tehnologijo in je imel kodno ime Montevina. Na polprevodniški podlagi je samo 10 tokovnih procesorjev, ki delujejo na frekvenci 533 MHz. Poleg tega se ne more dinamično spreminjati glede na obremenitev. Glasnost namenskega pomnilnika, odvisnega od porabe energije, je omejena na 384 MB. Poleg tega je ta RAM rezerviran iz sistemskega pomnilnika.


  Aktualnost in mnenje lastnikov o tej napravi

  Grafični pospeševalnik Intel GMA 4500M, kot je bilo prej navedeno, je proizvajalec serije naprav ekonomskega razreda. To pomeni, da je specializiran za opravljanje najpreprostejših nalog. Zdaj je tak pospeševalnik še vedno sposoben obravnavati takšne naloge. Vendar je še vedno priporočljivo, da lastniki takšnih prenosnih računalnikov že razmišljajo o posodobitvi računalniške platforme. V korist prenosnikov s takšno grafično kartico so lastniki pripisali energetsko učinkovitost, dolgo avtonomno delo in nizke stroške. Pomanjkanje le enega je nizka zmogljivost, vendar je njena raven zadostna za izvajanje najpreprostejših in najpogostejših nalog za pisarno.

  Sklep

  Intel GMA 4500M Accelerator je Intel leta 2008 predstavil pod platformo LGA775. Do danes je ta pospeševalnik, tako kot priključek procesorja, popolnoma zastarel. Imajo nizko zmogljivost. Toda še vedno takšne računalnike z nalogami,ki se je zanašal nanje, lahko še vedno obvladuje. Zato je priporočljivo, da lastniki takšnih prenosnih računalnikov kupijo takšne naprave na podlagi novih vtičnic z višjo stopnjo učinkovitosti in izboljšano energetsko učinkovitostjo.

  Sorodne publikacije