Kako podaljšati življenjsko dobo baterije na napravi Android: načine za povečanje življenjske dobe baterije in optimizacijo energetske učinkovitosti

Platforma Android je bila vedno precejšnja. Polnjenje baterije v dobri polovici mobilnih pripomočkov se topi tik pred očmi, tudi v mešanem načinu uporabe, da ne omenjam iger in gledanja videov v visoki ločljivosti. Mnogi proizvajalci pametnih telefonov poskušajo nadomestiti to pomanjkanje s povečanjem zmogljivosti baterije. Toda ta palica ima dva konca. Po eni strani se življenjska doba baterije bistveno poveča. Po drugi strani pa se tudi dimenzije pripomočka in njegova teža povečujejo, kar ne vpliva na ergonomijo in videz naprave. V zvezi s tem se številnim lastnikom mobilnih naprav postavi precej logično vprašanje: "Kako podaljšati polnjenje baterije na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku Android?". Da bi rešili ta problem, lahko uporabimo tako strojno kot programsko metodo, včasih pa je potrebno uporabiti tiste in druge.


Torej, poskusimo ugotoviti, kako naj bo baterija Android dlje polna in jo naredite čim bolj neboleče za sam pripomoček in njegovega lastnika. Razmislite o najbolj učinkovitih orodjih za izvajanje tega podjetja. Za začetek, govorimo o standardnih zmožnostih platforme, nato pa bomo analizirali aplikacije drugih proizvajalcev, da bi prihranili energijo baterije na Androidu.

Nastavitev svetlosti

To je najlažji način za varčevanje z energijo baterije na Androidu. Ta metoda ne ustreza tistim, kilevji del časa se porabi pod soncem, ker se v tem primeru svetlost s kontrastom izkaže za največjo.
Optimalna možnost bo izbira samodejnega uglaševanja, še posebej, če gre za srednji cenovni in premijski segment. Tam se uresničuje bolj celovito in deluje tako, kot bi moralo biti. Če želite na ta način še naprej polniti baterijo na Android, pojdite na nastavitve, izberite razdelek "Svetlost" in se dotaknite svetilke "Automatic Brightness Correction".


Če gre za proračunske pripomočke ali delo s telefonom izključno v zaprtih prostorih, je najbolje, da to nastavitev ponastavite na minimum, tako da izklopite samodejno prilagoditev, kjer bodo podatki na zaslonu bolj ali manj jasni. V tem primeru boste zagotovo prihranili energijo baterije za Android.

Onemogočanje zaslona

Pogosto je zaslon pripomočka neuporaben. To pomeni, da smo pogledali čas, poklicali ali poslali SMS, po katerem zaslon še naprej deluje in šele čez nekaj časa gre v mirovanje. Privzeto je to ena minuta, kar je očitno preveč.
Za varčevanje z baterijo na Androidu je veliko bolj praktično, da postavite svetilnik ob 15 ali vsaj 30 sekundah. Ta nastavitev na noben način ne vpliva na večpredstavnostne aplikacije, ker pametnemu telefonu ne dovolijo, da se premakne v stanje mirovanja. Tako ne morete skrbeti za gledanje filmov ali iger, ni vam treba zbuditi svojega pripomočka.

Wi-Fi

Od različice do različice so razvijalci platforme izboljšali brezžične zmogljivosti.protokolov To je dalo zelo dobre rezultate in zdaj, začenši s četrto generacijo operacijskega sistema za shranjevanje baterije na Androidu, je dovolj, da vključimo optimizacijo tega procesa.
Ta element najdete v razdelku Napredne nastavitve brezžičnega omrežja. Praviloma se postavka imenuje - »Optimiziraj Wi-Fi«. Možnost omogoča bistveno podaljšanje napolnjenosti akumulatorja na Androidu, še posebej, ko gre za nalaganje velikih datotek v stanje mirovanja.

Sinhronizacija računa

Skoraj vse socialne programe in shranjevanje v oblaku po namestitvi vključuje sinhronizacijo. Če želite varčevati z energijo baterije na Androidu, ni nepotrebno preučiti vseh nameščenih aplikacij in ugotoviti, kateri programi potrebujejo samodejne posodobitve, ki pa niso. Morda je edina aplikacija, ki resnično potrebuje konstantno sinhronizacijo, lokalni poštni odjemalec, ostalo pa lahko ročno posodobite.

Sporočila

Enako kot pri sinhronizaciji delujejo tudi sporočila. To pomeni, da porabijo promet, da vas obvestijo o nečem pomembnem z vidika razvijalca, dogodku. Vse to zopet porabi energijo baterije. Dejstvo je, dobra polovica takih sporočil - jalovo spam, ki lahko in je treba onemogočiti. To vam bo tudi omogočilo, da še naprej polnite baterijo Androidu in prihranite promet, čeprav rahlo.

Alarm za vibracije

Uporaba vibracij je v nekaterih primerih zagotovo primerna, zlasti pri tipkanju besedilnih informacij. Vibriranje je uporabno tudi, če morate izklopiti glavni zvočni signal.
Vibracija je posledica delovanja majhnega motorja in ne njegovo delo porabi energijo, nekateri modeli pa so zelo pomembni. Da bi podaljšali polnjenje akumulatorja na Androidu, je očitno nepotrebno izklopiti vibracijske signale. Običajni polifonski obroč, tudi v najvišji bitni hitrosti, porabi veliko manj energije kot aktiviranje vibracijskega motorja.

Pripomočki

Večnamensko namizje je seveda dobro, vendar vsak gradnik v aktivnem stanju porabi energijo. Glasnost slednjega je odvisna od programa, na katerega je vezan, če pa so njihove dinamične ikone zelo velike, se bo baterija zelo hitro izpraznila.
Pri tem je treba skrbno analizirati obstoječe pripomočke in si določiti samo najbolj potreben sklop, brez katerega ne bo delovalo. Na primer, vreme lahko ročno spremenite v lokalni brskalnik, pa tudi za nove filme ali glasbo.

Življenje ozadja

To je precej sporna stvar. Da, žive ozadja dodajo vašo lepoto namizje, estetiko, in telefon je užitek za delo. Toda konstantno obdelavo živo ozadje, ki ga procesor porabi baterije. Še posebej, ko gre za nekatere zapletene in daljše bliskavice. Če imate v svojem proračunskem segmentu pripomoček za mobilne naprave, lahko to vpliva na hitrost naprave in njeno stabilnost. In tukaj je bolje dati navaden statični ozadje.

Nepotrebne aplikacije

Če ne izvajate nobenih programov ali pripomočkov, to ne pomeni, da ne delujejo. Dane uporabljajo sistemskih virov, vendar nekateri programi istočasno aktivirajo svoje storitve.

Toda tukaj se občasno sinhronizirajo s strežniki, pošiljajo zahteve in sodelujejo v drugi, nevidni uporabniški dejavnosti, ki porabi energijske vire mobilnega pripomočka. Da ne bi kopali v teh storitvah in ne bi bili aktivni, je enostavno odstraniti neuporabljen program in ga po potrebi ponovno namestiti.

Pravilno polnjenje

Prvi pametni telefoni s platformo Android so uporabljali nikeljske baterije. Taki akumulatorji so imeli tako imenovani spominski učinek. To pomeni, da je bilo med polnjenjem pripomočka potrebno prisiliti indikator na 100%, kot tudi, da se baterija izprazni na nič. V nasprotnem primeru se baterija hitro izprazni - izgubila je polnjenje.
Današnje tehnologije so naredile korak naprej in potreba po takšni skrbnosti je izginila. Toda v starem spominu nekateri uporabniki še vedno upoštevajo zgornja priporočila. Večina sodobnih pametnih telefonov uporablja litij-ionske baterije. Proizvajalci takšnih baterij pa priporočajo, da preprečite, da bi se baterija popolnoma izpraznila, in jo redno polnite.
V navodilih za uporabo litij-ionskih baterij je navedeno, da bi bila optimalna možnost zaračunavanje v višini 40–80%. Za preventivne namene predvidevamo popolno praznjenje akumulatorja in naknadno polnjenje do 100%. To vam omogoča umerjanje naprave, vendar tak postopek ni potreben več kot enenkrat mesečno. Prav tako je treba omeniti, da sodobne litij-ionske polnilne baterije slabo prenašajo visoke temperature. Poleg tega stalna povezava z omrežjem na najboljši način ne vpliva na značilnosti delovanja baterije. Zato naprave ne mečite pod neposredno sončno svetlobo ali blizu grelnika in ostanite povezani celo noč. Vse to bo sčasoma vplivalo na življenjsko dobo baterije.

Dodatki tretjih oseb

Nadalje poglejmo najbolj priljubljene in učinkovite programe za varčevanje z baterijo za naprave Android. Vso to programsko opremo lahko prenesete v Google Play, tako da s testom ni težav.

DU Battery Saver

To je brezplačna programska oprema za upravljanje akumulatorjev in napajanja Android. Pripomoček ima preprost in intuitiven vmesnik ter pristojno ukrajinsko lokalizacijo. Torej z razvojem brez težav, praviloma ne nastane.
Razvijalec obljublja, da bo baterijo Android povečal za kar 50%. Podatek je nekoliko precenjen, vendar je dejanska korist programa še vedno prisotna. Obstaja več samodejnih načinov za optimizacijo vašega pripomočka, kot tudi možnost natančnega prilagajanja ročnih nastavitev. Glavne značilnosti programa so:
 • več celovitih scenarijev za optimizacijo porabe baterije;
 • hlajenje glavnih elementov pripomočka;
 • vgrajeni antivirus;
 • optimizacija baterije med polnjenjem.
 • Battery Doctor

  To je zelo priljubljen pripomoček znanega razvijalca aplikacij Android Master Master. Programska opremadistribuira pod brezplačno licenco in ne vsebuje oglasov. Celoten vmesnik pripomočka je zgrajen skoraj na en gumb. Preden pritisnete, morate enkrat izbrati optimalno za svoj pripomoček in nato zagnati aplikacijo za aktiviranje operacije z enim dotikom.
  Program ima priročen in praktično noben widget sistemskih sredstev, s klikom na katerega se odpre glavni vmesnik. Prav tako je treba omeniti, da ima aplikacija Google Play veliko pozitivnih povratnih informacij od uporabnikov in več kot 300 milijonov namestitev. Glavne prednosti pripomočka:
 • Optimizacija porabe baterije z enim dotikom;
 • enostaven in enostaven pripomoček;
 • nadzor in analiza programov, ki porabijo energijo na vašem pripomočku;
 • Skrbno spremljanje postopka zaračunavanja.
 • Akumulator HD - akumulator

  Program je namenjen optimizaciji porabe baterije. Prevzame nadzor nad vsemi aplikacijami, tako ali drugače, tako da izprazni akumulator in nato onemogoči nepotrebne aplikacije in storitve tretjih oseb.
  Poleg tega se lahko pripomoček ponaša z razumnim, intuitivnim in istočasno uporabniku prijaznim vmesnikom. To je nerealno priti v to, in vsa glavna orodja se nahajajo v glavnem oknu. V meniju lahko najdete nekaj osnovnih prednastavitev za varčevanje z energijo za različne scenarije. Prav tako je treba omeniti razpoložljivost informativnih sporočil, ki vas bodo obveščala o preostali bateriji. Aplikacija sama, kljub svoji dostojni teži, praktično ne porabi sistemskih virov. Program omogočaUgotovite, koliko časa je baterija ostala pri uporabi:
 • fotografiranje;
 • glasba;
 • video snemanje;
 • brskanje po spletu;
 • pogovori;
 • igre;
 • GPS navigacija;
 • Način pripravljenosti.
 • «Avast. Prihranite življenjsko dobo baterije "

  Pred približno enim letom je razvijalec priljubljenih protivirusnih izdelkov na trg uvedel nespecifičen izdelek za svoj segment, katerega cilj je optimizirati porabo energije baterije. Kot v zgornjih primerih aplikacija onemogoči nepotrebne in neuporabljene procese v sistemu, s čimer se zmanjša poraba energije naprave.
  In to ni dovolj, ampak s polnim poznavanjem primera. Poleg tega se čutijo tudi bogate izkušnje izvajanja v lupini sistema. Ko upravljate pripomoček, so morebitne zrušitve platforme prek intervencije "Avast" zmanjšane. Razvijalec zahteva 20-odstotni bonus za avtonomijo pripomočka. Za razliko od zgoraj omenjenega DU Battery Saver, je to resnično število, ki je zelo dobro za programsko opremo takšnega načrta. Poleg tega sam program ne nalaga sistema in praktično ne vpliva na delo platforme. To je še posebej pomembno za pametne telefone nižjega cenovnega razreda v proračunskem segmentu. Vmesnik programa je dokaj preprost, razumel ga bo vsak začetnik. Vsa glavna orodja se nahajajo na glavnem zaslonu, zato potepanje po vejah menija ni nujno potrebno, če je potrebno. Osnovna različica izdelka je popolnoma brezplačna, vendar se uporabniki pogosto pritožujejo zaradi velikega števila oglasov v svojih recenzijahpo najnovejših posodobitvah. Izginja, če izločite napredno različico Pro ali po namestitvi AdBlock ali AdGuard. Res je, da so slednji notorično porabili energijo. Kljub temu je program zelo iskan in se je izkazal za dobro orodje za varčevanje z energijo. Prednosti programa:
 • spremljanje energetsko intenzivnih programov in storitev;
 • zelo natančen izračun preostale življenjske dobe baterije;
 • veliko število prednastavitev za različne scenarije uporabe;
 • možnost ročnega natančnega prilagajanja programa;
 • Napredni način "Smart" za maksimalno varčevanje z energijo;
 • pojasnjevalna priporočila čarovnika za pomočnika za nastavitev programa;
 • Lepo oblikovanje oči in preprost vmesnik.
 • Sorodne publikacije