Jaguar F-Type: fotografija, pregled, specifikacije, pregledi

Leta 2012 je bil v Parizu predstavljen Jaguar F-Type - najmanjši v Jaguarjevi liniji. Ta avto ima lepo telo in značilnosti, ki so del njegove blagovne znamke. Je tekmovalec za športne avtomobile, kot je Porsche 911 Mercedes SLK in drugi. Tako kot vsi Jaguarjevi avtomobili se v notranjosti kabine uporabljajo samo dragi materiali, vsaka podrobnost se odlikuje po individualnosti in razkošju. Leta 2013 je F-Type prejel nagrado "Avto leta" za lep videz.

Značilnosti tipa Jaguar F

Odvisne so od spremembe in izbire posameznih elementov. Specifikacije Jaguar F-Type so odvisne od konfiguracije. Podroben seznam:

Jaguar F-Type2.0 T AT3.0 SC AT 3403.0 SC AT 3803.0 SC AT AWD 3803.0 SC AT 400

29)
3.0 SC AT AWD 400SVR 5.0 SC pri AWDCena, $


)
8000090000100000105000120000140 000165000Cena, tisoč rubljev .60006700)

11036
9400Največja hitrost, km /h252262276
)


276276276314Pospešek do 100 km /h, iz5,65,2
144)

4,85,04,85,0
)


3.6Obseg motorja, cm1996299029902990299029905000Moč, l. z350390
) 225
5804106,36,46,56.86.56.88.4


)
12.112.312.112.3Pogonzadajzadaj
304)

zadajpolnozadajpolnopolno
324)

Oblika

Verzija kabrioleta se preprosto reinkarnira iz roadsterja v oddelku zaradi zložljive strehe, ki je prijetna na otip. V nekaterih izvedbah je Jaguar F-Type opremljen s posameznimi kolesi R19, pobarvanimi v črni barvi, ki je prisotna v vseh delih kabine. Osnova športnega avtomobila je konstrukcija lahkega karoserije, ki je izdelana iz aluminija. Zahvaljujoč temu se avtomobil lažje nadzoruje, postane bolj dinamičen, njegova vožnja pa prinaša samo užitek. Prav tako pomaga pri delu z opustitvami in se dobro odziva na ekipo vsakega pilota.


Takoj po pritisku na gumb za zagon motorja se začne dobro razvijati. Celoten salon je svetleč v različnih barvah, s harmonično kombinacijozunanjosti in s tehničnimi komponentami. Vsaka podrobnost v kabini je narejena za voznika, zaradi udobja med vožnjo in obilice vrhunskih materialov za notranjo opremo je bolj individualno.

Zunanjost

Individualna zasnova z dragimi materiali - znak britanske znamke. Zahvaljujoč obliki telesa, tudi pri visokih hitrostih, Jaguar F-Type drsi kot voda in stoji na zavojih. Če hitrost preseže 100 km /h, se spojler samodejno prikaže. Vredno je reči, da se kljuke na vratih skrivajo, ko vozijo bolj zračen avto. Zdravljenje z Carbonom je zunanjost Jaguar F-Type bolj privlačno. Ogljikova vlakna so prisotna na ogledalih, prezračevalnih rešetkah, sesalnimi odprtinami za zrak. Vsi ti elementi so v vseh delih.

Obstajajo tako imenovani opcijski paketi, kot so:
 • Črni paket: rešetka hladilnika je črna kot obroč, odprtine za zrak pokrova motorja, sprednje rešetke, prezračevalne odprtine, zadnji odbijač, stransko steklo.
 • Design Pack: barve telesa, svetleči črni odbijač, Venturi profil.
 • Zunanjost: podloga, pragi in venturijevi ventili, maska ​​hladilnika in platišča, odbijač, stransko opazovalno steklo so tudi sijajna črna.
 • Ta roadster lahko zaradi enega gumba z lahkoto postane kabriolet v 12 sekundah. To je zelo dober indikator v primerjavi z drugimi modeli kabrioletov z zložljivo streho. Odpre se pri hitrostih do 50 km /h. Narejena je iz mehkih, a vzdržljivih materialov, ki lahko zmanjšajo težo avtomobila in ne izgubijo učinkovitosti uporabe. Skrivanjev posebnem predelu za sabo, brez uporabe sistema zapiranja, kar zmanjša težo Jaguarjevega F-tipa. Obstajajo tudi kompletni kompleti z:
 • Aluminijasta streha: lahka, a trmasta, poudarja stil avtomobila, navzven naredi športni avto od običajnega roadstera.
 • Panoramska steklena streha: omogoča, da svetloba prodre v notranjost avtomobila, skladno gleda na notranjo oblogo in notranjost F-tipa. Obstaja tudi zavesa, ki "tonira" streho in naredi situacijo v kabini bolj utišana.
 • Ogljikova streha: prednost je njena teža, ki je 20 odstotkov manjša kot pri aluminijasti. Vzorec ogljikovega premaza je kombiniran z zunanjimi lastnostmi.
 • Med vožnjo so ročaji na vratih skriti, kar omogoča zraku, da upogne avto in ga naredi bolj aerodinamično. LED dnevne luči samodejno utripajo pri nizki osvetlitvi. Nadglavne so elementi razsvetljave, ki v temi naredijo vožnjo bolj udobno in varno. Senzorji z dolgim ​​svetlobnim pramenom delujejo samodejno in tako izključujejo in vključujejo žaromete.

  Notranjost

  Notranjost F-tipa Jaguar vključuje drage elemente v kombinaciji s funkcionalnim. Instrumentna plošča je precej funkcionalna, vendar ni preobremenjena. Instrumentna plošča vsebuje dva glavna elementa - merilnik hitrosti in tahometer. Na volanu so gumbi za upravljanje z multimedijskimi in drugimi funkcijami, ki omogočajo najbolj priročno upravljanje vseh komponent avtomobila. Preklapljanje zobnikov lahko upravljate tudi zvolan Elementi notranjosti Jaguarja so usmerjeni v voznika. Izbirate lahko med svojimi fotelji, materialom za kabino, blazinicami za noge, notranjo teksturo in še veliko več. Zahvaljujoč izboru dodatkov lahko ustvarite svoj avto, ne pa tudi ostalih. Osvetlitev v kabini - nastavljiva. Ko je vžig vključen, se instrumentna plošča zasveti, čigar barva je lahko tudi izbrana. Tudi prtljažnik je sorazmerno velik in prostran za majhen roadster - 407 litrov. Če želite zapreti prtljažnik, ne potrebujete nobenega napora, ker je zaprt s pomočjo gumba in električnega pogona.

  Motor

  Močan športni motor ima kompresor, ki lahko hitro dobi zagon in zmanjša odzivni čas voznikovega pedala in motorja. Moč motorja je odvisna od konfiguracije in se začne od V6 do V8 od 30 do 50 litrov litrov, 340380550 konjskih moči v najnovejši konfiguraciji tipa F. Menjalnik je tudi mehanski in avtomatski. Namenjeni klasični ljubitelji raje mehaniki stroja, saj vam daje občutek celotnega pogona pri vožnji avtomobila. Avtomatski menjalnik omogoča hitro preklopno hitrost in funkcionalnost. Učinkovito prestavljanje zagotavlja visoko število vrtljajev pri vsakem prenosu in s tem varčuje z gorivom.

  Reviews

  Mnenja o Jaguarjevem F-tipu so mešana, vendar večina lastnikov tega avtomobila piše o kakovosti sedežne kože, saj se zlahka razreže. Prostora za pristanek je malo, voznik z višino 190 centimetrov komaj postavljen. Ni dovolj mest za prevoz majhnih stvari. Jahanje skupaj je zelo težko,ker so mesta majhna tudi za enega. Težko krmiljenje, vendar z dobrim upravljanjem. To so slabosti, ki jih lastniki opisujejo. Toda veliko prednosti jih bo zlahka blokiralo.
  Vsi bonusni kabrioleti se ne morejo ponašati s tako kakovostnimi materiali za notranjo opremo, zunanjostjo, kombinacijo in funkcionalnostjo. Vendar je za Jaguar F-Type značilno ne le to, temveč tudi zmožnost prevzema notranjih elementov in njihovega upravljanja, kar Jaguar razlikuje med svojimi konkurenti.

  Sorodne publikacije