Bitcoin kmetija: zaslužek na jok

Rudarsko bitko je proces, v katerem se izkaže, da je kriptografska valuta v obtoku. Če želite uporabiti bitcoin, poskusite dokončati "blok", ki vsebuje nedavne transakcije. Zapisani so v digitalni register, imenovan blockchain. Takoj, ko je blok zaključen, bo določeno nagrado dobilo določeno število bitkoinov.

Bloki v blokadi

Celotna zgodovina transakcij z bitcoini je zapisana v digitalni knjigi, imenovani blok verige. Ker je veriga blokov javna, lahko vsakdo dostopa do nje. Podatki so shranjeni v omrežju, tako da niso nagnjeni k napadom hekerjev ali centralnim napakam. Vsak zapis ali niz zapisov v verigi blokov se imenuje blok. Pošlje se v omrežje in se doda blokovnim verigam po sprejemu omrežja kot pravega prenosa.


Ali lahko zaslužim precej denarja na kmetiji Bitcoin? Po mnenju strokovnjakov je odvisno od tega, koliko ste na začetku pripravljeni porabiti. Hkrati je donosnost bitcoin-rudarstva odvisna od številnih različnih dejavnikov.
Da bi spoznali možnosti zaslužka, so bili razviti posebni kalkulatorji. Izračunajo različne parametre, na primer stroške električne energije in opreme, pa tudi druge spremenljivke, nato pa na podlagi tega ocenijo vaš predvideni dobiček (skladno s tem lahko ocenite možne zaslužke za jok). Pred pregledom kratkega primera, kako se izračuna,potrebujete podrobnejši pregled osnovnih parametrov.


Hash Rate

Hash je matematični problem, ki ga mora rešiti maverikator. Hash hitrost je hitrost, s katero so te težave rešene. Večje število rudarjev, ki delajo na Bitcoin omrežju, višja je Hash Rate. Ta vrednost lahko meri tudi zmogljivost vaše kmetije za lastnost Bitcoin. Bitcoin Mayers (super zmogljivi računalniki) imajo danes različne parametre. Njihova produktivnost je prikazana v MH /s (mega-hash na sekundo), GH /s (giga), TH /s (ter) in celo PH /s (Pet).

Bitkoini na bloku

Vsakič, ko je rešen matematični problem, se ustvari določeno število bitkoinov. Njihovo število na en blok se je začelo pri 50 in postopoma zmanjšalo za polovico, na vsakih 210.000 blokov (za štiri leta). Do nedavnega je bilo število prejetih bitkoinov za vsakega od njih 25. Vendar je bila ta številka v zadnjem času zmanjšana dvakrat, nagrada pa je bila zmanjšana na 125 bitcoinov.

Odpornost na BTC

Ker je Bitcoin omrežje zasnovano tako, da vsakih deset minut prejme določeno količino bitcoinov, bi se morala kompleksnost te naloge povečati, da se omogoči prilagoditev za povečanje omrežja Hash Rate. V bistvu se to zniža le na eno: bolj ko se denar ustvarjalci pridružijo ekstrakciji, težje je zaslužiti denar na jok.

Tarifa za električno energijo

To je eden glavnih stroškov v procesu iztovarjanja. Delovanje generacije Bitcoin-kmetije porabi veliko električne energije. Moraš poznati svojeza izračun donosnosti. To se običajno lahko določi z vašim mesečnim računom za elektriko.

Poraba energije

Vsak odvzemnik porabi različne količine energije. Pred izračunom donosnosti se prepričajte, da poznate parametre vaše opreme. Lahko ga najdete na spletu. Poraba energije se meri v vatih.

Bazenska pristojbina

Za pridobitev valute se morate pridružiti skupini. To je skupina rudarjev, ki se združujejo za učinkovitejšo generacijo bitkoinov. Platforma, ki se jim pridružuje, se imenuje združenje za pridobivanje in zahteva določeno pristojbino za podporo njenih dejavnosti. Bazen nadzoruje bitcoine, prihodki pa so razdeljeni med člane skupine, odvisno od tega, koliko dela je opravil vsak rudar.

Časovni interval

Pri izračunu dobičkonosnosti ekstrakcije na kmetiji Bitcoin morate določiti časovni okvir. To pomeni, da več časa uporabljate, več denarja boste zaslužili.

Zmanjšana donosnost na leto

Verjetno najbolj navidezna in pomembna spremenljivka vseh. Njegovo bistvo je v tem, da, ker nihče ne more resnično napovedati, kako se rudarji pridružijo mreži, je nemogoče napovedati, kako težko bo to delo potekalo v nekaj tednih in še več mesecev ali let. Pravzaprav je to eden od glavnih razlogov, zakaj nihče ne bo mogel zagotoviti dobičkonosnega pridobivanja bitkoinov.
Drugi glavni razlog je menjalni tečaj. Spodaj je primer, kakokako lahko izračunate letno stopnjo znižanja dobičkonosnosti in jo ocenite za resno povečano kompleksnost. Ti izračuni temeljijo na povratnih informacijah z Bitcoin kmetij.

Stopnja pretvorbe

Ker nihče ne ve, kakšen bo tečaj BTC /USD v prihodnosti, je težko napovedati pridobivanje bitkoinov. Če se ukvarjate z ustvarjanjem samo za takojšnjo porabo, to ne povzroča veliko težav. Toda če nameravate bitokini v prihodnosti pretvoriti v katerokoli drugo valuto, bo ta dejavnik zelo pomemben.

Kako izračunati donosnost?

Danes je ena najnaprednejših naprav Mayner Antminer S9. To je točno tisto, kar je znano kot namestitev ASIC. Stopnja ekstrakcije je 14 TH /s. Če uporabljate preprost kalkulator za bitcoine, boste videli, da boste v tem primeru zaslužili približno 1 BTU na mesec. Ampak, seveda, ta izračun ne upošteva stroškov opreme, električne energije, bazen plačila, itd, ki neizogibno vključeni v stroške Bitcoin-kmetije. Priročnik po korakih za napovedovanje zaslužka zahteva, da vse te podatke izračunate skupaj. To je mogoče storiti z uporabo naslednjih statističnih podatkov:
 • 2% skupne pristojbine;
 • 125 BTC kot nagrada za blok;
 • 14-kratna vrednost hash frekvence;
 • 1375 W porabe energije.
 • Izkazalo se je, da boste po 12 mesecih lahko prejeli približno 5.000 dolarjev. Vendar, če boste vzeli stroške opreme, bo ta številka že približno 3400 $. Seveda se lahko ta rezultat razlikuje glede nastroški vaše električne energije, spremembe v kompleksnosti pridobivanja in, kar je najpomembnejše, spremembe cene bitcoinov. Tako se boste verjetno lahko obogatili, če boste doma kupili pohabljeno hišo, če boste kupili nekakšno opremo super moči, medtem ko nosite zelo nizke stroške energije. Produktivnost in cena kmetije za Bitcoin sta resnično medsebojno povezana in ne boste mogli prihraniti pri namestitvah. Kljub dejstvu, da je domača kripta drago podjetje, obstaja še ena možnost, ki je primerna za vas. On bo pomagal priti v igro po nižji stopnji.

  Kako priti do bitkoinov z razvojem oblakov

  Pred kratkim se je pojavil nov koncept, imenovan "razvoj oblakov". To pomeni, da ne kupujete fizične opreme, temveč dajete v zakup računalniške moči drugemu podjetju in dobite plačilo glede na to, koliko energije lahko porabite. Zdi se, da je to zelo dobra ideja, saj pri nakupu drage opreme, shranjevanju, hlajenju ipd. Nimate nobenih težav. Vendar, ko opravite izračun, se izkaže, da dolgoročno ni zelo koristen. Če ponujate izredno ugodne pogoje, je to zagotovo goljufiva ponudba.
  Če želite poskusiti pravi razvoj v oblaku v akciji, lahko uporabite Genesis Mining - danes edino podjetje, ki na spletu ponuja storitve Bitcoin-farm, ki je že nekaj časa prisotno in je lahko dokazalo, da njegova dejanja niso iluzija.

  Ali je Bitcoin Mining donosen?

  Predpostavlja se, da lahko sčasoma dobite dobičekiz ekstrakcije na kmetiji Bitcoin, vendar le, če vlagate veliko denarja v dobro rudarsko postajo (na primer Antminer s9). Če nimate veliko časa in denarja, potem se izogibajte pridobivanju in vlagajte v nakup bitcoina z dolgoročno perspektivo.

  Alternativa za bitcoine

  Druga možnost, ki jo lahko razmislite, je razvoj Altcoin namesto Bitcoin. Danes je na trgu na voljo na stotine sort tega kriptovarja, nekatere pa so še vedno zelo enostavne za ekstrakcijo. Težava je v tem, da je zaradi številnih vrst težko reči, kateri od njih je vredno porabiti svoj čas. Glede na povratne informacije strokovnjakov, so dobre kategorije Altcoin Litecoin, Dogecoin in Peercoin.

  Sorodne publikacije