Primerjava zmogljivosti najnovejših Intelovih procesorjev

Septembra 2017 je Intel napovedal sprostitev procesorjev osme generacije, mesec dni kasneje pa so na prodaj. Mikroarhitektura imenuje Kava jezero. Kot del svojih proizvajalcev so izvedle vrsto Core. V spodnjem članku primerja zmogljivost procesorjev Intel i3 i5 in i7 družine Core. Prvenec novih Pentium in Celeron procesorje pričakuje v letu 2018. Osnova primerjalnih značilnosti sprejeti notranjih bonitetnih procesorji Intel, ki jih razvijalci predlagal.

procesorji z napetostjo 5 zvezdic

i7-8700 K. zanimivih procesorje i7 namizja. Frekvenca ure je 37 GHz z možnostjo "pospešek" do 47 GHz. Opremljen s šestimi fizičnih jeder, in podvoji število niti s tehnologijo Hyper Threading. Zagotavlja Dual Tip DDR4-2666 pomnilnik in 12 MB predpomnilnika treteurovnevoho. Integrirano grafično jedro, ki podpira ultra visoko ločljivostjo Ultra HD. Procesor podpira lastniške tehnologije, vključno z virtualizacijo in AVX2. Teplopaket namenjen 95+ vatov. i7-8700. Predtopovыy hitrost procesorja ura - 32 GHz. Čeprav je tukaj in ponuja možnost, da samostojno pospešek pri opravljanju zahtevnih nalog vključene spodbude, lahko overclock procesorja do 46 GHz, je enaka topu. Toplota je 65 let vatov. Tehnološko procesorji so enake, razen za nižjo nazivno frekvenco in pospešek nezmožnosti sekundo.


in s tem, ko so primerjali učinkovitost procesorjev Intel ta nit predstaveda je kazalnik top modela višji zaradi višje frekvence. Toda glede na agresivno tehnologijo Hyper-Threading v mlajši različici postane razlika v moči neprožna.

Procesor z oceno 4 zvezdice

i5-8600 K. Na vrhu i5 za stacionarne računalnike, katerih moč se po potrebi tudi poveča. Pomembna razlika med i5 in i7 je v odsotnosti tehnologije Hyper Threading in manj kapacitivnega predpomnilnika i5: 9 MB proti 12 MB. Ura frekvenca procesorja i5-8600K je 36 GHz, kar je sto megahertz manj kot sedma sestra. Pri aplikacijah z enim navojem imajo procesorji na nominalni urni frekvenci enako oceno zmogljivosti. Stanje se bistveno spreminja z večnitnim računalništvom, kjer prednost daje i7: ima dvanajst tokov, Core i5 pa je zadovoljnih s šestimi. Razlika je opazna pri delovanju turbobusa: ai-peta pospeši le na 43 GHz. Na i5 so podprte vse Intelove tehnologije, razen za hipertreading in vPro. Proizvodnja toplote - 95 + ut. i5-8400. Ta različica i5 je zelo podobna zgoraj opisani. Razlika je le v taktnih frekvencah nominalne in razširjene povečave: za i5-8400 je od 28 do 40 GHz. Prav tako ni podpore za Intel vPro, ki predstavlja integriran nabor orodij informacijske varnosti. To odpravlja lastnika daljinskega nadzora groženj, zaščito osebnih podatkov, kot tudi daljinsko spremljanje. Izguba moči v toploti je 65+ W.

Procesorji z oznako 3 zvezdice

i3-8350 K. Najboljši predstavnik družine i3možnost overclockinga. Quad-core procesor s hitrostjo 4 GHz, vendar brez tehnologij turbobust, hypertreading in vPro. Video jedro je podobno opisanemu modelu i5, vendar je pomnilniški krmilnik poenostavljen in podpira pomnilnik DDR4-2400. Glasnost predpomnilnika je 8 MB. Tudi procesor je prikrajšan za druge tehnologije Intel, in sicer:
 • TSX-NI - niz ukazov za nadzor delovanja v večnitnih aplikacijah;
 • SIPP je možnost, ki zagotavlja stabilnost in zagotavlja, da spremembe v politikah proizvajalca ne bodo vplivale na platforme in voznike 15 mesecev;
 • Trusted Execution je funkcija, ki zagotavlja varno izvajanje ukazov v mediju, ki je izoliran od drugih aplikacij.
 • i3-8100. Mlajši model serije i3. Štiri jedra s hitrostjo 36 GHz. Tehnologije povečanje in ročno overclocking v procesorju niso položeni. Pomnilniški krmilnik je identičen opisanemu i3 in 50 MHz video jedro je počasnejše. Za razliko od 8350K je predpomnilnik 6 MB. V drugi primerjavi, zmogljivost procesorjev Intel te družine ni razkrila bistvenih razlik, razen razlike v vrednosti paketov toplote, ki so sestavni del i3-810026 W.

  procesorji z dvema zvezdicama

  Medtem ko je podjetje v postopku uvajanja čipov Pentium v ​​arhitekturo osme generacije, je Pentium G4620 najbolje ocenjen predstavnik procesorjev z dvema zvezdicama. Izvaja se v oblikovanju predhodnika jezera Kaby.
  Model velja za najbolj produktivnega med ostalimi "štori" s frekvenco 37 GHz. Video jedro je podobno kot pri modelu i3-8100, vendar brez podpore navodilom OpenGL 45. Če primerjamo zmogljivost procesorjev višjega razreda Intel zTa predstavnik je postal veliko razočaranje za uporabnike poenostavljenega predpomnilnika, ki je velik le 3 MB. Procesor tudi ne podpira navodil AVX. Kljub temu se podpira virtualizacijske tehnologije in nadzor nad procesorjem. Termični paket predvideva 51 W. Čeprav ta model ne spada v generacijo Coffe Lakea, pa kljub temu zavzema privilegirano mesto v pregledu procesorjev Intel kot lastnik dveh zvezd.

  Sorodne publikacije