Inteligentna vtičnica z daljinskim upravljalnikom

Vtičnice, ki so sposobne razumeti lastnika na daljavo (pametne /pametne vtičnice) so se pred nekaj leti pojavile na trgu gospodinjskih aparatov. Z vsemi njihovimi prednostmi imajo eno, za nekatere kritične slabosti - visoko ceno.

Seveda, če kupite eno napravo, to skoraj ne bo vplivalo na družinski proračun, toda ko je cilj ustvariti najbolj udobne pogoje po vsej hiši, se bo nakup niza takšnih naprav spremenil v okroglo vsoto.

Zakaj potrebujete takšne vtičnice?

Nekaj ​​prejšnjih naprav tega razreda in pametne vtičnice z daljinskim upravljalnikom so bile razvite za posamezna gospodinjstva, hiše in hiše. Okoliš je vedno brez težav pri vzdrževanju in zahteva dnevno pozornost in skrb: zalivanje rastlin, razsvetljava rastlinjakov itd. Večina zasedenih ljudi preprosto nima dovolj časa za to rutino.


Predstavljajte si situacijo, ko morate v deževnem in vlažnem večeru odpreti garažna vrata, medtem ko močan veter ne dovoljuje, da vrata odprejo. Tukaj je samo, da bo prišel prav z vtičnico z daljinskim upravljalnikom, sicer lahko tvegate pol minute, da se navlaži na nit.

Področje uporabe

Toda prebivalci visokih zgradb, vsak dan hitijo na delo, doživljajo tudi veliko majhnih nevšečnosti v gospodinjstvu. Zbudite se zgodaj zjutraj iz zaskrbljenega zvoka budilke, ne želite iti gor in iti v kuhinjo, da vključitečajnik Za pomoč v takem primeru pride spet pametna vtičnica z daljinskim upravljalnikom. Takšna pridobitev bo omogočila, ne da bi se izvlekla pod toplo odejo, kavni avtomat ali običajni kotliček. Med pripravo osvežilne pijače lahko še nekaj minut ležite v udobni postelji.


Poleg tega lahko prenosne vtičnice na daljinskem upravljalniku znatno prihranijo čas in denar. Na primer, če načrtujete zagon kotla za eno ali dve ali dve uri pred jutranjim zbujanjem ali vrnitvijo z dela, vam bo zagotovljena udobna prha. To velja tudi za klimatske naprave in split sisteme - pol ure pred prihodom v stanovanje bo popolna mikroklima.

Vrste naprav

Za osebo, ki je v tem primeru slabovidna oseba, izbira take naprave, kot je vtičnica za daljinsko upravljanje, postane loterija, če ne loterija, povzroči določeno presenečenje pri večini ob pogledu na bogat izbor modelov. Vse naprave te vrste lahko razdelimo v dve vrsti, odvisno od namestitve - nadzemne in notranje.

Izhodni modeli

Zunanji oddaljeni izhod - To je večinoma adapter naprava. Ta vrsta je najbolj povpraševanja med potrošniki, ker ne zahteva nobenih posebnih spretnosti vgradnje. Vse kar potrebujete je, da v trgovini kupite model, ki vam je všeč, ga razpakirate, priključite na običajno vtičnico 220 V in konfigurirate potrebne nastavitve v skladu z navodili za uporabo.
Dodatni ukrepi niso potrebnimoram Če je bila funkcionalnost naprave potrebna v drugi sobi, potem se je težko geografsko premakniti.

Notranje vtičnice

Notranja vtičnica z daljinskim upravljalnikom - naprava, ki je nameščena v steno, namesto običajnih vtičnic. Takšni modeli se praviloma uporabljajo pri večjih popravilih. V tem primeru je potrebno vnaprej in natančno določiti, kje in za kakšne namene bo ta naprava uporabljena. Poleg tega bo neizogibno pravilno pobrati vtičnico, drugače "ne bo potegnila" ali pa bo zaman goriti dodatno elektriko.

Vrste naprav

Vse vtičnice tega načrta je mogoče razdeliti na več tipov, ki se razlikujejo v načinu upravljanja. Katero napravo izberete odvisno od vas in vaših potreb. Vrste pametnih prodajaln:
 • upravljanje prek internetnih kanalov ("vayfay" ali mobilni internet);
 • pametna vtičnica z daljinskim upravljanjem SMS (MegaFon, MTS, Beeline itd.);
 • radijsko vodeni modeli;
 • Modeli, ki sprejemajo ukaze prek internetnih protokolov, lahko delujejo iz katerega koli kota našega planeta, kjer obstaja svetovni splet. Tudi če ste nekje na sončnem Cipru, boste z lahkoto lahko nadzorovali stopnjo vlažnosti vaše rastlinjake v koči blizu Ryazana.
  Vtičnica z daljinskim upravljanjem SMS vam omogoča, da na primer vključite klimatsko napravo ali žar, ki stoji v vrsti v supermarketu. Ko pridete domov z nakupi, boste čakali na vašo najljubšo mikroklimo in ocvrt piščanec. BrezžičnoVtičnica za daljinsko upravljanje na radijski frekvenci vam bo pomagala pri upravljanju opreme na razdalji največ 30 metrov. V bistvu so to običajni daljinski upravljalniki, ki jih vsak dan uporabljamo, sedimo pri televizorju ali pod klimatsko napravo.

  Značilnosti oblikovanja

  Poleg tipov in tipov se lahko pametna naprava razdeli na druge značilne konstrukcijske značilnosti, ki vplivajo tudi na izbiro določenega modela. Značilnosti pametnih naprav:
 • neodvisen model (enojni);
 • model z več ločenimi krmilnimi izhodi;
 • glavna vtičnica s pomožno skupino (ena enota nadzoruje odvisne elemente);
 • pametna razširitev (omrežni filter na protokolih GSM).
 • V zvezi s priljubljenostjo je največje povpraševanje po kupci uporaba neodvisnih naprav ene vrste. Omrežni filter (vtičnica z oddaljenim GSM nadzorom) je doma manj priljubljen, vendar je idealen, če imate veliko število različnih domačih sistemov (akustičnih, televizijskih ali računalniških). Ko se oseba navadi na vse tisto udobje, ki mu daje pametno napravo, potem moderno življenje ni več mogoče brez tega čudeža tehnologije. Po nekaj mesecih se potrošniki že borijo za opazovanje skupin odvisnih vtičnic.

  Radijsko krmiljene vtičnice

  Vtičnica za daljinsko upravljanje (Expert Light, Redmond itd.) Je sestavljena iz glavne enote in daljinskega upravljalnika. V polju (interpretativna blagovna znamka) boste vedno našli podroben priročnik z navodili o delovanju modela, ki vsebuje glavno funkcijozmogljivosti naprave.
  Povezava naprave in nadaljnje delovanje ne zahtevata posebnih znanj. V bistvu je vtičnica z daljinskim upravljalnikom na radijskih frekvencah - to je nekakšen adapter, ki je za vse nas vgrajen v običajno 220-voltno vtičnico, potem pa je potreben potreben gospodinjski aparat.

  Značilnosti modela

  Zunanji del vtičnice je vedno opremljen z indikatorskim senzorjem, ki prikazuje povezavo z daljinskim upravljalnikom. Poleg tega ima večina modelov fizično funkcijo v primeru, če se plošča nenadoma zlomi ali se baterija iztovori. Praktično vse naprave tega načrta imajo delovno frekvenco 433-315 MHz. Za več podrobnosti si oglejte priročnike ali podatke na škatli. Kljub dejstvu, da takšne naprave v večini od njih so rojeni v tovarnah srednjega kraljestva, kakovost proizvodnje (poceni modeli) je vedno na ustrezni ravni: dobra plastika, kompetentno nahaja "polnjenje" in prisotnost varovalko. Odvisno od modela lahko naprava prepozna ukaze na daljinskem upravljalniku od 30 do 40 metrov. Nekatere naprave premium razreda delujejo na 100 metrov.

  GSM naprave

  Naprava takšnega načrta je pametna vtičnica z daljinskim upravljanjem SMS. Mnenja o njih so zelo različna: nekdo misli, da je preveč problematična, za nekoga pa je idealna možnost. Za normalno delovanje take naprave je potreben vsak mobilni pripomoček, ki podpira delo sim kartic, kot tudi prenos.SMS sporočila.
  Bistvo dela takšne naprave je, da ima sprejemnik, torej vtičnico, podobno režo za kartico SIM, kot da bi bil telefon. Na eni strani vtičnice je vtič, na drugi strani pa vmesnik za povezovanje gospodinjskih aparatov. Odvisno od izbranega modela, je lahko naprava opremljena z indikatorjem, ki prikazuje sprejeti signal, napajalne diode, napajanje odvisne naprave itd. Vtičnico lahko upravljate iz skoraj vseh razdalj. Edina zahteva je prisotnost v prostorih omrežja izbranega telekomunikacijskega operaterja. Nekateri modeli prvovrstnega razreda imajo napredno funkcionalnost, na primer, lastnik je lahko obveščen o prekinitvi napajanja doma s SMS-om. Obstajajo še drugi zanimivi "čipi", ki se trudijo prodati proizvajalce. Da bi bile dodatne funkcije v celoti na voljo, morate praviloma prenesti aplikacijo po meri v pripomoček za mobilne naprave.

  Wi-Fi naprave

  Vtičnice, ki delujejo z brezžičnimi protokoli Wi-Fi, so prav tako zelo zahtevne od naših rojakov. Takšne naprave imajo številne dodatne funkcije: indikator gibanja, časovnik, vgrajeno kamero, temperaturne senzorje itd. Poleg tega nekateri proizvajalci svojim potrošnikom omogočajo, da kot nadzor uporabljajo več vrst komunikacije z vtičnico, kot je SMS - ali internetni alarm. To pomeni, da če ni omrežja "vaifa", lahko pošljete SMS napravo in vtičnica bo začela delovati.pred nalogo. Inteligentne vtičnice takšnega načrta imajo gumb za izklop, LED indikatorje stanja, ozemljitev in rezervno baterijo (po želji), da lahko imetnika obvestijo o izpadu električne energije.
  Naprava deluje na standardnih "vaifai" protokolih pri 80211 b /g /n pri frekvenci 24 Hz. Povezava se ne razlikuje od standardne - usmerjevalnika in naslova IP. Kot nadzorna plošča lahko deluje vsaka naprava: pametni telefon, tablični računalnik, prenosni računalnik ali osebni računalnik. Vse kar potrebujete je, da prenesete potrebno programsko opremo iz uradne strani razvijalca modela in prilagodite napravo. Vse upravljanje je praviloma intuitivno in ne zahteva sedem pijavk v preddverju. Uporaba inteligentnih vtičnic na "vaiff" protokolih vam omogoča, da brez osebne vpletenosti ne rešite le številnih domačih problemov, temveč tudi potrošniku zagotovite ustrezno udobje, za katero je bila kupljena. Katere dodatne značilnosti naprave so odvisne od posebnih značilnosti vsakega posameznega modela. Na primer, če je vtičnica opremljena z vgrajeno nadzorno kamero in senzorjem hrupa, lahko vedno spremljate v vrtcu.

  Povzetek

  Blagovne znamke, ki proizvajajo pametne vtičnice, svojim strankam ponujajo bolj sodobne in tehnično modificirane modele. Seveda ima vsak proizvajalec nekaj odličnih ravnil in serij. Pri izbiri se morate posebej osredotočiti na svoje potrebe. Najprej se morate odločiti, kje in za kakšne namenenameščena bo pametna vtičnica. Če potrebujete napravo, ki bo izklopila in vklopila kotliček z budilko, potem ni treba kupiti drage naprave z veliko vrtinčicami. Ali, nasprotno, ni potrebno shranjevati na skupinah prodajnih mest, kjer bi se namestil kateri koli akustični sistem, delati v parih z osebnim računalnikom ali kino dvorano. Drugič, na kaj morate biti pozorni, preden kupite, je moč aparata. V nobenem primeru ne smete misliti, da bo model z manjšo izhodno močjo zlahka obvladal kotel ali kotel. Ni vredno kupiti opreme z indeksom manj kot 2 kW. Samo pokvarite ne le vtičnico, ampak tudi opremo, s katero deluje. Na tretjem mestu imamo sinergijo naprave z drugimi gospodinjskimi aparati. Bodite pozorni na to točko, ker niso vse moderne vtičnice opremljene s posebnim vmesnikom za kakršne koli posebne naprave ali senzorje.

  Sorodne publikacije