Peugeot 607 avto: opis modela, značilnosti in ocene

Peugeot 607 je avtomobil iz poslovnega razreda, ki je bil serijsko izdelan od 99 do 2009. Model je zamenjal stari Peugeot-605. Avto je bil zgrajen na isti platformi. Vendar pa je bila zasnova motorja, vzmetenja in drugih lastnosti Peugeot 607 bistveno spremenjena. Kaj predstavlja ta avto? Pregled pregledov Peugeot 607 in druge informacije - še v našem članku.

Oblikovanje avtomobilov

Francozi so se vedno razlikovali v izjemnih rešitvah na področju avtomobilske industrije. Peugeot uporablja drzne oblikovalske rešitve. In če je bil prejšnji model 605 bolj kvadraten, potem je Peugeot 607 - že pretežno vgrajena limuzina. Avto je sposoben tekmovati z vodilnimi znamkami, kot sta "Mercedes" E-razred in BMW 5. serija.
Tudi zdaj bo ta avto viden v potoku. Peugeot 607 je elegantno oblikovan z elegantno široko masko hladilnika in sijočimi žarometi. Spodaj so trikotne meglenke. Odbijači in vrata imajo široko črno modeliranje. Linija stranske zasteklitve ima kromiran okvir. Vrata so prav tako črna. Unikatno oblikovana ogledala so pobarvana v barvi telesa. Avto ima zelo gladko drsenje na zadnji strani, ki še bolj raztegne telo.
Zadnji del avtomobila prav tako ni brez oblikovalskih obrti. Visoko deblo je postalo nadaljevanje zadnjih stojal. Pokrov je notranjost rahlo konkavna. Žarometi so čisto rdeči, brez rumenih smernikov in belih žarometov za vzvratno vožnjo. Izgleda precej nenavadno. Skozi širino zadnje straniOdbijač razširja široko letev z režami za parkirne radarske senzorje. Pod odbijačem sta dva pogona. V zvezi z velikostjo, so mnenja, da je avto dovolj velik. Dolžina avtomobila je 49 metrov, širina - 184 metrov, višina - 144 metrov. Velikost medosne razdalje je 28 metrov. Obstaja tudi različica Paladin. To je razširjena modifikacija Peugeot 607 limuzine z zložljivo streho. Avto je bil uporabljen med inavguracijo Nicolasa Sarkozyja leta 2007.

Salon

Poleg videza ima avto enako izjemno notranjost. Ker gre za poslovni razred, se tukaj uporablja predelava usnja. Notranjost bež avtomobila je še posebej impresivna.
Srednja konzola vključuje majhen digitalni prikazovalnik, kontrolno enoto za klimatsko napravo, radijski sprejemnik in deflektor. Konzola je rahlo nagnjena naprej in se gladko razteza do brade, ki vsebuje prestavno ročico in udoben naslon za roke. Volan je štirikraka, brez gumbov. Instrumentna plošča ima namige športnosti - belo lestvico z rdečimi puščicami. Vendar pa taka kombinacija dveh stilov ne izgleda vulgarno. Pregledi pravijo, da je Peugeot 607 primerljiv z drugimi modeli poslovnega razreda, ki imajo odlično izolacijo vibracij. Raven hrupa je tako nizka, da lahko slišite šepeta pri 100 kilometrih na uro. To je ena glavnih prednosti te limuzine. Prav tako je za avtomobil značilna dobra "vožnja". Avto ne valja, kljub tako dolgi medosni razdalji. Zaradi velikega trupa potniki in voznik nimajo pomanjkanjasalonski prostor. Tudi prednji sedeži ne bodo počivali na zadnjih potnikih s koleni. Sedeži so opremljeni z dobro ledveno in bočno podporo, imajo zadosten obseg prilagoditev.

Med drugimi prednostmi je tudi prostoren prtljažnik. Njegov obseg je rekordnih 600 litrov. Zibelka avtomobila je opremljena z visokokakovostnim pokrovom. Vendar pa je vredno nakupa preproge, da ne bi onesnažila tako drage preproge. Kaj lahko rečemo o salonu na koncu? Avtomobili znamke Peugeot so pogosto povezani s proračunskimi - škripajočimi plastičnimi, neudobnimi sedeži. Vendar pa je Peugeot 607 eden redkih avtomobilov, ki resnično ustrezajo nivoju poslovnega razreda: visokokakovostni materiali oblog, prostorno usnjeno notranjost, prostorno prtljažnik in odlično zvočno izolacijo.

Specifikacije

Avto je namestil bencinske in dizelske motorje. Peugeot 607 ima široko paleto energetskih naprav. Razmislite najprej o bencinskih enotah.
Osnova za limuzino je dvolitrska enota EW10 J4 z zmogljivostjo 138 konjskih moči. Naslednji na seznamu je 160-močan motor z volumnom 22 litrov. Vodilne različice so bile opremljene s tri-litrskimi agregati. Bilo jih je več. Pri istem delovnem obsegu so razvili 207 in 211 konjskih moči.
Tudi dizelski motorji so bili na voljo za limuzino v skupni količini 5 kosov. Podnožje je dvolitrska 110 konjska moč. Bila je tudi močnejša sprememba. Z enako delovno prostornino je ta motor že razvil 136 konjskih moči.

Motor 2.2 HDI

VečinaPriljubljen dizelski motor za Peugeot 607 - 2.2 HDI. Imel je več sprememb. V standardni opremi je ta enota razvila 133 konjskih moči. Vendar pa je obstajala različica z dvema turbinama. To je omogočilo povečanje moči na 170 konjskih moči brez spreminjanja delovne prostornine valjev. Najmočnejša dizelska različica Peugeot 607 - HDI 2.7. Ta motor je opremljen tudi s turbopolnilnikom. Njegova največja moč je 204 konjskih moči. Nenavadno je, da pa je ta motor v žrebu presegel vodilno bencinsko enoto s 3 litri. Navsezadnje je bil navor na motorjih HDI na voljo skoraj iz "prostega teka".

Kot prenos je bil uporabljen petstopenjski mehanski ali štiristopenjski avtomat.

Podvozje

Avto ima sprednji pogon, postavitev sprednjega motorja. Spredaj je enojna vzmet s stabilizatorjem prečne stabilnosti. Slednji je najbolj ranljiv element v podvozju limuzine.
Ja, stojala stabilizatorja imajo vir približno 60 tisoč kilometrov. Konice za krmiljenje in kroglični ležaji vzvodov ne dosegajo 100 tisoč. Lastnikova povratna informacija pravi, da so ležaji prednjih blazinic zelo občutljivi na udarce. Na naših cestah tečejo največ 100 tisoč kilometrov. Prav tako prekinite podporo zgornjega amortizerja.

Zadnje vzmetenje

Kar zadeva zadnje vzmetenje, se tukaj uporablja večstopenjski vzvod. Lastnik povratne informacije pravi, da tečaji imajo zadostno oskrbo z viri - 130-150 tisoč kilometrov. Mimogrede, nekatere različice imajo amortizerje z nastavljivimtogost To močno poveča stroške servisiranja vzmetenja. Zavorni sistem - disk na obeh oseh. Krmiljenje dopolnjuje hidravlični ojačevalnik.

Zaključek

Tako smo ugotovili, kakšne so tehnične specifikacije in zasnova Peugeot 607. Avto je v Evropi zelo priljubljen. Njena zasnova nikakor ni zastarela niti za današnje standarde. Peugeot 607 je dobra alternativa za Mercedes-Benz E-Class, ki bo stala višje od francoskega. Kar zadeva zmogljivost, zmogljivost in zmogljivost, Peugeot 607 zasluži naziv poslovne limuzine. Na sekundarnem trgu, stroški takega avtomobila sega od 200 do 400 tisoč rubljev, odvisno od države.

Sorodne publikacije