Avto "Peugeot-206": pregledi lastnikov, značilnosti in značilnosti

Peugeot 206 je francoski avto malega razreda. Prvič se je ta avto pojavil na trgu v 98. letu. Novost je naredila dober vtis. Najprej je avto všeč njegovi nenavadni in futuristični zasnovi. Konec devetdesetih je bil pravi preboj. Kot je za naše dni, ta avto je še vedno v povpraševanju na sekundarnem trgu (in ne samo v Rusiji, ampak tudi v sredozemskih državah). Oglejmo si, kaj ima Peugeot 206, povratne informacije lastnikov, slabosti in funkcije.

Oblikovanje

Kot smo že omenili, je zunanjost avtomobila postal njegov glavni adut. Mnogi kupci kupujejo te tekoče in dinamične linije. Stroj je idealen za mlade - tako rekoč recenzije. Peugeot-206 je kompaktno in poceni popravilo avtomobilov. Kot je za "telo", tudi, deli so poceni, z iskanjem ne bo nobenih težav. Ta avto je primeren za moško polovico - še posebej, če je "Pizze" v črni barvi, kot na spodnji fotografiji.
Kmalu bo ta model praznoval svojo 20. obletnico. Kljub temu je avto še vedno svež in prijeten. Zdi se, da ni revna in stara. V tem francoskem poskusu. Ampak ne brez žličke katrana. Kakšne so slabosti "Peugeot-206" v lastniških pregledih, ki se pojavljajo najpogosteje? Sčasoma blatna plastika na žarometih, zelo občutljiva na korozijo loka in pragov. Rust je treba spremljati in pravočasno odstraniti, sicer bo telo kmalu postalo pravo sito. To je usoda poceni francoskega avtomobila.
Mimogredeočistek tega "dojenčka" je približno 16 centimetrov, kar mu skupaj s kratko osnovo daje neverjetne lastnosti prepustnosti. Stroj se preprosto vzpenja na strmih toboganih in se pri prehodu velikih brezen ne drži dna. Kot je poudaril lastniki, na "Peugeot-206" lahko samozavestno vožnja na mokro premaz. V primeru zdrsa ga lahko enostavno potisnete - stroj tehta manj kot eno tono.

Salon

Notranjost francoskega hatchbacka je po današnjih standardih zelo skromna. Ni aluminijastih vložkov, lesenih in usnjenih sedežev. V kabini prevladujejo gladke, mirne linije, naslanjači pa so prekriti z gladko krpo. Centralna konzola ima CD-predvajalnik z vsemi funkcijami, klimatska naprava pa je na voljo v dražjih kompletih. Volan tri-osi, udobno pade v roke. Instrumentna plošča je opremljena z belimi luskami z rdečimi puščicami, ki se nanašajo na športne avtomobile. Zelo nenavadna rešitev, in danes takšna plošča izgleda precej ugodno.
Med slabostmi Peugeot 206, pregledi ne zagotavljajo dovolj širokega nabora naprav za krmiljenje. Toda sedeži v hatchbacku so zelo udobni. Kabina ima globoko predal za rokavice, maso velikih žepov in polic. Izolacija hrupa pri zmerni ravni - na daljavo slišite hrup motorja za dve in več tisoč vrtljajev. Med drugimi nevšečnostmi v avtomobilu "Peugeot-206" pregledi so označeni z majhnimi ogledali in majhno deblo. Zadnja vrsta sedežev je zložena. Za tiste, ki želijo več zmogljivosti, je Peugeot 206 sedan. Mnenja pravijo, da je ta prtljažnik bolj udoben in zapleten.

Tehnične značilnosti

Osnova tega avtomobila je bencinski motor s prostornino 11 litrov. Njegova največja moč je 60 konjskih moči. Kot je navedeno v pregledih, je Peugeot-206 ("avtomatski") precej ekonomičen. V mestu porabi največ osem litrov. Med minusi te enote so lastniki opazili velik obseg. Delo motorja se jasno sliši v kabini. Tudi 11-litrski Peugeot ni dinamičen. Da bi dobili pravo hitrost, morajo lastniki temeljito odkrivati ​​motor. Med težavami pri popravilu je smiselno dodeliti zamenjavo kapljic in tesnil, ki jih zahteva ICE preko 100.000 kilometrov.
Naslednja v seriji je 14-litrska enota s 75 konjskimi močmi. Kar zadeva porabo goriva, je ta motor skoraj enak prejšnjemu in z njim hitreje pospešuje. No, za tiste, ki želijo največjo dinamiko, je vredno priporočiti 16-litrski motor za 109 sil. Z njim avto vzame sto v približno 11 sekundah. Mimogrede, do leta 2000 je bil model 206 opremljen z 8-ventilno enoto 16 do 85 konjskih moči, vendar je bil z njim avtomobil precej živahen. Pospešek na stotine je trajal 125 sekund. Obe enoti porabita največ deset litrov v mestu.

Ali obstajajo kakršne koli težave?

16-litrski agregati zahtevajo redno čiščenje injektorja. Med vožnjo od 100 do 120000 senzor tlaka ne deluje, zaradi česar je vozilo nestabilno pri prostem teku.
V zvezi z zamenjavo potrošnega materiala (olj in filtrov) je od leta 2000 proizvajalec povečal število prevoženih kilometrov na storitve na 30.000, vendar z našo klimo in pogojiuporaba tega izraza je bolje zmanjšati dvakrat. Stroški TO bo stala lastnika 5000-6000 rubljev. Najdražja je TE-3, proizvedena na 100.000 kilometrih. Cena dela z zamenjavo vseh delov in tekočin - 350 dolarjev. Toda tudi s tem "Peugeot-206" velja za eno najcenejših pri vzdrževanju avtomobilov.

PPC

Če je opremljen z avtomatom "Peugeot-206" "avtomatski", mora lastnik nasvet zamenjati tekočino ATF vsakih 70.000 kilometrov. Poleg tega je potrebno paleto očistiti in očistiti magnete. Ta postopek bo bistveno podaljšal življenjsko dobo stroja na Peugeot 206. Povratne informacije lastnikov za potrditev. S pravočasno zamenjavo tekočine ATP, škatla ni "potisnjena", tudi če teče na 300.000 kilometrov. Kar se tiče mehanskega prenosa, je olje v njem poplavljeno celo življenjsko dobo. Toda skrbni lastniki avtomobilov še vedno izvajajo zamenjavo olja enkrat na 100.000 kilometrov. V tem obdobju se nabira veliko nahajališč in razvoj v obliki kovinskih čipov. Odpadna tekočina se prečrpa skozi vrh s pomočjo običajnega vakuuma.


Dizelske različice

Na sekundarnem trgu lahko najdete dizelske različice, ki so bile neuradno pripeljane iz Evrope. V osnovi so to 14- in 2-litrski turbo motorji. Katero je bolje izbrati? Kot je navedeno v pregledih, je bil najuspešnejši dvolitrski motor HDi s sistemom direktnega vbrizgavanja goriva. Z njim avtomobil porabi za sto ne več kot 6 litrov v mestu (in to je na "stroju"!). Ampak morate razumeti, da je francoski turbo dizel težek za kakovostjogorivo, tako da ga ne smete shraniti na potrošni material (velja za filtre za gorivo).

Tekalno orodje

Klasičen McPherson je pred avtomobilom. Gre za vzmetno stojalo, ki je sestavljeno iz blažilnika. V zvezi z zanesljivostjo vzmetenja na Peugeot 206, pregledi pravijo, da je zelo strah ruskih lukenj. Odtok je zelo krhek - do 50.000 lahko že "ustreza" krogličnim ležajem in seblokomu. Veseli se le nizke cene teh podrobnosti. Stojalo z vzvodom ne bo stalo več kot 80 dolarjev. Zavore v tem avtomobilu so odzivne. Spredaj so diskasti mehanizmi za - bobnom. Prvi nosi do 30.000 in zadaj lahko preide približno 100.000 kilometrov.
Za Peugeot 206 je nameščen torzijski nosilec. Kot kažejo ocene, je zadnje vzmetenje za Francoza močnejše od spredaj. Prvo popravilo je potrebno le do 100.000 kilometrov - to je zamenjava zadnjih amortizerjev. Do tega datuma so nosilci ležaja obrabljeni, vendar jih ne smemo zamujati z zamenjavo - pravijo izkušeni lastniki - v nasprotnem primeru bo element zlomil sedeže v gredi, slednje pa bo treba v celoti zamenjati z novim.

Zaključek

Tako smo ugotovili, da je avto Peugeot-206. Ne glede na to, kako pravijo, da so francoski avtomobili nezanesljivi in ​​dragi, ta model dokazuje nasprotno. Avto je praktičen, zanesljiv in poceni v popravilu. To je povsem mogoče obravnavati kot vreden analog "Matizu", "Kalina" in celo "Golf" tretje generacije.

Sorodne publikacije