Prenosni računalnik HP ProBook 4540s: opis, specifikacije

Predhodno izdani prenosni računalniki za skoraj vsako blagovno znamko so se razlikovali le od tehničnih specifikacij. Zdaj proizvajalci poskušajo ustvariti ne le močne naprave, ampak tudi privlačne svetle prenosnike. Tudi v letih 2011–2012 je bilo dobro pogledati specifikacije, ker bi lahko dobesedno ena črka ali številka v imenu spremenila model s produktivnim in precej povprečnim in poceni. S prihodom serije HP ProBook 4000 bi se potrošnik sploh lahko zapletel na različne načine. Pravzaprav so pred njim obstajale skoraj enake naprave zunaj, vendar z različnimi frekvenčnimi indikatorji, pomnilnikom in celo različnimi procesorji in grafičnimi karticami. Pogledali bomo enega izmed najbolj priljubljenih in priljubljenih modelov te družine HP ProBook 4540s.

Videz

S tem v prenosnem računalniku je vse preprosto in do neke mere primitivno. Naprava je postala sveža zaradi sive barve in enostavnih oblik, pomanjkanja grafičnih elementov in funkcij. Pred kupcem je prišel masiven, nekoliko neroden trup, na pokrovu, ki je bil le logotip podjetja.
Razlika med debelino pokrova in dnom je bila zelo opazna. Če pogledaš v obraz, lahko takoj vidiš razliko. Pokrov se je izkazal za gracioznega in krhkega, vendar je dno ohišja vedno več in bolj masivno. Zato smo se odločili, da ga uporabimo s prednostjo in spredaj ne le postavimo mesto za čitalnik kartic, ampak tudi priključke za slušalke in mikrofon, kar je precej neobičajno. Zadnji del je okrašen z jeklenim robom in imenom proizvajalca.

Mimogrede, ta zasnova primerazaradi praktičnosti. Dejstvo je, da če premaknete vse zaporke za akumulatorje, je spodnji pokrov samovozni in pod vsemi deli, ki jih je mogoče očistiti ali zamenjati. Na levi strani HP ProBook 4540s sta dva priključka USB, par video izhodov, internetni kabelski priključek, polnilnik in hladilni sistem. Desna stran je nekoliko svobodnejša. Obstaja samo pogon in še dva USB priključka. Na splošno je prenosnik močan, viden s prostim očesom. Zagotovljen je bil z visoko togostjo, zato škripanje, zaostajanje ali upogibanje tu ni mogoče.

Delovna površina

Podobno kot pokrov ohišja je imitirala aluminijasto površino grobe obdelave. Mimogrede, barva svetlobe iz plastike vam omogoča, da skrijete odtise in odlomke, ki so uporabni tako za pokrov kot za delovno površino. Barva je lahka, zato je tipkovnica posebej poudarjena v ozadju take plastike.
Ni sijajne plastike, ki je bila v zgodnjih modelih, ker je postalo jasno, da je kljub svoji lepoti še vedno nepraktičen in neprozoren. Gumb za vklop je v zgornjem levem kotu, na desni pa sta dva gumba za vklop brezžičnih omrežij.

Tip tipkovnice na otoku je odličen, mnogi ga lahko imenujejo referenca. Dejstvo je, da je pri izvrševanju proračuna ta najuspešnejši v uporabi. Vsi gumbi so na isti razdalji, imajo enake dimenzije, razen sistema in črke "e". Zelo udobno se morda ne zdijo tipke s puščicami. Njihova velikost in oblika sta precej nenavadna, čeprav kupci trdijo, da so njihovihitro se navadite Zelo priročno je, da ima HP ProBook 4540s izboljšano zmogljivost, saj je tudi dokaz za vlago. Torej, če bi se majhna količina tekočine še razlila, se ne bo zgodilo nič hudega s sistemom. Ampak to ne pomeni, da morate posebej napolniti tipkovnico z vodo, da poskusite. To so odporne na vlago in ne na vodoodbojne lastnosti. V najdražjih modelih take funkcije ni, v proračunskih leptopahah pa je neverjetno.
Mimogrede, če se vrnemo k dragim spremembam, je treba omeniti prisotnost senzorja prstnih odtisov. V proračunskih napravah je njegova odsotnost opazna na škrbini. Mnogi estetsko ne marajo te poteze, ker bo nekdo rekel, da je bilo mogoče ustvariti posebej novo stanovanje za proračunske razlike. Ampak potem ta model ne bi bil poceni.
Sledilna plošča se v ohišju nekoliko zaplete. Prenosni računalnik HP ProBook 4540s ni prejel virtualnih ključev, temveč posamezne PCM in LKM. Plošča na dotik je majhna, premaknjena v levo od središča. Pregled je dober in na splošno ni pritožb.

Zaslon

Iz te enote ni bil izoliran noben poseben zaslon. Njegove dimenzije so 156 palcev. Ločljivost je povprečna - 1366x765 slikovnih pik. Zanimivo je, da ga matrica ni uspela identificirati. Znano je, da je Samsung delal na tem. Vendar to ne pomeni, da je kakovost zaslona slaba. To je zelo svetlo in kontrastno, saj Korejci vedno izstopajo med drugimi proizvajalci z dobrimi zasloni. Kontrast je 63: 2.

Pokritost je prav tako dobra, približno 70% sRGB.Če se svetlost sive barve zmanjša, se barvna temperatura hitro poveča. Natančnost barvnega prenosa ni povsem pravilna, vendar se je treba spomniti, da imamo pred seboj proračunski model. Vidni koti so dobri zahvaljujoč mat pokrovu zaslona. Prav tako ni bleščanja s prekrivni, kar je zelo pomembno pri gledanju filmov.

Zvok

HP ProBook 4540s je dobil dober zvok. Že videl, da se podjetje trudi, da bi zvočniki bolje sodelovali kot drugi. Tudi korporativna serija je dobila dober zvok, kot tudi priročno nadzorno ploščo in nastavitve. Zvočniki so nameščeni nad tipkovnico. Kljub perforirani rešetki vzdolž celotnega telesa so zvočni moduli sami levo in desno. Za zvok so značilni prijeten ton, jasnost in odlične glasnosti.

Specifikacija

Prenosnik HP ProBook 4540s ima najenostavnejše funkcije. To je mlajši model celotne serije, tako da je ni vredno čakati, da bi jo dobili brez moči. Poleg tega je celotna družina korporativna, zato tudi starejši model izgleda kot konkurenčno povprečje.
Ta navaden prenosni računalnik deluje na Intel Chief River. Začetni modeli so bili izdani pod nadzorom druge generacije Intelovih čipov. Naprava lahko deluje tako s Celeronom kot s Core i7 na štirih jedrih. Več modifikacij je bilo predstavljenih skupaj s Core i3. Grafika se ujema tudi z različnimi grafičnimi karticami. Nekateri so prejeli diskretni pospeševalnik Radeon HD 7650M. Drugi modeli so še vedno opremljeni z vgrajenimi karticami. Da model iz proračuna nije postala način, možnost z integriranim adapter je veliko bolj donosna, saj vse bolj kot pisarniško delo iz tega laptop ne bo čakal, in dodatni pospeševalnik bo samo dvigniti ceno, ne učinkovitost.

Druge različice

Ko govorimo o različicah HP ProBook 4540s i5, ima ta modifikacija čip Intel Core i5-3210M, ki deluje pri 25 GHz. Na voljo je bila tudi podpora za turbo način. Hkrati pa je "grafični" model AMD Radeon HD 7650 z dvema gigabajtoma pomnilnika ustrezal grafični kartici. RAM je na voljo v več različicah - 4-8 GB, vrsta pomnilnika DDR3.
Trdi disk se lahko uporablja tudi z različnimi specifikacijami. Najbolj priljubljena je bila količina 500 GB. Baterija ima 4200 MAG. Ta količina baterije je napravi omogočila uporabo samostojnega načina za največ štiri ure. Najenostavnejši model je delal z Intel Celeron B840. Frekvenca čipa je dosegla 1900 MHz. V procesorju je bila vgrajena grafika Intel HD 2000. Pomnilnik je samo 2 GB, glavni pa 320 GB. V tem primeru je baterija HP ​​ProBook 4540s nekoliko manjša - 4400 mAh.

Uspešnost

Glede na zgoraj navedene specifikacije je bila zmogljivost drugačna. Toda na splošno, če posplošite te modele, je to še vedno uradni prenosnik, ki ga je težko obvladati. Testiranje tega modela je potekalo s konkurenti ASUS K55VM in Dell Inspiron 5520. Poleg posebnih, opravljenih in osnovnih testov HP ProBook 4540s. Windows 7 je poudaril povprečne rezultate. Najbolj je bil ocenjen s procesorjem Core i3-2370M. Vgrajena grafika je pokazala rahlo prednost pred diskretno, kar sploh niSeveda. Povprečni RAM in glavni pomnilnik sta bila.
Pisarniško delo je najbolj optimizirano v Asusovem modelu. Sledil je prenosni računalnik Dell in šele takrat naš heroj. Čeprav je razlika med drugim in tretjim mestom zanemarljiva. Obdelava videa in animacije je bila tudi na Asusovi strani, vendar je za njim pohitela HP in malo za Dell. Enako je bilo pri testiranju razvoja spletnih strani. Če se povzame, je očitna prednost zajeta v Asusovem modelu. Poleg tega je bila produktivnejša od drugih dveh za 15-20%. Dell in HP sta ostala na ravni. Na nekaterih točkah so se med seboj presegli za 2-3%, kar je seveda zelo majhno.

Avtonomija

Kot smo že povedali, se zmogljivost baterije razlikuje glede na spremembe. V povprečju je znano, da bi prenosni računalnik lahko živel brez polnilnika 4-6 ur. Povprečna poraba energije se giblje okoli 75 W. Indikator je res super, glede na to, da celo nekateri netbooki porabijo več. Delovanje baterije je odvisno od uporabe. Torej, najverjetneje je naprava izpraznjena, ko brskate po internetu in povezujete Wi-Fi. Trikrat dlje bo živela v pisarniškem delu in malo dlje bo njegovo življenje pri branju dokumentov.

Sklepi

Ocene HP ProBook 4540 so odlične. To je posledica dejstva, da je bil kupcu na voljo veliko modifikacij, ki so se razlikovale po specifikaciji strojne opreme. Prav tako je treba omeniti, da je dizajn, kljub svoji enostavnosti, še vedno eleganten in privlačen. Cena najšibkejše naprave je približno 15 tisoč rubljev, kar ni dovoljprenosni računalnik Ponavadi se netbooki prodajajo za to ceno. Dober zaslon je prišel ven, čeprav v večji meri zaradi svoje mat konča. Če bi bilo sijajno, bi zaslon prejel veliko negativnih ocen, saj že ima pritožbo glede prenosa barv. Vgrajeni zvok je prijeten, saj je za razliko od konkurenčnih modelov proizvajalec veliko časa posvetil zvočniki. Kljub dejstvu, da je življenjska doba baterije odvisna od količine baterije, je vse enako pisarniško delo do 6 ur odličen pokazatelj. Od slabosti zopet je vredno omeniti slab zaslon z nepravilno barvo in nastavitvijo. Hladilni sistem je preveč preprost za takšno napravo, zato ni vedno prevzel obremenitve, med delovno intenzivnimi nalogami pa se je zaradi pregrevanja frekvenca zmanjšala.

Sorodne publikacije