Animacija - kaj je to? Animacije v programu PowerPoint. Animacijski program

Zdi se, da takšno animacijo že poznajo vsi. Ampak, če se poglobite v to temo, lahko najdete veliko zanimivih dejstev. Na primer, v ZSSR se je animacija imenovala animacija. Obstaja veliko vrst in vrst animacij. Prva animacija se je pojavila pred kinematografijo. O tem bomo govorili še naprej.

Opredelitev

Zato je treba razumeti, da ima izraz "animacija" več razlag. Prvič, to je tisto, kar Zahod imenuje animacija. Animacija pa je posebna vrsta filmske umetnosti. Preprosto povedano, vse to je običajna risanka. Iz latinščine se animacija prevede kot "množenje". To pomeni, da samo ime razkriva sprejem, skozi katerega se oblikuje gibljiva slika.Kratka zgodovina

Zanimivo je, da so se ljudje veliko prej kot bratje Lumiere naučili, kakšna je animacija. V prvi polovici 19. stoletja so nastali prvi poskusi »aktiviranja« podobe. Toda prvi popolni animirani lik je bil dinosaur Gerti, ki ga je leta 1914 ustvaril Winsor Mackay. Potem se je animacija hitro razvijala. Že leta 1928 je Walt Disney predstavil svet Mickey Mouseu. V ZSSR se animacija razvija od leta 1936, ko je bil ustanovljen filmski studio Soyuzmultfilm. Kasneje se animacija širi po vsem svetu. Že leta 1958 je anime zdaj priljubljena na Japonskem. Animacija je tako prerasla v računalniško animacijo.

Animacijske tehnike

Ko je ves svet razumel, kaj je toanimacije so se začele pojavljati različne vrste. Sčasoma se je začela razvijati tehnologija za ustvarjanje novih risank. Zdaj lahko govorimo o petih skupnih tehnikah oblikovanja gibljive slike.


Rotooskopija je posebna tehnika, ki oblikuje segment s sekvenčnim določanjem posameznih kartuš. Vsak vložek je na pravem filmu. Posnetki vključujejo akterje in kulise. Zdaj se uporablja tudi ta tehnika. Ampak prej je najel umetnika, ki je ročno podvajal vse, kar je potreboval, zdaj pa je celoten proces računalniško podprt. Če potrebujete posebne učinke, dodajte "potujočo masko". Zajema dele realne slike. Druga tehnika je plastelin. Ta animacija je znana mnogim na risanki "Padec lanskega snega." Tehnika vključuje slikanje plastelinskih elementov po okvirju. V tem primeru se spremeni položaj številk za učinek gibanja.
Animacija peska je manj priljubljena. Vključuje delo z olupljenim finim peskom, soljo ali kavo. Puder na steklo izliva tanek sloj, gibi pa se oblikujejo v sliko. Animirana risanka je bila prej zelo priljubljena. Preden so se pojavili računalniki, je bil najbolj uporabljen. Ta tehnika je sestavljena iz snemanja dvodimenzionalnih stenskih objektov po posameznih sličicah.

Računalniška metoda

To je najnovejša tehnika animacije, o kateri je vredno govoriti podrobneje. Kaj je računalniška animacija? Logično je domnevati, da je ustvarjen z računalnikom. Kljub dejstvu, da se najpogosteje pojavlja v umetnosti, se uporabljametode v proizvodnji, znanosti in podjetništvu.
Tisti, ki poznajo računalniško grafiko, vedo, da je animacija izpeljana. Lahko se oblikuje tudi z vektorskimi, rastrskimi, fraktalnimi ali tridimenzionalnimi metodami.

Tipi

Računalniško animacijo je mogoče izvajati na več načinov. Eden od prvih se šteje za način postavljanja ključnih okvirjev. Računalnik sam zapolni vmesne okvirje. Obstaja tehnika snemanja gibanja. Akterji dodajajo posebne senzorje, zahvaljujoč katerim so njihovi gibi prepoznani po računalnikih in nosijo njihovo posnemanje.
Postopkovna animacija je kompleksen programski proces, v katerem računalnik sam ustvarja promet, omejen s pravili in zakoni. Predmete lahko animirate z uporabo programskega jezika. Da, poznamo javascript in akcijske skripte. Če ne veste, kako narediti animacije, se lahko obrnete na posebne programe. Med njimi so plačane in brezplačne možnosti. Na voljo so tudi spletne storitve.

Programi

Če želite sami ustvariti svojo animacijo, vedite, da je resnična. Seveda morate imeti znanje o risanju, vsaj osnovno. Toda na splošno vam bo program za ustvarjanje animacije pomagal. Seveda, vodja celotnega seznama podobne programske opreme Adobe Photoshop. Ni skrivnost, da je to plačana možnost, čeprav za piratske navdušence to ni ovira. "Photoshop" je vsestranski program, ki vam omogoča, da naredite vse, kar mislite. Za to obstajajo orodja in dodatki. Če potrebujete profesionalno različico tega programa, kupite Adobe Flash Professional. To je multimedijska platformaizdelani za delo z spletnimi aplikacijami in multimedijskimi predstavitvami. V svojem arzenalu ima razvojna orodja, kot je Adobe Animate. Aplikacija je zasnovana za delo z računalniško animacijo.
Če potrebujete animacijo na preglednem ozadju, lahko v zgornje programe dodate brezplačen GIMP ali Blender. Prva možnost je kopija Photoshopa. Odlično za rastrsko grafiko. Druga možnost je popoln paket za strokovnjake, ki delajo s 3D grafiko, modeliranjem, animacijo, vizualizacijo itd.

Spletne storitve

Moovly je priljubljen pri spletnih storitvah. Malo je verjetno, da bomo lahko delali z animacijo na preglednem ozadju, a preproste slikane ali promocijske predstavitve tukaj so preproste. Obstaja celotna knjižnica predlog in objektov. Dodate lahko besedilo in glasbo ter takoj pošljete končni izdelek Yutubu. Storitev je shareware. Videoposnetek lahko posnamete za 10 minut v ločljivosti 480r. Za animacijo bo dovolj.

PowerPoint

Veliko ljudi se sprašuje, ali ga lahko uporabimo za ustvarjanje risank za ta program? Na žalost vam to ne bo potrebno, saj animaciji ne bo uspelo. Ta storitev je namenjena ustvarjanju predstavitev. Seveda, če se navadite na to, lahko poskusite ustvariti vrsto gibljivih slik, da bo izgledal kot risanka, vendar ta program sploh ni za to. Glavna orodja v PowerPointu so predvsem posebni učinki. Na primer, vsak okvir se lahko pojavi na poseben način: z mrkom, osvetlitvijo, zavojem,To lahko storite tudi s predmeti predstavitve. Besedilu ali sliki lahko dodate vizualni učinek. Bloki lahko odletijo, se pojavijo, zabrišejo in tako naprej.

Sorodne publikacije