Acer Launch Manager za Windows: pregled programa in pregledi

Lastniki prenosnih računalnikov in mobilnih naprav se pogosto srečujejo z dejstvom, da proizvajalci takšne tehnologije v svoje programsko okolje vgrajujejo dodatne pripomočke ali jih priporočajo za namestitev na svoje naprave. Takšna programska oprema lahko vključuje aplikacijo, imenovano Launch Manager. Kaj je ta program? Poskušali bomo razumeti ta članek, vendar se bomo osredotočili na uporabo takšne aplikacije na prenosnih računalnikih Acer, saj pričevanja številnih uporabnikov kažejo, da jih ne zanimajo njihovi pripomočki.

Vodja zagona: Kaj je ta program v splošnem pomenu?

Začnimo z obravnavo globalne opredelitve kategorije podobnih programov. Če preprosto prevedete ime, postane jasno, da je vsaka taka aplikacija specializiran upravitelj za zagon drugih programčkov ali nekaterih funkcij, ki jih zahteva uporabnik, da pospešijo dostop do njih, kar običajno zahteva nerazumno izvajanje dodatnih in pogosto nepotrebnih dejanj.


Zelo pogosto lahko najdete aplikacijo razreda Launch Manager, ki je predstavljena na prenosnih računalnikih, včasih pa jih priporočamo za namestitev na sisteme Android ali mobilne različice operacijskega sistema Windows, itd. Kljub podobnosti med vsemi programi tega tipa, nekatere od njih imajo zelo zanimive lastnosti in namen.

Imenovanje Acer Launch Managerja v operacijskem sistemu Windows 7 in podobnih sistemih

Ampak nazaj k Acer prenosnikom. Kaj je to?izbirni upravljalnik za zagon Acer za Windows?
Kot je implicitno upoštevano (in to potrjujejo številne uporabniške izjave), se ta pripomoček prvotno uporablja v večini sodobnih prenosnih računalnikov Acer in je zasnovan tako, da bolj udobno uporablja kombinacije tipk na podlagi interakcije s tipko Fn na tipkovnicah prenosnih računalnikov ali podobnih dokih. tablete. Toda kaj je v njem tako nenavadno, saj je večina operacij dodeljenih nekaterim gumbom? Dejstvo je, da ima ta vrsta orodja Launch Manager precej zanimive funkcije, ki niso niti v niti v drugi aplikaciji te kategorije.

Ključne funkcije in nastavitve programov

Kar se tiče glavnih značilnosti te programske opreme, vam omogoča, da ne uporabljate le kombinacij tipk Fn na osnovi Fn, temveč tudi, da jih spremenite v uporabnika. Vendar pa povratne informacije uporabnikov kažejo, da poleg tega, da osnovne funkcije imenujejo prilagoditev obsega vzorca, vključitev brezžičnih modulov (kot tudi njihovo napovedano stanje v času aktivacije), zasnovo zaslona itd., S to aplikacijo je možno fino prilagoditi zagon,

Primeri namestitve specifičnih parametrov

Razmislite o več primerih uporabe Acer Launch Manager v 7 spremembah Windows (čeprav z enakim uspehom) uporablja ampak za katero koli drugo vožnjo to družino, ki je nameščen na laptop proizvajalca). Predpostavimo, da so nastavitve programa nastavljene naprivzeto se še niso spremenile. Prva stvar, ki zadene v oči, je, da se pri izvajanju določene operacije na zaslonu takoj prikaže polprepustna ikona. Če na primer omogočite način kapitalizacije, za katerega se ujema tipka CapsLock, se prikaže ikona z veliko črko.
Pri spreminjanju glasnosti ali aktiviranju brezžičnih modulov se na zaslonu prikažejo ustrezne ikone in kontrole. Strinjam se, zelo priročno. Vendar to še zdaleč ni vse, kar lahko upravlja Acer Launch Manager. Če ste skrbno kopati v nastavitvah programa, poleg spreminjanja standardnih shem kličejo eno ali drugo funkcijo, nastavitve za dostop do internetnih virov, za katere želite vzpostaviti ustrezno kombinacijo in določiti URL na internetu videti zelo nenavadno.
Stran, ki uporablja hiter dostop, se lahko odpre v brskalniku, ki ga uporablja sistem kot glavni, vendar se lahko po želji spremeni tudi sam brskalnik. Možnosti za dostop do e-pošte so prav tako dobre. Ni nujno, da jo prilagodite, na primer v Outlooku, saj lahko uporabljate posebne poštne storitve na internetu (na primer Mail.Ru). Še ena točka je povezana z vzpostavitvijo hitrega klica programa. Če želite to narediti, v posebnem polju podajte celotno pot do izvršljive datoteke programa. Na splošno so vse prilagodljive komponente označene s posebnimi ikonami, tako da je praktično nemogoče narediti napako pri dodeljevanju določenega polja želeni vrednosti. Hkrati lahko vprašate ne samoZahtevani parametri, pa tudi bližnjice na tipkovnici.

Ali lahko program uporabljate na drugih prenosnih računalnikih ali stacionarnih osebnih računalnikih?

Kot ste že videli, Acer Launch Manager omogoča uporabnikom dokaj resno nastavitev standardnih kombinacij tipk. V zvezi s tem je naravno tudi vprašanje lastnikov prenosnih računalnikov drugih proizvajalcev ali celo lastnikov stacionarnih osebnih računalnikov glede možnosti uporabe te aplikacije na svojih napravah. Žal lahko program namestite, vendar ne bo delovalo.
Tudi v postopku namestitve se bo pojavilo opozorilo, da je ta programska oprema združljiva z računalniškim sistemom, ki ga je mogoče namestiti. Očitno je to posledica dejstva, da je, kot je pojasnjeno na strani razvijalca, ta programček poseben gonilnik za tipkovnico in ni povsem popoln program. Torej, če res potrebujete nekakšno aplikacijo Launch Manager, in to samo za delo z bližnjicami ali prerazporeditvijo standardnih kombinacij, je bolje iskati alternativno rešitev, ki je primerna za vaš sistem.

Ali lahko odstranim aplikacijo in kako to storim?

Pogosto se pojavljajo vprašanja o tem, koliko je mogoče odstraniti ta program. Ne moreš se ga znebiti. Res je, da za uporabo tega standardnega dela programov in komponent operacijskega sistema ni vredno, saj je treba v tem primeru vse ostanke očistiti ročno. Poleg tega, če je vloga "sešiti" v lupininameščenega operacijskega sistema, na ta način ne bo natančno odstranjen.
V tem primeru bi bila najboljša rešitev uporaba posebne programske opreme iObit Uninstaller software-deinstallator in odstranitev splošnega seznama nameščenih programov ali podobnega seznama komponent sistema Windows.

Epilog

Še vedno je treba dodati, da so bile povratne informacije uporabnikov o programu jasno razdeljene. Nekateri menijo, da je koristnost zelo potrebna, drugi pa se pritožujejo nad dejstvom, da zamenjava povezav ni zelo primerna, ker včasih, ko gledate na tipkovnico, še vedno pomeni uporabo standardne kombinacije. Vendar večina soglaša, da je s pravilno in fino nastavitvijo čas izvajanja nekaterih predprogramiranih dejavnosti znatno zmanjšan.

Sorodne publikacije