Kako namestiti skrito kamero: izbira lokacije, vrstni red namestitve

Pogosto veliko ljudi potrebuje nadzor nad gradbiščem, podjetjem ali lastnim domom. To je potrebno, da bi lahko spremljali vse dogodke na območju, ki je predmet preiskave.

2. Katere so metode varstva?
Do danes je varnost mogoče doseči z video nadzorom. Če ste zainteresirani za postavitev skrite kamere za prevoz, se morate najprej odločiti, kaj natančno želite pregledati. Danes lahko kamere za avtomobile vgradimo znotraj, zunaj in dodatno prikažemo lokacijo vozila v tem trenutku. Sodobni sistemi lahko zagotovijo takšne pogoje in zaščitijo objekte brez sodelovanja samega človeka. Velikost skrite kamere je lahko minimalna in popolnoma nevsiljiva.


Vendar pa ni vedno mogoče namestiti obsežne opreme, ker se ne bo prilegala notranjosti ali preprosto ne bo dostopna iz finančnih razlogov. V takih primerih se pogosto uporabljajo miniaturne kamere. Če ne veste, kako namestiti skrito kamero, preberite ta članek.

Kaj pomeni spodaj skrit videonadzor?

Skrit video nadzor se razlikuje od običajnih dimenzij samega fotoaparata. V tem primeru bo tudi način namestitve drugačen. Če so standardne naprave vidne vsem, se lahko miniaturna kamera skrije na vsakem prijetnem mestu. To vam omogoča namestitev video nadzorain ne pokvarite notranjosti.

Kje skriti skrito kamero?

Če ne veste, kako to storiti, je vredno spomniti na najbolj nevidna mesta. Kje namestiti skrite kamere? Za prikrivanje opreme pogosto uporabljajo naslednje naprave:


 • Notranji predmeti.
 • Pohištvo.
 • Knjige.
 • Dodatki.
 • Elementi arhitekturnih struktur.
 • Zgornje meje.
 • Stene.
 • Palice.
 • Okna in vrata.
 • V kakovosti snemanja majhnih fotoaparatov ne bo mogoče doseči možnosti polne velikosti. Obstajajo širokokotni in usmerjeni objektivi. Druga oprema se ne bo razlikovala od standardnih pripomočkov.

  Namestitev videonadzora

  Če imate določene elektrotehnične spretnosti, lahko namestite skrit nadzor. Odvisno od vrste sistema boste morda potrebovali klešče za kable, orodje za vrtanje sten, multimeter za napeljavo žice in različne izvijače. Kot pri vsaki namestitvi boste morali najprej ustvariti projekt. Najprej, ko sprašujete, kako namestiti skrito kamero, so točke, kjer se bo kamera nahajala. Nato se ob upoštevanju načina delovanja vseh pritrdilnih naprav preveri osvetlitev, razdalja do najbolj oddaljenega objekta opazovanja. Parametre žic je treba izbrati glede na obremenitev. Ko gre za snemalno opremo, mora biti popolnoma integrirana s celotnim sistemomvideo nadzor Za kamere, ki bodo posneli video v arhivu, morate kupiti trdi disk. Če niste prepričani, da boste lahko izbrali opremo, morate projekt izdelati po meri strokovnjakov. Ko je pripravljen in so vsi aparati kupljeni, lahko nadaljujete z namestitvijo. Ta proces bo vključeval več korakov in potrebo po znanju elektrotehnike.

  Delo z žicami

  Skrit video nadzor vključuje polaganje žic s snemalnika na vsako točko, ki jo želite odstraniti. Vsi so določeni, seveda, skriti, tako da nič ni razkrilo lokacije pripomočkov. Kako namestiti skrito kamero? Stene, ki se v tem postopku gladijo, bodo izvedene v skladu s standardnimi standardi. Vrtenje se izvaja le pod pravim kotom. Če so prostori izdelani iz raztegljivih stropov, se lahko v njih namesti vsa ožičenja.
  Pred začetkom postopka je najbolje označiti oznake na vsakem elementu. Vsi kabli morajo biti nameščeni vsaj 30 cm od električnega voda. Robovi žic, okoltsovyvayut posebni čepi.

  Namestitev pripomočkov

  Montaža je odvisna od tega, kje so vse točke streljanja. Če gre za stensko ali stropno zasnovo, se luknje izrežejo, tako da je naprava popolnoma poglobljena. Z gradbeno mešanico je fotoaparat pritrjen in objektiv ostane zunaj. Lahko se prekrije s slikami, pohištvom ali drugimi dodatki.
  Še lažje je namestiti mini kamero v omari, ne pa tudiVredno je pozabiti na zahteve. Objektiv ne smete postaviti v temo ali usmeriti proti svetlobni enoti.

  Povezovanje kamere in nastavitev

  Med nameščanjem skrite kamere so vse zanke povezane z registrsko napravo. Ko je videokamera zagnana, mora iti skozi način identifikacije. To lahko storite z avtomatsko ali ročno nastavitvijo. Po testiranju opreme je mini-kamera pripravljena za delovanje.
  V primeru, da namestite sistem video nadzora na javnem mestu, morate o tem obvestiti vse obiskovalce in predstavitelje. V drugi situaciji se bo to obravnavalo kot vdor v zasebno življenje.

  Kako izbrati pravo napravo?

  Da bi se opremili s sistemom video nadzora, je treba najprej določiti število prilagoditev in njihove parametre. Do danes obstajajo različne možnosti, ki se bodo razlikovale po vseh merilih. Pozornost je treba nameniti glavnim od njih:
 • Dovoljenje. V priporočilih za iskanje skrite kamere je ta funkcija vedno označena. Meri se v milijonih slikovnih pik. Da bi dobili kakovostno sliko, lahko uporabite ločljivost 2 milijona slikovnih pik. To lahko storite, če pomnožite število pik na palec. Če govorimo o nakupu več kamer, lahko preprosto kupite glavni del z 1 ali 2 milijonoma slikovnih pik, prav tako pa imate na zalogi eno ali dve komori na 3-5milijona slikovnih pik. Njihova namestitev se izvaja v tistih krajih, kjer je potrebno podrobno opisati vse slike. Če kupite kamero za kočo ali stanovanje, potem vam ni treba storiti tega.
 • Matrica. Na voljo je v dveh vrstah - CCD in CMOS. Prva različica je zelo zahtevna za podnebne razmere, zato jo je treba zaščititi pred neposredno sončno svetlobo. Poleg tega je treba upoštevati, da bo matrika slabo reagirala na temperaturne razlike. Da bi bilo nekajkrat dražje od svojega analognega. Kamera CMOS ni slabša od ničesar izvirnega, vendar lahko pri ustvarjanju videonadzora prihranite majhno količino.
 • Velikost matrice. Meri se diagonalno, velikost pa je prikazana v palcih. Pri taki možnosti morate biti pozorni le na druge značilnosti fotoaparata.
 • Pogostost okvirjev. Lahko se giblje od 8 do 30 sličic na sekundo. Če snemate nepremične prizore, jih lahko shranite na minimum. Toda, ko so vidni predmeti v vidnem polju, je bolje izbrati visoko hitrost sličic.
 • Občutljivost na svetlobo. Značilnost je označena v apartmajih in se lahko prilagodi tako za delo v mraku kot tudi ponoči.
 • Zum. Tak parameter je lahko v različnih izvedbah, klasifikacije tega kazalnika pa so precej velike. Zato se je pri izbiri te značilnosti najbolje posvetovati s strokovnjaki.
 • Osvetljena z infrardečim žarkom. Omogoča vam povečanje razdalje, ki jo lahko vidite na fotoaparatu. Ta parameter se spreminja v razponu od 5 do 100metrov.
 • Prisotnost mikrofona.
 • korpus. Za skrito kamero bo ta funkcija zelo pomembna. V tem primeru je primer lahko plastičen ali proti vandalu. Na njem je nemogoče rešiti, ker v prihodnosti lahko preprosto zlomi.
 • Kako prepoznati skrito kamero?

  Če ne veste, kje je skrita kamera, je najbolje uporabiti metodo zaznavanja. Osnovne metode vključujejo naslednje:

 • Poiščite znake. Objektiv kamere je običajno prikrit. Tukaj morate pogledati možne lokacije. Če ste v apartmaju, morate začeti iz spalnice in končati kuhinjo. Poleg tega se kamere v večini primerov skrivajo v različnih dodatkih. Tu lahko uporabljate sobne rastline, knjige, mehke igrače, pohištvo in še veliko več. Če so v sobi vreče, škatle, okrasni predmeti, jih je najbolje preveriti. Če to ni zaznano, potem morate pogledati majhno luknjo. Lahko se nahajajo na poljubni površini, kjer lahko dobro pregledate sobo. Oglejte si ogledala. Poleg njih so nameščene naslednje naprave.
 • Sumljiva mesta. Če greste ven in ne veste, kje so kamere, je najbolje, da si ogledate mesta z dobrim razgledom. To je običajno streha, odprti prostori. En primer takšne skrite kamere je prikazana spodaj. V tem primeru je prikrita pod običajno hišico za ptice.
 • Pazite na opremo proti videonadzoru. Za toObstajajo različni skriti detektorji kamere, ki jih je mogoče kupiti v kateri koli trgovini z elektroniko. Poleg tega lahko uporabljate mobilni telefon. Če vam bo telefon dal nejasne zvoke klikov, je ta naprava v bližini. Za preverjanje ni mogoče uporabiti vseh telefonov. V skladu s temi merili sodijo samo tiste naprave, ki reagirajo na telefon ali zvočnike.
 • Sklepi

  Kot lahko vidite, je postopek namestitve zelo preprost. Če želite to narediti, morate uporabiti le vsa svoja znanja in zaloge s potrebnimi informacijami o tem, kako s svojimi rokami namestiti skrito kamero. V primeru, da niste prepričani v svoje sposobnosti, je bolje uporabiti storitve strokovnjakov. To bodo storili kakovostno in hitro.

  Sorodne publikacije