"Volga" (avto): zgodovina modela, tehnične značilnosti

Vsak od nas je več kot enkrat slišal za avto, kot je Volga. Zgodovina Volga avtomobila izvira v daljni 56. letu. Takrat je bilo na avtomobilski tovarni Gorky vprašanje, kako ustvariti popolnoma nov avto. Treba je omeniti, da zdaj zgodovina avtomobila "Volga" ne konča. Ti stroji so še vedno serijsko izdelani. No, poglejmo, kaj "Volga" predstavlja ("avto"). Zgodovina modela in pregled - v nadaljevanju članka.

Kako se je vse začelo: GAZ-21

Prototip prvega modela Volga je bil legendarni "Victory", GAZ M-20. Stroj v tistem času je imel napredno zasnovo in dobre tehnične lastnosti. Toda bližje 50. je bilo opazno zaobitenih tujih konkurentov. Prišlo je do potrebe po ustvarjanju bistveno novega avtomobila, ki je postal GAZ-21. Avto je prejel "amerikanizirano" zasnovo in novo agregatno polnjenje. V razvoju videza je sodeloval slavni umetnik Leo Yeremeev. On je uporabil trende svetovnega modela avtomobilov zadnjih let. Torej, videz avtomobila je bil "raketni prostor" motivi.
Zaradi tega je GAZ-21 dobil precej značilen videz, zelo sodoben in dinamičen. Stroj je bil izdelan ne samo za domači trg. Veliko modelov je bilo namenjenih izvozu. Konec koncev je avtomobil takoj postal vodja mednarodnih razstav. O "Volgi" - avto, ki se je izkazal za resnično drugačnega - je začel govoriti, da je to prvi premium avtomobil, ne pa za običajne sovjetske državljane. In zgodilo se je. V času, ko so navadni ljudje šli naprej"Zhiguli" in "Muscovites", "Volga" dobil le naloge vodstva stranke. Uporabljal ga je tudi KGB.

Tehnične značilnosti "enaindvajsete"

Treba je omeniti, da je bil novi avtomobil "Volga" (GAZ-21) opremljen z mehanskim in avtomatskim menjalnikom s preklopom "na čelu". Oba prenosa sta bila tri faze. Na prvih kopijah glavni menjalnik ni bil hipoiden, ampak konični. Avto je bil opremljen z neodvisnim prednjim vzmetenjem in hidravličnimi amortizerji. Od zadaj - klasično vzmetenje. Kot je za motor, tukaj je bil nameščen 24-litrski bencinski enoti 70 konjskih moči. Največji navor je bil 17 kgf pri 4000 hitrostih. Takrat je imela Volga (GAZ-21) dobre dinamične lastnosti. Postala je kultna, še posebej po izidu filma "Poskrbi za avto". Toda na tej zgodbi "Volga" se ne konča.

GAZ-24

Avtomobilska industrija se je pred leti razvijala in avtomobil je zahteval spremembe. Inženirji so tako začeli ustvarjati nov Volgin model (čeprav je bil 21. proizvod nenehno izpopolnjen). Legendarni "štiriindvajset" se je pojavil leta 1967. Serijska proizvodnja avtomobila se ni ustavila do 85. leta.
Oblika avtomobila se je bistveno izboljšala. Avto je izveden v skladu z vsemi kanoni 60-ih let. Volga ima dolgo medosno razdaljo in najširše telo. Treba je opozoriti, da je prvi "štiriindvajset" nameščen krom grill. Potem jo je zamenjala črna plastika. Druge oblikovne linije (v temštevilo optike) se ni spremenilo do konca proizvodnje modela. Posebnost novega GAZ-24 je zanesljivost, vzdržljivost in nemoteno delovanje. Zdi se, da avto lebdi vzdolž ceste. Ta funkcija jo je preganjala do danes. Res je, da je bila pomanjkljivost. Zaradi tako mehkega vzmetenja je bila Volga (GAZ-24) zelo valjčna. Lastnikova povratna informacija pravi, da ni počasna. V sodobnem mestu je zelo težko potovati zaradi velike velikosti.

Tehnične inovacije "štiriindvajsetih"

V 24-ih letih je bil bistveno spremenjen skupni del. Torej je bil namesto tristopenjske škatle nameščen popolnoma sinhroniziran 4-stopenjski menjalnik. Ker je bil avto veliko težo, je bil nov model izpopolnjen in zaviran. Zdaj so šli z ojačevalnikom vodne energije in avtomatskim separatorjem "kontur". Nadgradili smo tudi vzmetenje avtomobila. Spredaj je kovana gred in gumijasto-kovinski spoji. Treba je opozoriti, da je bila taka shema vzmetenja uporabljena na vseh poznejših "Volgah" in celo šla v "Gazelo". Pregledi lastnikov opozarjajo na visoko zanesljivost te prekinitve. Žarek na račun preprostosti oblikovanja ne zahteva veliko servisa. Edino, kar potrebuje avto, je, da razpršilce in potem enkrat letno.
Pečica je bila še rafinirana. Zdaj je bilo zadnje steklo, pred njim pa so bili deflektorji z možnostjo prilagajanja smeri zraka.

Sprememba 24-10

Nekaj ​​let kasneje je bil standard "Volga" nekoliko spremenjen na avtomobilski tovarni Gorky. Avtopostal opremljen z drugim, močnejšim motorjem. Dobava je bila urejena z Zavolzhsky Motor Plant. Tako je bila modifikacija 24-10 opremljena z agregatom ZMZ-402 z zmogljivostjo 100 konjskih moči. Pred tem je bil tukaj uporabljen motor 2401, ki je proizvedel 85 konjskih moči. Treba je omeniti, da je bil izsekani motor - je namenjen za porabo bencina z oktanskim številom A-76. ZMZ-402 je namenjen za 92. bencin. Sprememba je prejela veliko izboljšav. Prvič je bil prvič uporabljen brezkontaktni vžigni sistem, spremenjena je bila oblika volana, armaturne plošče in ročajev. Navzven lahko to spremembo prepoznamo na črni plastični rešetki radiatorja.
Serial Avto je bil proizveden pred letom 1992. V tem času je precej zastarela. Tuji konkurenti so za vse značilnosti daleč pred 24–10. Zato je bilo v 92. letu odločeno, da se stari model odstrani iz transportnega traku. Naslednik je bil "31029 Volga".

GAZ-31029

Kaj je razlikovalo od te "Volge"? Avtomobil je v prvi vrsti dobil sodobnejšo zasnovo (iz katere je nastal prvi »GAZel«). Avto je zamenjal sprednjo in zadnjo optiko, dal novo masko in odbijač. Stranska stekla so se zdaj znebila kromiranih okenskih okvirjev. Kljub temu je obris ostal enak - enako "štiriindvajset". Serijski model 31029 je bil izdan od 92. do 97. leta. Avto je bil pogosto uporabljen kot taksi. In tukaj je prvič Volga izgubila status nekdanjega standarda razkošja in udobja. Z izdajo GAZ-31029 model bistveno cheapened.
Tehničnodel je ostal enak. Avto je bil opremljen z istim 402-m motorjem. V tistih dneh je bil obrat v Gorkyju propadel, saj so bili časi prestrukturiranja. Vodstvo se je odločilo, da bo ustvarilo najcenejši avtomobil za prebivalstvo (tako rekoč, vzemi količino, ne kakovosti).

Zanimivosti o "Volga 31029"

V 90-ih je nastalo določeno število tuning podjetij v Nižnem Novgorodu, ki so se ukvarjali z izboljšanjem tehničnih lastnosti standarda "Volga". Da, izboljšave so bile dosežene z zamenjavo agregatov za polni delovni čas (motor, vzmetenje) z enotami iz uvoženih avtomobilov. Poleg tega so se ta podjetja ukvarjala z namestitvijo klimatskih naprav in servo pogonov na običajno "Volga 31029".

V 95. letu je bil na tem avtomobilu nameščen 4-valjni motor iz Roverja s 136 konjskimi močmi in avtomatski štiristopenjski menjalnik. Leto kasneje so se modeli z motorjem iz Land Rover Discovery pojavili pri 39 litrih. Takšna "Volga" se je razvila do 185 konjskih moči. Nameščeni so bili tudi japonski motorji "Toyota Cross" in "Krauna". Veliki prostor podkapotnog je dal širok potencial za uglaševanje "Volge". Toda to so bili zelo redki primerki.

GAZ-3110

Do konca devetdesetih let je obrat Gorky uspel premagati krizo. Torej, nov model "Volga" - GAZ-3110 je prišel na svetlobo.
Avto je postal sodobnejši. Številni deli telesa so bili prečiščeni. Prvič je avtomobil dobil naslikan odbijač (čeprav so bile prve različice prav tako črne plastike). Pojavil se je v kompletnih litih diskih. Raven se je izboljšalaopremljanje. Tako je model 3110 postal prvi "Volga", ki je uporabljal hidravlični servo volan, centralno klimatsko napravo in električna dvigala oken. Poleg hidravličnega ojačevalnika so tu nameščeni elektrokrektorski žarometi in kolutne zavore na sprednji osi. Avto je prvič uporabil nizko profilno gumo (19565 v premeru 15 palcev). Model je bil strukturiran z novo krmilno napravo, pogonsko gredjo z vmesno podporo in nerazpoznavno zadnjo osjo. Bilo je v tem "Volga" in dvojni način ogrevanja zadnjega stekla, kot tudi oljni radiator. Proizvajalec je prvič uporabil novo tehnologijo barvanja telesa (v kompleksu "Heiden-2"). Uporabljena dvokomponentna kovinska emajl.


To je bil pomemben korak naprej za avtomobil Volga. Kakšno domačo stroj v tistem času je tako "paket" opreme? AvtoVAZ je to začel veliko kasneje. Kljub temu kakovost Volgine kolekcije ni bila še posebej impresivna, pravijo motoristi. Plastika na odbijačih ni zdržala visokih temperatur in se je poleti začela topiti. Odsotnost hrupa v notranjosti ni bila prisotna. Zračnih blazin ni bilo. Kakovost obdelave je bila povprečna, na ravni poceni tujih avtomobilov. Avto ni zdržal togih dnevnih operacij - gnilo telo je hitro razpadlo (kljub uporabi nove tehnologije ozemljitve), elementi kabine in sedeža so bili izprani. Zdaj je 3110 v dobrem stanju precej trdo. Koliko stane takšna "Volga" (avto)? Cena za to je od 15 do 3 tisoč dolarjev (kot modelserijsko ni več na voljo).

O motorju pri 3110

Eden od pomembnih izboljšav je motor. Linija je bila obnovljena z novim agregatom - ZMZ-406. Takšen motor je bil nameščen na "Gazelo". Motor se je razlikoval po elektronskem krmilnem sistemu kota vžiga in prisotnosti dveh odmičnih gredi. Ta motor je bil prvi na Volgi s sistemom za vbrizgavanje goriva. Avto je postal manj goriva. Številke potnih listov so v mešanem ciklu 11 in pol litrov.

Sprememba 3102 in njene značilnosti

O spremembah 3102 je vredno omeniti. Ta "Volga" je bila najdlje serijsko proizvedena - od 81. do leta 2009. Osnova je služila kot "štiriindvajset". Družina GAZ-3102 je prav tako vključevala legendarno "dohitevanje" z motorjem V8 s 195 konjskimi močmi.
V parih s to enoto je bil uporabljen samodejni menjalnik (isti je bil nameščen na 13. "Galebu"). Sprva se je 3102 izvajalo v omejenih količinah na ločeni proizvodni liniji. Ta stroj je bil namenjen državnim institucijam in delom vodij strank. Značilen status "režiserja" se je ohranil v izgledu Volge. Model 3102 ima stroge linije telesa in masivno masko hladilnika. Kot pogonska enota sta bila uporabljena ZMZ-402 in 406. Od leta 2008 je na avtomobilu nameščen nov injektorski motor ZMZ-405. Razvil je zmogljivost 152 konjskih moči pri delovnem volumnu 25 litrov. Tudi avto je bil opremljen z nevtralizatorjem izpušnih plinov in je izpolnjeval standard "Euro-3". V letu 2009 je bila Volga zaradi upada povpraševanja in moralne umaknjena iz proizvodnjemodel staranja.

Zaključek

Tako smo ugotovili, da gre za serijo avtomobilov. Volga je avto z dolgo zgodovino. Lahko se imenuje legendarna. Modeli avtomobilov "Volga" potujejo po cestah naše države do sedaj. Res je, da povpraševanje po njih pade vsako leto.

Sorodne publikacije