ZTE Blade AF 3 pametni telefon: specifikacije, navodila, nastavitve, pregledi

Sodobni trg pametnih telefonov in drugih elektronskih novosti je napolnjen s predlogi, katerih stroški se spreminjajo več desetkrat. Obstaja odkrito bonus segment namenjen poudariti status osebe, vendar je večina uporabnikov ne potrebujejo predragih ultra-sodobnih naprav. Potem proračun vstopi v igro, katere cena je zelo sprejemljiva za večino običajnih državljanov. Prav tako imajo svoje zmožnosti, in če potrebujete samo napravo za klicanje in korespondenco v kurirjih, bo ena od možnosti ZTE Blade AF 3 funkcije, ki jih bomo podrobneje preučili v tem članku. Vendar pa bo za celotno sliko pripomočka nekaj značilnosti, zato bodo dopolnjene z analizo realnih pregledov, s katerimi bomo pokazali, koliko je ta model in ali ga je treba kupiti za osebno uporabo. Začnimo z vsebino paketa.

Vsebina paketa

Če kupite pametni telefon ZTE Blade AF 3 v skladišču, dobite pakirano belo škatlo iz gostega kartona. Vsebuje minimalistično zasnovo, ki po eni strani poudarja proračunsko komponento samega pripomočka, po drugi strani pa naj bi pokazala, da bo z njo lahko ravnati. V notranjosti lahko najdete standardni komplet dodatkov za vse proračunske ljudi. Razmejilec ima polnilnik in kabel USB za pošiljanje datotek in podatkov ter polnjenje pametnega telefona. Baterija je v ločenem paketu in se prav tako nahajav prostoru, ki mu je v škatli. Dodatki so končani. Komplet dopolnjuje kratka navodila za razstavljanje pripomočka za namestitev kartic in garancijsko kartico. Na splošno lahko rečemo, da je proizvajalec poskušal čim bolj znižati ceno pametnih telefonov ZTE Blade AF 3, ki jih bomo analizirali na koncu članka, in potrošnikom ponudili izbiro, kaj bo dodatna oprema za nakup in uporabo v prihodnosti.

Telo in videz

Pametni telefon je na voljo v dveh barvnih rešitvah - črni in beli. Nekateri uporabniki opozarjajo, da je podoben prejšnjim modelom iPhone, vse zaradi zasnove sprednje strani, ki ima v sredini spodnjega dela krožni gumb na dotik, kar podobno podobno. Ampak o tem, skupni podatki v pripomočkih je konec, saj pred vsemi smo še vedno preprost proračun model ZTE Blade AF 3 cena, ki ne presega 3000 rubljev, v nasprotju s premijo pametni proizvajalec.

Ohišje je izdelano iz visoko kakovostne plastike. Ključavnice držijo pokrov samozavestno, nekateri uporabniki pa so ga morali prvič odpreti z instrumenti ali pa jih skrbno položiti na bančno kartico. Zato vam ni treba skrbeti, da bo telo praskalo ali odložilo slušalko. Res je, da obstaja možnost, da namestitev baterije in kartic ne bo tako preprosta. Čeprav je zadnji pokrov izdelan iz običajne plastike, je zaradi svoje strukture videti zelo privlačen. Stilizirana je pod kožo, kar zagotavlja ne le prijeten videz, temveč tudi olajša uporabo pametnega telefona,ker samozavestno leži v roki in ne zdrsne. Zadaj je kamera in LED bliskavica, ki se lahko uporablja kot svetilka. Nemogoče ga je imenovati še posebej močnega, toda za vstavljanje ključev na vrata ali samo sprehod skozi temni vhod bo dovolj. Pod pokrovom so reže za zvočnik. Posebnost je majhna zmogljivost na tem mestu, tako da tudi če boste telefon postavili na mizo, bo zvok še vedno dobro slišen in ne bo popačen. V večini proračunskih modelov proizvajalci iz nekega razloga pozabijo dodati tako uporabno malo stvar.
Spredaj je TFT zaslon, preko katerega se prikaže slika za uporabnika ZTE Blade AF 3. Zaslon na dotik je precej odziven in lepo je delovati s sistemom, natančnost zadostuje za hitro nastavitev sporočil na zaslonski tipkovnici. S stranskimi stenami, stiliziranimi za kovino, ni vprašanj. Na desni strani je gumb za vklop in zajemanje glasnosti, slušalke prejmejo priključke za slušalke in polnjenje, spodnji del je zadovoljen z luknjo za mikrofon, levo pa je ostalo popolnoma brezplačno. Ta trenutek je še posebej všeč tistim, ki želijo kupiti pametni telefon ZTE Blade AF 3 z metom levo na levo, ker na mestu "vezi" ni nadzora.

Procesor in zmogljivost

Gadget je od znanega proizvajalca Spreadtrum prejel ultraproračunski SoC. To je sprememba SC7731G, ki ima 4 jedra z arhitekturo ARMv7, od katerih vsak teče na 12 GHz. Vsa jedra uporabljajo skupni predpomnilnikDrugi nivo procesorja, ki je velikosti 512KB. Za obdelavo grafike je vgrajen video podsistem Mali-400 MP2, ki lahko obravnava prikaz sistemskega vmesnika in nekatere nezahtevne igre.

Za zagotovitev programskega dela se uporablja 512 MB RAM-a. Seveda, v skladu s sodobnimi standardi, to je zelo majhna, vendar še vedno ta velikost je povsem dovolj, če ne boste uporabili pametni telefon za nič več kot klice in korespondence, saj bo tudi preprosto brskanje po internetu spremljalo nevarnosti, še posebej, če boste poskusili odpreti več hkrati. zavihke v brskalniku ali hkrati izvaja več kot en program. To je treba upoštevati pri izbiri, zato se ne zdi, da lastnosti ne zadostujejo za izvedbo dela, načrtovanega za nakup. V stanju pripravljenosti, takoj po prenosu na ZTE Blade AF 3, programska oprema porabi le 160 MB RAM-a, kar kaže na pripravljenost in zanesljivost uporabniškega vmesnika posebej za tako nizko zmogljivost.
Glede na rezultate preizkusa z uporabo sintetičnega testa Antutu lahko pametni telefon doseže več kot 16.000 točk. To je precej dober pokazatelj za pripomoček v vrednosti manj kot 3 tisoč rubljev.

Operacijski sistem

Deluje naprava, ki že ima zastarelo, vendar še vedno podprto različico Android 442. Včasih je bila značilna stabilnost in nizka poraba sistemskih virov, kar je bolj kot kdajkoli prej potrebno za nizko zmogljivost. Po vklopuboste lahko videli trden vmesnik pametnega telefona, ki ga je razvil ZTE. Predstavlja več namiznih računalnikov z označenimi programi. Ni ločenega menija, v katerem bi lahko bili vsi programi, kot v večini sodobnih pripomočkov. Prijetna lastnost je majhna količina nameščene programske opreme proizvajalca. In potem večina programov, ki prihajajo s škatlo, ni sistemsko zasnovana in se lahko izbriše. In če vam ni všeč tovarniško nameščen na ZTE Blade AF 3 firmware, potem dobrodošli na tematskih forumih, kjer lahko poveste, kako prepisati telefon in ga zasvetiti z novimi barvnimi vmesniki.

Shranjevanje podatkov

Seveda se bodo v procesu uporabe pametnega telefona nabrale različne multimedijske in programske komponente. Lahko jih shranite v vgrajeni pomnilnik, vendar je zelo skromen - njegova velikost je ZTE Blade AF 3 4 GB. Poleg tega ne pozabite, da vsaj polovica potrebuje firmware. Za uporabo pametnega telefona je bilo udobno, zato priporočamo, da takoj kupite pomnilniško kartico micro-SD visokega razreda in do 32 GB. Potem ne boste nikoli ostali brez prostora, če boste nenadoma morali prenesti težko datoteko ali posneti videoposnetek. Poleg tega vam sistem omogoča prenos dela podatkov iz skoraj vseh programov na kartico, kar lahko pomaga tudi pri rahlem čiščenju vgrajenega prostora.

Foto in video

Fotoaparati tega modela seveda ne bodo delali čudežev. To je takoj jasno iz dejstva, daGlavna kamera je prejela matriko 5 milijonov slikovnih pik, brez samodejnega ostrenja. To pomeni, da bodo tudi pri dobri osvetlitvi fotografije prišle ne povsem jasno in z zvoki. Vendar pa bo to dovolj, da posnamete sliko, na primer dokument z besedilom, ali pa samo posnamete spomin na kraj, ki ste ga obiskali. Zaradi pravičnosti je treba omeniti, da v nekaterih primerih drugi proizvajalci trdijo, da imajo tudi fotoaparate z ločljivostjo 5 MP, fotografije pa so veliko slabše od obravnavanega modela. To kaže, da je nameščena dobro uveljavljena, čeprav proračunsko prijazna matrika. Čudno je, vendar s tako skromnimi značilnostmi, da je pametni telefon sposoben pisati video z visoko ločljivostjo. Samo ne pozabite, da, medtem ko je potrebno veliko prostora, tako da če ne potrebujete take kakovosti, je priporočljivo, da nastavite povprečne vrednosti, še posebej, če ste snemanje veliko video posnetkov. Sprednja kamera je dobila preprosto matriko 2 MP. Dovolj je, da posnamete sefija z zelo dobro svetlobo ali pogovornim videom, vendar nič več. Priporočljivo je, da videoposnetke ne zajemate, saj bo kakovost dovolj nizka. Ko se prikaže ZTE Blade AF 3, ki so jih pustili uporabniki, kamere jih ne zajamejo.

Zvok

Za predvajanje melodij in signalov se uporablja zvočnik na dnu telefona. Daje čist zvok z nekoliko napihnjenimi povprečnimi frekvencami. Odvisno od zvrsti skladbe in zvočnih instrumentov je lahko največja glasnostpokazati značilno hripanje. Drage slušalke niso bratje, ker je zvočni posnetek precej povprečen. Kljub temu je poslušanje glasbe zelo udobno in vgrajeni programi za izboljšanje kakovosti zvoka v slušalkah bodo dosegli sprejemljiv rezultat. Z odpiranjem vaših nastavitev ZTE Blade AF 3 lahko enostavno najdete razdelek »Zvok«, v katerem boste morali vstaviti le potrebne oznake za izboljšanje zvoka v slušalkah.

Brezžične funkcije

Pametni telefon je prejel standardni niz za vse zaposlene v državi. Seveda lahko najprej pokliče in pošilja sporočila prek mobilnega omrežja. Možno je, da uporabite omrežja 2G in 3G, vendar tukaj 4G za povezavo že ne bo izšlo - železo s takimi frekvencami ne more delovati. Na voljo je tudi modul GPS, ki se lahko uporablja za navigacijo po terenu s pomočjo navigatorja. Na splošno so moduli povezani prek Wi-Fi in Bluetooth, zato ne bi smelo biti težav z internetom in povezovanjem vseh vrst sten. Prihaja z ZTE Blade AF 3, v navodilu pa je razloženo, kako uporabljati vse te module.

Baterija in avtonomija

Očitno je baterijo mogoče imenovati ena od slabosti tega pametnega telefona. V ZTE Blade AF 3 ima baterija skupno kapaciteto 1400 mAh, kar pomeni, da če se pametni telefon aktivno uporablja, ne bo živel cel dan, ga je treba polniti. Proizvajalec ob največji obremenitvi obljublja le 5 ur neprekinjenega delovanja. V stanju pripravljenosti pa lahko računate na najmanj 150 urdober kazalnik. Torej, če ga nameravate uporabiti samo kot "zvonec", potem tega problema ne smete čutiti. V drugih primerih je dobra rešitev problem nakupa majhne, ​​vendar kakovostne prenosne baterije. Tudi močna banka za 5 tisoč čarovnij je dovolj, da ta pametni telefon popolnoma napolni trikrat, zato te možnosti ne bi smeli izključiti ali meniti, da je zelo neprijetno. To je bila informacija proizvajalca ZTE Blade AF 3. Pregled lahko pomaga pri izbiri, vendar ni dovolj. Celoten telefon je mogoče ovrednotiti na podlagi povratnih informacij uporabnikov, ki so že imeli priložnost, da ga uporabljajo za nekaj časa. Začnimo z dobrimi - pozitivnimi vidiki tega pripomočka.

Pozitivne povratne informacije uporabnikov

Mnenja kupcev so razdeljena. To ni presenetljivo, saj ima gadget zelo nizke stroške in posledično zelo omejene zmogljivosti. Tisti, ki so to spoznali pred realizacijo nakupa, so bili popolnoma zadovoljni, drugi pa so se pritoževali zaradi očitnih trenutkov, ko je bila učinkovitost ZTE Blade AF 3 nizka glede na trenutne standarde. Zato je bilo precej težko izbrati tiste trenutke, ki bi imeli vse všeč, vendar je vseeno. Med edinstvenimi prednostmi so:
 • Prijeten dizajn. Mnogi opažajo, da dobro premišljen videz ne le vizualno povečuje pametni telefon, ampak ga tudi bolj praktično. ZTE Blade AF 3 z zaslonom na dotik, ki spominja na iPhone, je v roki in je narejen na dober način, kar vam omogoča, da ga ne izkusite pri padcu z majhne višine, celo na trdno roko.površino, saj se trmasto telo iz lahkih udarcev ne sruši.
 • Sprejemljivo delo sistemskega vmesnika. Medtem ko pametni telefon nima velikega števila aplikacij, ki se izvajajo v ozadju, vmesnik deluje nemoteno. Tudi takrat, ko bo prosti RAM manjši in bo prišlo do rahlega obešanja, ne bodo zelo moteči. Vseeno pa ne pozabite, da je ZTE Blade AF 3 opremljen s proračunom in je namenjen varčevanju strank.
 • Kompaktnost. Danes je težko zadovoljiti naprave z sprejemljivo zmogljivostjo in diagonalo manj kot 45 palcev. Ta pametni telefon je dosegel vse zapise zahvaljujoč 4-palčnemu zaslonu in je odličen za tiste, ki želijo resnično kompaktno napravo.
 • Preprostost. Zaradi pomanjkanja nepotrebnih aplikacij in funkcij, obvladovanje uporabe pametnega telefona lahko celo oseba, daleč od tehnologije.
 • Stroški. Na prvem mestu ZTE Blade AF 3 cena in kakovost sta v dobrem ravnotežju, vzame najnižje stroške, saj je iskanje pametnih z bolj ali manj modernimi funkcijami za ceno manj kot 3 tisoč rubljev skoraj nerealno.
 • To so glavne prednosti, ki jih lahko slišijo skoraj vsi uporabniki tega pripomočka. Vendar pa ima precej težak seznam minusov, ki bi morali biti tudi pozorni.

  Negativne strani pametnega telefona so po mnenju uporabnikov

  Torej na negativne trenutke nakupa tega pripomočka spadajo naslednje:
 • Slaba baterija. Očitno je ta vidik vreden prvega, saj baterija resnično nezadostuje tudi za dan uporabe, če se načrtuje, da se telefon ne bo uporabljal samo za klice. Težavo lahko odpravite s pomočjo prenosne baterije.
 • Nizko kakovostne kamere. Fotografije so zelo povprečne, ker ni samodejnega ostrenja in se uporabljajo proračunske matrike.
 • Tihi govornik. Tega problema niso naleteli vsi uporabniki, ampak pritožbe, da ZTE Blade AF 3 ne sliši veliko, če ste na javnem mestu. Težave ni mogoče rešiti, čeprav se lahko poskusite prilagoditi vibracijskemu opozorilu za klic.
 • Pomanjkanje budilke. Mnogi uporabniki niso mogli najti vgrajene budilke v vdelani programski opremi, zaradi katere je bilo treba iz trgovine prenesti ločeno aplikacijo drugega izdelovalca.
 • Majhna količina notranjega pomnilnika. Če nameravate namestiti aplikacije v razsutem stanju, je to lahko tudi težava. Zaradi pravičnosti je vredno omeniti, da pomnilnik ni razdeljen na bloke "za aplikacije" in "virtualne flash kartice", zato lahko celotno prosto škatlo uporabimo za namestitev programov, ki bi vsaj osvetlili ta minus.
 • Zaključek

  Pametni telefon je prejel sporne povratne informacije, zato je pri odločanju o nakupu dobro pretehtati vse nianse. To bo omogočilo trezno oceno svojih sposobnosti in potem ne bo razočarano zaradi lastne pridobitve. Da, ta model je idealen za otroka ali starejšo osebo, saj je enostaven za uporabo in ne zahteva posebnih veščin pri rokovanju. Lahko je popolnaza tiste, ki želijo dobiti drugi telefon samo za klice, ker ima naprava majhne dimenzije in omogoča sinhronizacijo podatkov prek splošnega računa. Če določen niz minusov za vas ne predstavlja težav, in vse ustrezne lastnosti ZTE Blade AF 3 vam ustrezajo, bo pridobitev takega pametnega telefona odlična rešitev, ki vam omogoča shranjevanje družinskega proračuna. In hkrati dobil precej dobro stvar.

  Sorodne publikacije