Zanimive in uporabne tuje iskalnike

Pogosto je, pod tujimi iskalniki na internetu, razumno razumeti možnosti, kot so Google, Yahoo in Bing. Poleg njih pa obstaja še veliko drugih zanimivih in uporabnih iskalnikov, ki so včasih veliko boljši od najbolj znanih svetovnih voditeljev.

DuckDuckGo

Najbolj priljubljen iskalnik na svetu, katerega strežniki imajo sedež v Združenih državah Amerike. Poleg rezultatov svojega dela ta sistem uporablja tudi informacije iz drugih znanih virov. Ta tuji iskalnik ponuja internet kot vir, ki lahko uporabniku zagotovi maksimalno zasebnost in popolno zasebnost. Pri delu ne zbira različnih informacij o tem, kdo ga uporablja. Prav tako ne shranjuje zgodovine iskanja in omejuje delo piškotkov na največjo možno raven.


Prednost tega iskalnika je, da ne deluje na načelu personalizacije izvajanja iskanja, ko je uporabniku ponujena le informacija, ki je bila dogovorjena ali podobna njegovi izbiri. DuckDuckGo ne zapusti zgodovine spletnega brskanja po virih, zato podani odgovori ne bodo povezani z vašimi interesi.

ne Evil

Še ena zanimiva možnost na seznamu iskalnikov tujega načrta. Deluje z znano anonimno mrežo Tor. Če ga želite uporabljati, morate zagnati brskalnik z istim imenom. ne Zlo daje uporabniku možnost, da prejema informacije iz virov, ki niso prikazani vYandex in Google, vendar sta popolnoma zaprta za obisk teh strani.


Poseben iskalnik v tujini omogoča dostop do virov, ki se lahko vnesejo v register ali preprosto niso na voljo na določenem ozemlju. Vključuje veliko število različnih knjižnic, torrent sledilcev, množičnih medijev, trgovalnih platform in mnogih drugih težko dostopnih virov.

YaCy

Precej nenavaden iskalnik, ki računalniku s programom omogoča neodvisno izvajanje mrežnega skeniranja in se tako spremeni v analogni iskalnik, ki se uporablja v znanih sistemih. Vsi dobljeni rezultati se zbirajo v popolni bazi podatkov, do katere lahko dostopajo drugi uporabniki. Treba je omeniti, da YaCy pomaga uporabnikom pri iskanju necenzuriranih rezultatov. Razlog za to so naslednji dejavniki:
 • sistemu popolnoma manjka en sam strežnik ali podjetje, ki ga ima v lasti in ga lahko nadzoruje;
 • Vsako vozlišče je popolnoma avtonomno in pomaga pri delu z vsemi stopnjami interneta, ki jih splošna omrežja ne indeksirajo.
 • Ta možnost je odlična za tiste, ki so ljubitelji odprtokodne programske opreme in popolne svobode na spletu.

  Wolfram | Alpha

  Ena izmed najbolj uporabnih možnosti za tuji iskalnik. Njegova posebnost je, da kot rezultat vašega vprašanja ne izda veliko število povezav, ki vsebujejo ključbesed, vendar pripravljen in popoln odgovor. Na primer: ko poskušate najti primerjavo katerih koli podatkov, boste prejeli tabele s specifičnimi informacijami in ne niza člankov s podobnimi besedami.
  To je odličen sistem za računanje in iskanje, ki je najprimernejši za iskanje različnih dejstev, kadar je to potrebno. Prav tako je treba omeniti, da se odgovor, ki ga prejmete, vnese v bazo podatkov in drugim uporabnikom omogoča dostop do teh informacij. Wolfram Alpha ima danes podatke iz praktično vseh področij človeške družbe. Če je odgovor na vaše vprašanje v sistemu, se bo to takoj pokazalo. Če je odsoten, bo sistem izračunal in dal rezultat. Ne prikaže nobenih nepotrebnih podatkov. Wolfram | Alpha je odličen za študente, analitike, novinarje, akademike in druge strokovnjake, ki morajo delati s točnimi podatki. Treba je omeniti, da v tem trenutku ta iskalnik ne more vedno razumeti vaše zahteve. Kljub temu pa se njegov razvoj in izboljšanje ne ustavi za sekundo.

  Dogpile

  Ta sistem odlikuje dejstvo, da poizvedba prikazuje odgovore, ki jih najdemo v mnogih znanih iskalnikih. Še ena zelo zanimiva lastnost je zelo majhna količina oglaševanja, kratka pri delu. Tu se uporablja algoritem, ki naredi vzorec vseh možnih možnosti in prikaže le najboljše med njimi. Po mnenju razvijalcev, Dogpile ponuja uporabniku največji odziv iz celotnega interneta. Dejansko kdajpotreben odgovor ni v nobenem izmed najbolj priljubljenih tujih iskalnikov.

  BoardReader

  Iskalnik, ki išče potrebne informacije v vseh vrstah forumov in storitev. Omogoča vam, da omejite obseg iskanja na posebne vire in mesta, s čimer povečate možnosti iskanja želenega rezultata. Lahko hitro najde rezultate aktivnosti uporabnikov na internetu (objave in komentarji). Nastavitve vam omogočajo, da se odzovete glede na jezik, ime virov in čas umestitve.

  Sorodne publikacije