Kako namestiti Bluestacks: Navodila

Bluestacks je operacijski sistem Android. Ker je ta sistem edina odprta platforma, uporabniki nimajo več možnosti za zagon mobilnih aplikacij na osebnih računalnikih in prenosnih računalnikih. S pomočjo emulatorja lahko začnete svoje najljubše igre iz pametnega telefona in jih uživate na velikem monitorju. Razvijalci aplikacij lahko preizkusijo svojo programsko opremo za delo, ne da bi zapustili računalnik in ne uporabljajo polnopravnih naprav v Androidu. Poglejmo, kako namestiti in delati z Bluestacks.


Sistemske zahteve

Za začetek morate preveriti svojo konfiguracijo z uradnimi zahtevami. Ker emulator igra popoln operacijski sistem, lahko zahteva veliko računalniških virov. Torej za zagon Bluestacks in udobno delo z njim potrebujete:
 • operacijski sistem Windows 7 in novejše;
 • vsaj 2 GB RAM-a;
 • Namestiti je treba 4 GB trdega diska.
 • To so minimalne zahteve za računalnik. Zdaj pa si zamislite priporočeno:
 • 1064-bitno različico operacijskega sistema Windows;
 • 6 GB RAM-a;
 • 4-jedrni procesor;
 • SSD za hitrejše delo s programsko opremo.
 • Kot je razvidno, je največja zmogljivost emulatorja odvisna od količine RAM-a. Če imate manj kot 4 GB, priporočamo, da zaprete vse aplikacije in igre drugih izdelovalcev, da ne bi preobremenili sistema z nepotrebnimi procesi. Če niste uspeli namestiti Bluestacks, potem pa svojesistem ne izpolnjuje sistemskih zahtev.

  Kako prenesti

  Za prenos morate obiskati uradno spletno stran razvijalcev. Na portalu boste našli vse aktualne informacije o emulatorju, njegove posodobitve in inovacije. Če želite začeti s prenosom, kliknite gumb Prenos Bluestacks na sredino strani, velikost namestitvenega programa pa bo vsaj 200 MB, odvisno od različice programa, potem pa boste lahko namestili Bluestacks s priročnim čarovnikom za namestitev.


  Kako namestiti

  Zaženite preneseno datoteko, da odprete okno namestitvenega programa emulatorja, na prvem zaslonu morate potrditi licenčno pogodbo in klikniti »Nadaljuj«. Namestitveni program vas pozove, da izberete imenik za program. Če je sistemska particija trdega diska v mapi Program Files, to pot spremenite v katerokoli drugo, vendar je priporočljivo, da imenik pustite nedosegljiv, če želite namestiti Bluestacks v drugo mapo, kliknite gumb "Browse" in izberite imenik. Kliknite na "Naprej". Naslednje okno ponuja ročno izbiro komponent, ki jih lahko označite, kot želite, ali pa jih pustite privzeto. Začetniki priporočajo drugo možnost. Za začetek namestitve kliknite "Namesti". Namestitev traja 2-3 minute, odvisno od zmogljivosti vašega trdega diska. Po tem se na namizju prikaže bližnjica za zagon emulatorja. Ko v računalniku namestite Bluestacks, bo aplikacijasamodejno zažene ob zagonu sistema in vključuje sorodne storitve. Zaradi tega časa se lahko računalnik znatno poveča. Priporočamo, da zaustavite storitve v samodejnem nalagalniku in zaženete emulator samo, če je potrebno, še posebej, če nimate najmočnejšega računalnika.

  Zagon in nastavitev emulatorja

  Sedaj morate inicializirati. Vklopite Bluestacks in počakajte na optimizacijo navideznega stroja. Nato boste videli začetni vmesnik emulatorja ponovitvenih zaslonov operacijskega sistema Android. Praviloma tega OS ni mogoče uporabiti brez ustvarjanja Google računa. Registrirate lahko nov račun ali ga pooblastite z obstoječim. Uporabite lahko na primer račun iz pametnega telefona ali računa za Android iz brskalnika Google Chrome. Sledijo jezik, časovni pas in podobno. Po vseh korakih vas bo sistem Windows odpeljal na domači zaslon Bluestacks. Namestitev programa s tem emulatorjem je zelo preprosta.

  Kako uporabljati

  Za začetek morate odpreti zavihek "Moje aplikacije". Na voljo bo ena sistemska mapa s priponkami - gremo do nje. V mapi boste videli nastavitve, brskalnik in druge storitve, specifične za operacijski sistem. Zanima nas Google Play - popolna trgovina aplikacij. Kliknite miško nad njo. Tukaj ste v običajni trgovini aplikacij. V iskalno polje vnesite ime programa ali igre. Nato pojdite na stran aplikacije in kliknite gumb"Namesti". Ko ga namestite, boste to aplikacijo našli na kartici »Moje aplikacije« na namizju emulatorja. Če aplikacije niste namestili v Bluestacks, preverite internetno povezavo - iger iz trgovine ne boste mogli prenesti brez stabilne povezave. Če to ne deluje, znova namestite emulator in ga znova prilagodite. Pomagate lahko tudi oknu z nastavitvami. Odprete ga lahko z ikonami kot puščico navzdol v zgornjem desnem kotu zaslona.

  Sorodne publikacije