Najboljša brezplačna programska oprema za obrezovanje videa

Pri delu z različnimi videoposnetki v računalniku morate včasih obrezati fragment. Seveda se za to uporabljajo video urejevalniki. Če imate takšno potrebo, vendar ne želite kupiti plačane programske opreme za to, potem v tem članku boste lahko sami določili brezplačen program za obrezovanje videa. Pred začetkom je vredno pojasniti, da se brezplačna programska oprema razlikuje od plačane, predvsem funkcionalnosti. Zato menijo, da so vsi našteti programi, kot preprosto orodje za enkratno obrezovanje videa, resni video uredniki, ki jih uporabljajo strokovnjaki, članek ne bo upoštevan.

Free Video Editor

Ime govori sama zase - to je brezplačen program za obrezovanje video posnetkov, ki se popolnoma ukvarja z nalogo. Njena velikost ni pomembna, zato jo lahko brez težav prenesete in namestite v računalnik. Kaj je všeč, to je orodje za izrezovanje sponke - zelo priročno za uporabo. Z njihovo pomočjo boste lahko opravili nalogo v kratkem času. Označite lahko tudi dodatne funkcije programa, ki niso na voljo v večini drugih podobnih urejevalnikov videa. Ima možnosti za snemanje videoposnetkov z zaslona namizja, oken katerega koli programa ali celo iz fotoaparata, ki je povezan z računalnikom.


Ko je to brezplačni program za obrezovanje videoposnetkov, ne morete storiti brez napak. V tem primeru lahko izberetesamo dva Prvič, to je zelo omejen programski paket. Ampak, če upoštevate dejstvo, da boste morali samo uporabiti za obrezovanje video, potem je vse v redu. In drugič, to je zelo neroden predogled urejenega videa.

VirtualDub

VirtualDub je zelo enostaven in brezplačen video program obrezovanja. Njegova funkcionalnost je še bolj strašljiva kot prejšnji program. Toda kljub temu boste lahko posneli video brez težav. Ni problema. Navsezadnje se večina uporabnikov pritožuje nad zelo neprijetnim vmesnikom. Čeprav je v primerjavi z resnejšimi predstavniki te programske opreme zelo malo gumbov, mnogi uporabniki ne morejo takoj ugotoviti, kaj naj pritisnejo, da bi zmanjšali želeni kos.


Ampak, kot pravijo, se minusi popolnoma prekrivajo z nekaj plusi. Prvič, program, kot je bilo rečeno, je brezplačen, zato v vsakem primeru ne izgubite ničesar. In drugič, ne zahteva namestitve na računalnik, kar je zelo priročno. Preprosto morate prenesti eno datoteko, kliknite nanjo z dvojnim klikom na miško in program se bo takoj začel. No, ob prekinitvi vmesnika, boste takoj vedeli, katere gumbe kliknite.

Avidemux

Ujeta v kategorijo brezplačnega obrezovanja videa in programske opreme Avidemux. Ta urednik nima posebnih funkcij, razen če lahko izostrite pozornost na možnost uvedbe različnih učinkov, vendar je malo verjetno, da bo uporabna za video. Mimogrede, za razliko odV prejšnjem programu je vmesnik bolj prijazen do uporabnika. Gumbi za obrezovanje so postavljeni na vidno mesto in imajo intuitivne ikone. Problem je v drugi - na časovni premici, zelo težko je izbrati želeni okvir prvič, območje predogleda pa izgleda nerodno.

Sklep

Razstavili smo tri najbolj priljubljene brezplačne programe za obrezovanje videov v ruskem jeziku. Vsi so med seboj enako podobni, vendar ima vsak svoje nianse. Da, Free Video Editor izstopa v ozadju svojih drugih naprednih funkcij za snemanje videoposnetkov z zaslona montaže in fotoaparata. VirtualDub - zmožnost delovanja brez vnaprej nameščene namestitve in Avidemux - možnost prekrivanja učinkov na video.

Sorodne publikacije