Pralni stroj LG F1096SD3: pregledi, navodila

Pranje stvari je delovno intenziven proces, toda zahvaljujoč inovativnemu razvoju je človeška udeležba v njem čim manjša. Svetovni proizvajalci letno na trg lansirajo nove modele inteligentnih pralnih strojev. Razlikujejo se po velikosti, obliki, programih in drugi opremi. Glavno merilo za kupca pri izbiri pralnega stroja v večini primerov je velikost naprave. Zato smo morali pred tem žrtvovati funkcionalnost. Zdaj pa obstaja vrsta kompaktnih modelov, ki so sposobni opraviti vse naloge. To je točno tisto, kar je LG F1096SD3. Ocene o pralnem stroju so pozitivne in negativne. Na žalost je na trgu skoraj nemogoče pobrati resnično brezhibno napravo. Vsaka od njih ima svoje prednosti in slabosti.


Še en nič manj pomemben kriterij za izbiro je cena. Konec koncev, ne vsak kupec želi plačati, kot pravijo, za blagovno znamko. Po analizi trga strokovnjaki menijo, da imajo izdelki LG optimalno ravnovesje med kakovostjo, funkcionalnostjo in vrednostjo. Tudi kupec ne bo moral žrtvovati lepega modernega dizajna. Samo poglejte model LG F1096SD3 pregled spodaj.

Kaj preseneča kupčev pralni stroj?

Kako je proizvajalec spodbujal svoje potomce? Po mnenju razvijalcev, naprava ima veliko pomembnih prednosti. Poglejmo jih. Glede na to, da je naprava opremljena z neposrednim pogonom, so razvijalci lahko zagotovili jamstvo za motor za obdobje 10 let. Prav tako bodite pozornije pritegnila funkcija SmartDiagnosis (mobilna diagnostika) in "6 skrbi", ki je opremljena z avtomatskim pralnim strojem F1096SD3. Zadnja možnost omogoča visokokakovostno pranje zahvaljujoč različnim možnostim obračanja bobna. Treba je omeniti, da se proizvajalec osredotoča na nizke ravni hrupa. Vendar pa po mnenju uporabnikov to ni povsem res. Še vedno obstajajo pasti. Toda naj ne gremo naprej in najprej naj bralec spozna značilnosti in značilnosti modela F1096SD3.Oblika in mere

Prednji pralni stroj LG F1096SD3 ima številne nedvomne prednosti. Ena od njih so dimenzije. Če govorimo o višini, potem je standard - 85 cm. Če jo želite zmanjšati, lahko odstranite zgornji pokrov. Prav tako je naprava opremljena z vrtljivimi nogami, ki vam omogočajo, da ne le postavite nivo naprave, ampak tudi prilagodite višino nekaj milimetrov (največ 1 cm). Tudi merilo širine kupca ne preseneča, saj so vsi stroji s prednjo obremenitvijo po tem merilu izdani enako (60 cm). Toda globina si zasluži pozornost. Je samo 36 cm. Tako lahko napravo preprosto namestite kjerkoli v prostoru. V vlogi glavne barve je proizvajalec izbral klasičen bel odtenek. Mnogi uporabniki se bodo vprašali: "Kaj je pri tem tako posebnega?" Zanj so se oblikovalci odločili za plemenit srebrn ton. Nadzorna plošča je na vrhu. Obstaja predal za detergente. Ima logotip podjetja in je kratekznačilnosti. Na sredini je ročaj za izbiro programov pranja. Sprednja stran ohišja na dnu je majhna vrata. Za njo je nameščena cev za izredne izpuste vode. Tu je tudi filter za črpanje črpalke.
Na zadnji plošči je poseben nosilec za priključitev cevi za dovod vode. Na vrhu si lahko ogledate napajalni kabel. Seveda obstaja tudi odtočni drog. To ni odstranljivo.

Nadzorna plošča

Ali je stroj LG F1096SD3 enostaven za upravljanje? Pregledi panela, ki vsebujejo vse pomembne elemente, so le pozitivni. To je mogoče opisati z dvema besedama - priročno in razumljivo. Na desni strani je zaslon. Prikazuje preostali čas, pranje, aktivni postopek (npr. Vrtenje, izpiranje), ikono ključavnice vrat. Pod zaslonom lahko vidite štiri glavne gumbe. Gre za tipke za vklop /izklop, začetek /premor, spremembe količine vrtenja in temperature vode. Malo nad njimi je preglednica. Da bi se lahko osredotočili na to, so ga razvijalci označili v črni barvi. Prikazuje indikatorje, ki obveščajo o izbrani temperaturi (od hladnega do 90 °) in hitrosti vrtenja (min - 400 max - 1000). Nahajajo se neposredno nad ustreznimi gumbi. Obstajajo tudi ključi, ki vam omogočajo, da aktivirate dodatne možnosti - predhodno in intenzivno pranje, super-izpiranje, način "brez gub". Če je potrebno, lahko iztaknete izliv vode. Center je pero s katerimNa voljo so programi pranja perila. Ko je izbrana ena od 13 razpoložljivih, se kazalec prikaže nasproti napisu.

Boben

Boben, izdelan s sodobno tehnologijo, ki se uporablja v pregledih LG F1096SD3, prejme odobritve. Da bi zagotovili kakovostno pranje, je proizvajalec predvidel tri rebra iz plastike. Z njihovo pomočjo se stvari skrbno, vendar temeljito premešajo med strojem. Za cisterno je izbran kakovosten material - nerjaveče jeklo. Voda prodira skozi majhne odprtine, ki se nahajajo na njeni površini.
Premer lopute je 300 mm. Največja zmogljivost je 4 kg. To je dovolj, da se izognete nelagodju pri nalaganju perila. Široka guma. Uporabniki so opazili, da po pranju nenehno zbira vodo. To prinaša nekaj neprijetnosti, saj ga je treba ročno obrisati. Vrata pralnega stroja se odprejo za 180 °.

LG F1096SD3: Načini

V tem modelu pralnega stroja je uporabniku na voljo trinajst programov pranja.

NačinVrsta tkanineTemp. **Hitrost spinMaks. Teža perila* R3r3r3402.

Dodaj. možnostiBombažBombaž, rahlo umazan.40 ° C1000 pro.4 kg157 min.Superbark, brez gub, predhodno, intenzivno.Bela in barvna tkanina iz bombaža in bombaža.60 ° C1000 pro.4 kg137 min.Prednapetostna glava, brez gub, intenzivna.Dnevno pranjeSintetične tkanine: akril, poliamid, poliester.40 stopinj C800 na.ne več kot 2 kg119 min.Pregorevanje, intenzivno, predhodno, brez gub.Mešane tkanineBodite perilo. Izjema: tkanine, ki zahtevajo posebno nego.40 stopinj C1000 pro.ne več kot 2 kg81 min.Superstripe, predhodno, brez gub, intenzivno.Otroška oblačilaOtroško spodnje perilo (srajce, hlače, jopice itd.).60 stopinj C (95 stopinj C)800 pro.2-3 kg147 min.Intenzivna, super hitra, predhodna, brez gub.Zdravstveno varstvoLan, ki je v neposrednem stiku s kožo (taljenje, copati, posteljnina itd.).40 ° C1000 pro.4 kg163 min.Nazaj, brez gub, super-hitre, intenzivne.PrhljajBlazine s polnilom, prešite odeje, posteljna pregrinjala. Izjema: volnene stvari, svilene blazine in še več.40 ° J800 o.ena enota101 min.Intenzivna, brez gub.Športna oblačilaTrenirke iz sintetičnega in flis.40 ° E800 pro.ne več kot 15 kg54 min.Intenzivna, brez gub.NežniTkanine, ki zahtevajo skrbno nego (til, saten, svilene bluze itd.).30 stopinj C400 vol.ne več kot 1 kg47 min.Intenzivno, brez gub.VolnaVsi pleteni izdelki, namenjeni za pranje v avtomatih (podatki na etiketi).30 ° (40 ° C)400 vol.ne več kot 1 kg35 min.Intenzivna, brez gub.Fast 30Stopnja svetlobnega onesnaženja z obarvanim perilom.30 ° S1000 pro.ne več kot 1 kg30 min.Intenzivna, brez gub.Intenzivno 60Tkanine mešanega tipa, bombaž. Uporablja se za srednje onesnažene stvari.60 ° J1000 pro.ne več kot 2 kg60 min.Intenzivno, brez gub.Izpiranje + spinUporablja se za dodatno izpiranje spodnjega perila.-1000 pro.4 kg15 min.-

* Čas, potreben za pranje, je naveden približno. Lahko se spreminja glede na količino perila,temperatura vode, aktiviranje dodatnih načinov in drugi dejavniki. ** V nekaterih načinih lahko temperaturo spremenite.

Spin

LG F1096SD3 lahko razvije do 1000 vrtljajev na minuto. Ta kazalnik je največji. Da bi lahko uporabnik brez skrbi splakoval z občutljivimi materiali, se pričakuje, da bo proizvajalec zmanjšal število vrtljajev. Obstajata dve veljavni vrednosti - 400 in 800 vrtljajev. Če je potrebno, lahko tudi ta način popolnoma onemogočite. Na nadzorni plošči je gumb. Zahvaljujoč temu je možnost preprosto obrniti poleg programov pranja. Model F1096SD3 v smislu maksimalne hitrosti se nanaša na razred Art. Po končanem postopku centrifugiranja postane perilo pol suho (odstotek vlage ne presega 54%). Lastniki trdijo, da so celo debeli puloverji popolnoma suhi v eni uri.

Bonus proizvajalca: dodatne funkcije

Pralni stroj LG F1096SD3 je poleg glavnih funkcij opremljen z dodatnimi funkcijami, ki zelo poenostavljajo postopek pranja. Če imate na primer časovnik, lahko napravo samodejno zaženete ob primernem času za lastnika. Časovni razpon je od 3 do 19 ur. Uporabniki tudi zelo cenijo čiščenje bobna. Če želite to narediti, morate pritisniti tipke "Intenzivno" in "Brez zloženih" istočasno. Pri čiščenju v škatli za detergent (glavni predel) je priporočljivo, da nalijemo posebno orodje, ki je namenjeno odstranjevanju sedimenta, kamna in drugih onesnaževalcev. Ko je postopek končan, traja nekaj urvrata so odprta. Z možnostjo SmartDiagnosis lahko odpravite majhne težave. Če želite ugotoviti težavo, pokličite strokovnjaka (telefon v priročniku) in telefonu dajte ton zvonjenja. Kombinacija zvoka se predvaja s pritiskom na gumb za vklop. Naprava je zaščitena pred puščanjem skozi stene ohišja, opremljena z uravnotežilnim sistemom bobna in nadzorom penjenja, obstaja pa tudi naprava za zaklepanje vrat lopute med delovanjem naprave.

LG F1096SD3: Navodilo (na kratko)

Proizvajalec izdeluje priročnik za vsak gospodinjski aparat. Vsebuje pomembne informacije, ki vam pomagajo hitro razumeti zapletenost dela aparata, nadzorne plošče. Pomembno je, da so vsi avtomatski pralni stroji opremljeni s samodiagnostičnim sistemom. To pomaga napravi samostojno določiti eno ali drugo okvaro. Glede napake bo F1096SD3 povedal kodo, prikazano na zaslonu. Pred prvo uporabo priporoča proizvajalec, da preberete informacije o namestitvi. Navodilo pove, kako pravilno priključiti napravo, postavite omarico na raven, da se izognete vibracijam in pretresom. Pomembno je, da ste pozorni na način priključitve na vodovodne in odvodne cevi. Priporočljivo je tudi, da se lastniki seznanijo s pogoji, pod katerimi je stroj odstranjen iz garancijskega servisa.

Pozitivne povratne informacije

Pregledi pralnih strojev znamke LG v večini primerov so pozitivni - približno 80% od 100%. Prva stvar, ki razlikuje uporabnike, je modernaoblika in kompaktna velikost. Toda LG F1096SD3 s takšnimi dimenzijami ima zmogljivost perila je zelo majhna - 4 kg. Priročna nadzorna plošča je všeč vsem kupcem. Med pranjem stroj ne povzroča hrupa, vendar to ni čisto jasno. Na primer, pri pitju vode ali odlaganju je zelo glasen zvok. LG F1096SD3 poroča o koncu pranja z melodičnim signalom. Cena naprave je nedvomna prednost. Trenutno je ta model mogoče kupiti za 20-12.000 UAH.

Negativne ocene

Prva velika pomanjkljivost modela LG F1096SD3 so vrata za gumijasta tesnila. Po pranju je ostalo veliko vode. Če tega ne sledite, se čez čas na elastičnem traku oblikuje gliva. Kot smo že omenili, je veliko uporabnikov na črpalko. Ko črpanje vode ne samo izdajo glasen zvok, ampak celo odbije cev. Mnogi lastniki so opozorili na dejstvo, da se po izklopu električne energije program spušča in je potrebno ponovno začeti s pranjem. Kupci, ki imajo majhne otroke, so opazili pomanjkanje zaščite otrok. Negativne povratne informacije o pralnih strojih LG se dotaknejo tudi škatle za prah. Ni namenjen za uporabo tekočih detergentov, ker ni predelne stene. Med slabosti je mogoče pripisati dejstvo, da naprave ni mogoče namestiti blizu stene. Odvodne cevi in ​​odtok vode se odstranijo na hrbtni plošči. Zaradi tega je potrebno na deklarirano širino dodati približno 1-2 cm in če upoštevamo, da so vrata lopute 4 cm, je treba pri namestitvi računati na 41 cm.

Sklep

Zato,Stroj LG F1096SD3 pregledov dobil drugačen. Vendar pa vsi uporabniki menijo, da ima ta naprava odlično kombinacijo funkcionalnosti in stroškov. Seveda obstajajo pomanjkljivosti, vendar z njimi lahko odstopite, ker so nekritični.

Sorodne publikacije