Kako nadgraditi gonilnike za Windows 7: najlažje metode

Kot veste, je programska oprema v obliki gonilnikov, ki je potrebna za pravilno delovanje vseh komponent, ki so prisotne v računalniku brez izjeme, ena najpomembnejših komponent, ki zagotavljajo normalno delovanje sistema kot celote. Staranje, nepravilno delovanje ali napačna namestitev lahko povzroči zelo resne napake in včasih celo povzroči tako imenovani "modri zaslon", ki označuje kritične napake v operacijskem sistemu, nato pa predlagamo, da razmislimo o nekaterih preprostih metodah, ki pomagajo rešiti problem, kako posodobiti gonilnik. za Windows 7. Naslednje rešitve veljajo enako za druge spremembe sistema Windows.

Kako nadgraditi gonilnike za operacijski sistem Windows 7: dovoljenje za samodejno namestitev

Preden nadaljujete z obravnavo glavnega vprašanja, lahko podate nekaj nasvetov za izvedbo prejšnjih dejanj, ki se nanašajo na to, da sistemu omogočite, da sam vzpostavi potrebno programsko opremo, ko priključi novo. opreme (če ti parametri niso aktivirani).

Za to uporabite standardno "Nadzorno ploščo" in izberite razdelek o strojni opremi in zvoku, nato pa pojdite na naprave in tiskalnike. Tukaj morate uporabiti meni, ki se imenuje prek PCM na ikoni računalnika, iz katerega je izbrana vrstica parametrov naprave, nato določite točko dovoljenja in shranite spremembe.

Kako nadgraditi gonilnike na računalniku (Windows 7): standardna metoda

V samem sistemu za posodabljanjeProgramska oprema za vse naprave, vključno z "železom" in virtualno, ima lasten komplet orodij, ki se uporablja v upravitelju naprav. Lahko ga pokličete prek "Nadzorne plošče", odseka za administracijo ali iz menija "Zaženi", z uporabo ukaza za dostop devmgnt.msc. Če si želite ogledati vse komponente, mora biti v prikazu menija aktiviran prikaz skritih naprav.
Zdaj se vprašanje o tem, kako posodobiti gonilnik NVIDIA na grafičnem vmesniku Windows 7 in njegovih komponent vzamemo samo kot primer) rešimo s klicanjem prek kontekstnega menija PCM, ki izbere linijo posodobitve gonilnika.

Lahko greš daleč, najprej z uporabo linije lastnosti, nato pa, ko greš na zavihek voznika, kjer je poseben gumb za namestitev potrebnih posodobitev.

Poišči gonilnike za identifikatorje

Toda kaj, če ima uporabnik na računalniku nameščeno nestandardno opremo, na primer isti grafični adapter manj znanih proizvajalcev, za katerega v bazi podatkov ni posebnega gonilnika? Windows bo namestil najprimernejši gonilnik po lastni presoji, kar lahko pripelje samo do dejstva, da bo programska oprema popolnoma nezdružljiva z napravo in preprosto ne bo delovala.
V tem primeru je problem, kako posodobiti gonilnik grafične kartice ali katere koli druge naprave v tem primeru v operacijskem sistemu Windows 7, mogoče rešiti z iskanjem programske opreme, ki je ustreznaoprema na internetu z edinstvenimi identifikatorji VEN (prodajalec) in DEV (naprava). Najdete jih prek menija Lastnosti v Upravitelju naprav na zavihku Podatki, kjer je na spustnem seznamu izbran ID opreme. Najdaljšo vrstico z identifikatorji je treba kopirati in jo je že potrebno na internetu na posebnih mestih. Najdeni gonilnik se preprosto integrira v sistem. Če je objavljeno sporočilo, da nameščeni DI ne vsebuje digitalnega podpisa za založnika, ga je treba prezreti in uporabiti vrstico »Še nameščeno«.

Uporaba avtomatizirane programske opreme

Problem, kako nadgraditi gonilnik za operacijski sistem Windows 7, je še lažje rešiti zaradi uporabe posebnih programov za posodabljanje, ki delujejo popolnoma v samodejnem načinu in od uporabnika ne zahtevajo, da sodeluje kot tak. Največji plus takih programov je, da se neposredno sklicujejo na spletno mesto proizvajalca katere koli naprave, s tem da prenesejo najnovejše posodobljene različice gonilnikov.
Kako nadgraditi gonilnike na Windows 7 s temi pripomočki? Preprosto preprosto. Po zagonu programa (na primer Driver Booster) program pregleda vse naprave in izdaja se nadaljuje, kar kaže, kateri gonilniki so zastareli in jih je treba posodobiti. Uporabnik lahko samo klikne na gumb "Posodobi vse", ali pa uporabi namestitev posodobitev samo za izbrano opremo, potem pa bo potrebno počakati na dokončanje prenosa in namestiti potrebnega upravitelja. Najbolje je, da posodobite takojvsi vozniki, saj lahko zastareli povzročijo pojav problemov in konfliktov znotraj sistema.

Sorodne publikacije