Pametni telefon Prestigio Wize G3: pregledi, opis, specifikacije

Prestigio je že dolgo na trgu elektronike. Širok asortiman navdušuje: telefone, prenosne računalnike, pametne telefone, tablice, televizorje, GPS-navigatorje, video snemalnike in celo veliko vsega. Seveda, glavni del njegove priljubljenosti, "Prestigio" je bil sprejet natančno zahvaljujoč pametne telefone in tablične računalnike. Stroški naprav so izredno nizki in dostopni vsem, vendar lastnosti niso slabše od konkurentov. Letos je podjetje predstavilo nekaj zanimivih modelov, vključno z ultraproračunsko napravo Prestigio Wize G3. Mnenja o tem modelu so že tam, čeprav niso toliko, ampak še vedno. Ne želim reči, da so dobri ali slabi, naj bo skrivnost. Kljub temu bodo vsi pregledi Prestigio Wize G3 obravnavani ločeno, v posebnem odstavku današnjega članka.


Oglejmo si podrobnosti in poskušajmo ugotoviti, kako uspešen je pametni telefon od podjetja in kaj lahko da sodobnemu uporabniku.

Pregled

V okviru pregleda Prestigio Wize G3 bodo upoštevane vse glavne funkcije stroja, njegov videz, kakovost sestavljanja in materiali, pregledi uporabnikov. Prav tako se bodo dvignila vprašanja uspešnosti in avtonomije, kamere in operacijskega sistema. Zaključek pregleda bo primerjava s konkurenti in dosedanja tržna vrednost. Začnimo!

Opis

Pametni telefon Prestigio Wize G3 je na voljo v majhni beli kartonski škatli z nekaj rdečimi vložki. Ogledate si lahko sliko spredajsam pametni telefon, na straneh pa so navedene glavne značilnosti. Kaj je zanimivo: na levi strani škatle je logotip podjetja Kaspersky Lab. Nahaja se tukaj, ker ima pametni telefon nameščen protivirusni program Kaspersky.


Če odprete zgornji del, lahko v telefonu vidite osebno osebo. Na njenem zaslonu je tradicionalno zalepljen tovarniški trak z dvojnimi specifikacijami iz škatle. Nič posebnega Pod pametnim telefonom je še en komplet, o katerem bodo podrobnosti nižje.

Dokončanje

Kot je za kit, je zelo pametna na pametni telefon. Škatla vsebuje samo telefon Prestigio Wize G3, garancijsko kartico, blagovno znamko na zaslonu, 2000-MA baterijo z 1-amp polnilnikom in mikro USB kabel dolžine približno 1 meter. Vse ostalo v škatli ni nič. Kljub temu, da gre za ultraproračunski model, bi se lahko primer za proizvajalca Prestigio Wize G3 še vedno pojavil. Vsaj najpreprostejši, pregleden, s silikonom. No, dobro, očitno, njegov nakup v podjetju odločil, da dajo na kupca sam.

Videz

Videz pametnega telefona Prestigio se ne razlikuje veliko od številnih drugih naprav, čeprav ni mogoče reči, da izgleda enako. Zdi se, da je zasnova standardna, a zaradi svetle barve se zdi, da je pred očmi telefon vreden več kot 5000 rubljev.
Robovi, robovi in ​​vogali so zaobljeni, v rokah naprave je dobro, ne zdrsne.Zaradi prevelike velikosti je priročno uporabljati telefonski kabel. Edina stvar, ki je frustrirajuča, je plastična torba. Pametni telefon se dobro prilega. Vsi deli so tesno pritrjeni drug na drugega, praske ali "sranje" niso upoštevane.
Na hrbtni strani telefona je lahek objektiv kamere, LED bliskavica in logotip Prestigio white. Spodaj je le čista mreža zunanjega zvočnika z majhno "nogo", če lahko tako rečete. Očitno je, da se zvočnik ne prekriva in se sliši zvok, če bo telefon ležal navzdol. V resnici, kot kaže praksa, takšni "izumi" ne delajo nič dobrega, zunanji zvočnik pa je še vedno blokiran, čeprav ne do konca, vendar je to dovolj, da ne slišite klica.
Leva stran Prestigio Wize G3 je prazna, nima priključkov, ključev ali lukenj. Na desni strani je tradicionalna tipka za glasnost in gumb za vklop /izklop. Tipkovnica je nekoliko tesna, tlak pa se zelo dobro počuti.
Na dnu naprave ni ničesar. Toda na zgornjem koncu lahko najdete priključek za priključitev mikro-USB kabla /polnilnika in 3 5mm priključek za slušalke. No, končno, "oseba" pametni telefon. Glavno področje je 5-palčni zaslon. Takoj nad njim je majhen zvočnik, ki je prekrit z majhno perforirano mrežo. Skupaj z zvočnikom se nahaja frontalenkamera z ločljivostjo 03 milijona slikovnih pik. Kakovost tega, seveda, dopušča veliko želje. To je verjetno, da pridejo samo za pogovor z Skype, nato pa v dobro osvetljenem mestu. Kar sephi, je ta beseda tukaj pozabljena. Noben senzor nima pametnega telefona. Tudi običajni senzor bližine manjka. Veseli se samo prisotnosti žiroskopa. Pod zaslonom so 3 tipke na dotik - "Tom", "Home" in "List of applications". Preko njih se izvaja navigacija. Na splošno je ločen blok gumbov vedno dober, za razliko od postavitve na zaslonu, ker je v tem primeru del zaslona pod navigacijo.
No, na koncu izgleda nekaj besed o barvah. Pametni telefon je na voljo v več barvnih rešitvah:
 • Modra.
 • Rdeča.
 • Zlato.
 • Črna.
 • Naprava je videti najbolj zanimiva v črni barvi, ki jo označuje črna. Prestigio Wize G3 ima na splošno lepo obliko in lep izgled. Prisotnost dodatnih barv pomaga pametnemu telefonu izstopati iz sive mase naprav. Ne pokvarite odtisa in plastike, iz katere je telefon sestavljen. Čeprav je navaden, ampak v roki, da bo naprava prijetno. Kakovost izdelave je tudi visoka.

  Mere in mere

  Kar zadeva dimenzije pametnega telefona Prestigio, so naslednje:
 • Širina - 72 mm.
 • Višina - 144 8 mm.
 • Debelina - 9 8 mm.
 • Teža - 158 g.
 • Specifikacije pametnega telefona

  Čas je, da se seznanite s funkcijami Prestigio Wize G3. Za lažje branje je v obrazcu predstavljeno vsemajhna miza.

  Proizvajalec in model  Prestigio Wize G3  Zaslon  5 palcev, 854 x 480198 ppi  Procesor  Spreadtrum SC7731 frekvenca 12 GHz, 4 jedra  ) Grafični pospeševalnik  Mali 400-MP2  RAM  1 GB 76)


  Vgrajeni pomnilnik  8 GB + Podpora za pomnilniške kartice do 32 GB  Fotoaparat  5 Mp, LED bliskavica /sprednja kamera 03 Mp  Komunikacija  GSM 900/1800/1900 3G  Wi-Fi  Wi-Fi 80211 n  Ba Rezervoar  2000 MAC  SIM-kartica  2 reži (1 mikro-SIM, 1 standard SIM)  Operacijski sistem  Android Marshmallow (6.0)  136)


  GPS + A-GPS, žiroskop, svetilka, način letenja, glasovno izbiranje

  Pravzaprav značilnosti pametnega telefona niso presenetljive in v nekaterih primerih celo nadležne. Na primer, danes je količina RAM-a, ki je potreben za bolj ali manj normalno delovanje pametnega telefona, 2 GB, v nekaterih primerih je dovolj eno in pol, toda tukaj je vse samo 1 GB. Procesor tudi nima dovolj zvezd z neba. Čeprav, če se spomnimo, da je ta model pozicioniran kot ultra-proračun, potem se lahko veliko oprosti.

  Zaslon

  Zaslon Prestigio Wize G3 ima diagonalo 5 palcev, kar je načeloma že standard. Toda dovoljenje podkachalo. Namesto pričakovanega 1280 x 720 lahko najdete 854 x 480 slikovnih pik na palec 198 ppi. Matriko tukaj ne uporablja tudi IPS, ampak poceni TN svse zmanjka. Blago rečeno, zaslon na pametnem telefonu ni najmočnejši kraj. Koti gledanja so omejeni, barvni prenos je tako sam. Ravnotežje se bolj premika proti hladnim odtenkom. Ni ročnega popravka. Plus, pod različnimi nagibi, slika nekoliko spremeni barvo in s precej močnim odstopanjem in sploh slika začne "izgorevati". Na splošno so tukaj prisotne vse bolezni TN-matrike. Oleophobic premaz, mimogrede, ni slabo, prst zdrsne dobro.
  Ko govorimo o dobavi svetlosti, doma ali v temnem vremenu, bodo informacije na zaslonu dobro vidne, toda na svetlem soncu morajo videti dobro. Podpora za multitouch je na voljo. Hkrati lahko pametni telefon prepozna do tri klike - to je bolje kot nič.

  Različica Androida in lupina

  Pametni telefon je opremljen z "Prestigio" z različico Android 6. 0 na plošči. Optimizacija je nekoliko šibka, mesta se upočasnjujejo. To je še posebej opazno, ko zaslon aplikacij, seznam stikov, dolgo besedilo in odprtje klicatelja. Kar zadeva lupino, Prestigio nima svojega zaganjalnika ali uporabniškega vmesnika, zato ima Android standard ali, kot se imenuje, "gol" videz. V napravi ni nobene zunanje ali "po meri" vdelane programske opreme in očitno ne bo. Na 4PDA, Prestigio Wize G3 sploh ne obstaja v splošni veji naprave, in možnost, da se bo pojavila tam, je izredno majhna.

  Kamera

  Glavni modul fotoaparata Prestigio Wize G3 ima ločljivost 5 Mp in ga dopolnjuje majhna LED bliskavica. Načini snemanja so tu standardni, nekatere inovacijeni vredno pogledati. Med nastavitvami sta na voljo samo ravnovesje beline, osvetlitev in merjenje osvetlitve. Ni samodejnega ostrenja, kar le otežuje možnost pridobivanja neoblikovanih fotografij.
  Kakovost končnih fotografij pušča veliko možnosti (to je mogoče videti na sliki zgoraj in spodaj). Z dobro osvetljenostjo ali v jasnem, jasnem vremenu so fotografije lahke, z dobrim prenosom barv, vendar pomanjkanje ostrine vse naredi v trdno milo. Prav tako precej opazno delo hrupa, še posebej v zasenčenih mestih. Presenetljivo je, da ima pametni telefon funkcijo fotografiranja v načinu HDR, vendar glede na zmogljivosti fotoaparata izgleda bolj kot ustrahovanje.
  Sprednja kamera, kot je bilo že omenjeno, ima ločljivost 03 megapikslov, njena zmogljivost pa je omejena na Skype povezavo ali drugo video klicev glasovno pošto.

  Produktivnost

  Procesor Prestigio Wize G3 je namestil proizvajalec Spreadtrum, model SC 7731. To je precej poceni analog MediaTek MT 6735 P. Kar zadeva zmogljivost, je nekoliko slabši, ampak za proračunsko napravo bo prišel dol. SC 7731 deluje pri hitrosti 1 2 GHz. Glede na ne tako dobro optimizacijo in ne preveč oster procesor, ki ga dopolnjuje le 1 GB RAM-a, lahko včasih opazujete majhne oklepe in nekoliko daljše prehode.
  Grafični video posnetek, pospešen v Wize G3, je namestil Mali 400-MP 2. Še posebej nič o tem. Proračun, dobro se spopasti z lahkimi igračami, vključno s preprosto 3D grafiko. V Antutu je pametni telefon uspel doseči 11200 točk, kar je precej dobro za proračunerja.V citadeli Epic je bila povprečna hitrost fpsa 36 fps, kar načeloma omogoča igranje nekaterih iger pri visokih nastavitvah. Vendar pa so med samim merilom opazili zelo močne depozite, do 20 sličic na sekundo.
  Suho ravnotežje lahko rečemo na naslednji način: za nekatere preproste arkade in urejevalce časa se bo pametni telefon prilegal, vendar se bo udobno igral v Need For Speed, WoT ali Asphalt pa tudi pri nizkih nastavitvah bo zelo težko.

  Življenjska doba baterije

  Baterija v napravi Prestigio Wize G3 ima zmogljivost 2000 megabajtov na uro. Ni posebej rekordna številka, če pa pogledate na drugo roko, bo ta količina več kot dovolj. Dejstvo je, da v igrah na tej napravi ne boste posebej igrali, saj predstava ni ahti. Kaj je ostalo? Surfanje na internetu, socialna omrežja, kurirji, gledanje spletnih videov, dobro, klici + SMS. Poslušate lahko tudi glasbo ali radio.
  Torej je za vse te naloge dovolj baterija za 2000mAh. Seveda, z intenzivno obremenitvijo, telefon verjetno ne bo preživel večera, toda z zmernim povprečjem bo dovolj za en dan.

  Tekmovalci

  Če govorimo o analogih Prestigio Wize G3, potem je izbira dostojna. Vendar pa je privlačnih le nekaj modelov za obdobje 2016–2017:
 • BQ 5020-Strike.
 • Doogee X20.
 • Leagoo M5.
 • Prvi se lahko varno šteje za enega izmed najbolje prodajanih proračunskih telefonov. V BQ, v primerjavi s Prestigio Wize G3, je kovinski kovček, IPS HD zaslon, 13MP kamera s samodejnim ostrenjem in 5 MP prednji blatnik, in nekoliko boljši za pametni telefon. Cena - 4400drgnite
  Doogee X20 je novost kitajskega proizvajalca. Ponuja zaslon Android 7.0 z IPS matrico z diagonalo 5 palcev in dvojno kamero visoke ločljivosti, 2 GB RAM-a in hitrejši procesor. Cena - 4200 rub.
  No, zadnja možnost je še en predstavnik nebesnega cesarstva. Značilnosti Leagoo M5 so praktično enake prejšnjim pametnim telefonom, edina stvar, ki je drugačna, je 8MP kamera je nekoliko slabši zaslon in udarno ohišje. Cena - 4250 rub.

  Cene

  Zdaj za cene. Pravzaprav, stroški novosti niso previsoki in žep za vsakogar. Na primer, različica v zlati barvi - Prestigio Wize G3 Gold - stane le okoli 3600 rubljev. Rdeča in modra barva sta približno enaki, model v modrem ohišju pa se prodaja po ceni 3750 - 3990 rubljev. V primerjavi s tekmeci, je Prestigio Wize G3 bolj privlačen, čeprav je razlika z istim BQ le 800 rubljev.

  Recenzije

  Nazadnje je eden od glavnih delov pregleda recenzije Prestigio Wize G3. Prednosti uporabnikov so dobra zasnova, žive barve, gradnja, kakovost zvočnikov, varčevanje z energijo in hitro polnjenje. Cons je precej predvidljiv: šibke kamere, podpormazhivaniya, majhni koti gledanja zaslona. Tudi nekateri uporabniki ne utripajo. Obstajajo obešanja, ki jih je mogoče popraviti samo z odstranitvijo baterije, in samodejnim ponovnim zagonom večkrat dnevno. Nekateri v tej situaciji so pomagali posodobiti firmware.

  Zaključek

  Kaj lahko rečemo o novosti iz "Prestigio "? Telefon je prišel ven na trdno trice: na eni strani, poceni, Android 6.0, 5-palčni zaslon, dobro baterijo držite, dober sprejem in kakovost komunikacije. Prav tako zadovolji oblikovanje, montažo in povprečno zmogljivost.
  Če pa pogledate preglede Prestigio Wize G3, takoj postane jasno, kaj sodobnemu uporabniku manjka: kakovostnejši zaslon, HD-ločljivosti, fotoaparati s samodejnim ostrenjem in vsaj 8MP, dober prednji del, nekoliko bolj produktivno železo in stabilna različica firmware Tudi kovinska torba bi bila plus, vendar je že kavelj. Prestigio Wize G3 je precej dobra izbira, ki bo delala na vseh 100% svojih stroškov in funkcionalnosti.

  Sorodne publikacije