Strelec, kjer lahko greš: hiter pregled iger

Strelec, kjer lahko hodite - približno 1000 računalniških iger se ujema s tem opisom (če ne več). Moral bi se ustaviti pri najbolj znanih. Več v članku.

Žanr

Razširjeno ime takšnih projektov so strelci. Iz angleške besede shoot - shoot. Ponavadi gre za igro v prvi osebi, kjer so na zaslonu prikazane roke junaka, v središču zaslona pa je pogled za natančnejši udarec v sovražnike in s strani ali na dnu zaslona - vmesnik za igro. Praviloma slednje vključuje raven vitalne energije protagonista, dobavo streliva in nekaj sekundarnih informacij.


Krajša srečanja s pogledom tretje osebe. To ni 3D strelec, kjer lahko hodite od ene strani do druge. Pod izrazom 3D pomeni grafična tehnologija - igra vključuje skrbno izpopolnjene znake. Hkrati strelci s pogledom tretje osebe niso nujno 3D.

Unreal Tournament

Spominja se prvih popularnih iger za streljanje z orožjem, kjer lahko greste, omenja se ta futuristični strelec. Pogled od prve osebe. Igra je v co-op načinu: igralci so razdeljeni v skupine in streljajo na naključno ustvarjene ali posebej izbrane karte. V arsenalu so različne strojnice, lansirniki granat, laserske pištole, ostrostrelske puške. Vsakdo izbere svoje orožje po okusu.

Counter Strike

Še en strelec, kjer lahko greš s pištolo, ki je na začetku osvojila vse računalniške klube.dva tisoč - slavni "Contra". Klici "teroristične zmage!" bilo je možno slišati iz okna kluba, samo mimo in razumeti, kaj učenci zdaj igrajo.


V javnem prevozu se je po naključju slišala tudi terminologija, kot je "Včeraj na Assaltovo sekljanje", ki je dala prednost igralcem mlajše generacije.

S. T. A. L.K. E. R.

Nenadoma je prišel strelec, kjer lahko hodite z orožjem, s pogledom od prvega, ki je naredil udarec med ljubitelji žanra. "Shadow of Chernobyl" - to ime ima prvi del franšize. Vzdušje post-apokalipse, pa tudi na zemljevidih ​​post-sovjetskega prostora, dolgo časa priklenjeno igralcem. V središču parcele je življenje lovcev za posebej dragocene predmete v jedrski elektrarni Čornobil. Zalezovalec z vzdevkom "poskusil" bi moral odstraniti nekaj "puščic" in najti način, kako izklopiti čmrlje in odpreti cesto do Pripyata. In pozneje - da bi našli izvajalca želja, znanega kot "Monolit", pod sarkofagom jedrske elektrarne v Černobilu. Projekt je postal tako priljubljen, da je bil izdan: prequel "Čisto nebo" in nadaljevanje "Klic Pripyata". Razvijalci so načrtovali tudi igro S. T. A. L. K. E. R. 2, vendar iz neznanih razlogov zamujajo.

Mass Effect

In to je strelec tretje osebe in z elementi znanstvene fantastike. BioWare je dal zagon razvoju celotnega vesolja "Mass Effect". Igralci, ki raje igrajo streljanje, kjer lahko hodite z nekonvencionalnim orožjem, vendar z laserskimi futurističnimi puškami, potopljenimi v nova ušesaprojekt igre.
Nenavadna ploskev, kakovostne grafike, romantični dialogi, romantične linije in nenavadni izvirni liki - to so ključne besede, ki jih lahko opišemo s celotno kvadraturo BioWare v Mass Effectu.

Serious Sam

Tega zobčastega dekeja ni mogoče obiti. Strelske igre z orožjem, kjer lahko hodite, tečete, skakate, mečite granate, razstrelite vse v zaporedju, malo zdrobite in zdrobite, lahko presežejo "Strm Sam". Sporočilo je bilo zelo priljubljeno na začetku dveh tisočin. Pritegnil pozornost na dinamiko, zanimivo parcelo, prisotnost sovražnikov, preprostost igre in prisotnost smisla za humor. Zgodba je precej preprosta - Sema se mora soočiti s prostorsko grožnjo v osebi Mental, streljati navzdol horde sovražnikov, ki bodo privedli do njega na vsakem zemljevidu. Izogibajte se ogromni kriki kamikaze, ki bi glavni junak padec, kot tudi "napolni" velikan šefi, ki gori z željo, da gazi Sam.

Zaključek

Ihor-strelec set. Na zalogi ima vsak igralec vedno ducat posebnih priljubljenih. Pogosto tisti, ki ne bodo v korist drugega igralca. Brez okusa in barve tovarišev. Kljub temu bodo vse znane igre vedno v spominu ljubiteljem žanra, vsaj zato, da bi se samo odrekli nostalgiji. Ne smete pozabiti takšnih strelišč, kjer lahko hodite kot Doom, Quake 3 Arena, serija iger Wolfenstein, ki so še vedno na voljo.
Uporabljajo se priljubljeni in sodobni spletni strelec. Osupljiv primer je družba za dojenčke Mail.Ru Group, imenovana Warface. Online igra s pogledomod prve osebe, ki je govorila o soočenju vojakov organizacije "Warface" svetovnega zla "Blackwood". Slednje predstavljajo nekakšno korporacijo, ki želi na kakršenkoli način pridobiti nadzor nad celotnim svetom. Warface združuje klasične elemente strelec, ki temelji na Counter Strike (PvP bojne kartice med igralci, bombardiranje, zaščita baze) in elemente znanstvene fantastike: obstajajo misije, kjer morate ustreliti zombie napadalce, ki so posledica Blackknoodovih neuspešnih poskusov. nadzor zavesti. Pogosto so sovražni vojaki oboroženi z nenavadnimi pištolami, smrtonosne kupole pa lahko izstopijo iz tal. To je strelec, kjer lahko hodite, skočite, berete, branite in napadate.

Sorodne publikacije