Pravice nakladalca: katera kategorija, kje in kako priti. Usposabljanje voznika za nakladalnik

Za upravljanje nakladalca so potrebne posebne veščine in strokovno znanje, zato se pravice do dela s takimi stroji izdajo ločeno od vozniškega dovoljenja. Da bi jih dobili, morate iti skozi posebno avtošolo. Pravice so razdeljene v več kategorij, odvisno od ravni usposobljenosti delavca.

Zakaj potrebujem nakladalnik

Poklic "nakladalec" velja za enega najbolj obetavnih in povpraševanja v sodobnem svetu. Gradbeništvo se nenehno širi, povečuje se promet, povečuje se obseg zasebnega tovornega prometa. Vozila za nakladanje so bolj kompaktna, enostavna za upravljanje in udobna. Vendar običajno vozniško dovoljenje ni dovolj za delo na tej tehniki. Da bi postal voznik nakladalnika, je potreben poseben certifikat. Ureja delo na viličarjih in električnih viličarjih, ki se aktivno uporabljajo v različnih skladiščih, podjetjih in terminalih.

Odgovor na vprašanje, ali se zahtevajo pravice do nakladalnika, je torej pritrdilen.

Kdo lahko pridobi pravico do dela

Za pridobitev pravic do nakladalca je zahtevana starost mlajša od 18 let. Poleg tega potrebujete zdravniško potrdilo, ki kaže na odsotnost resnih zdravstvenih nepravilnosti. Prav tako je treba zagotoviti potni list, 2 fotografiji 3 x 4 in pravico do vožnje avtomobila. Pomanjkanje pravicni kritična. To samo otežuje potek postopka, saj bo v tem primeru potrebno opraviti in opraviti izpit z načrtom.

Katere pravice se zahtevajo za nakladalnik

Za pridobitev delovnih pravic za nakladalnik so odgovorni državni oddelek za tehnični nadzor. Vsa vozila, ki spadajo v kategorijo "traktor", so v pristojnosti tega oddelka. Zato imajo tudi pravice za nadzor nakladalnika tudi svoje ime - potrdilo voznika traktorja, ki se imenuje "mehanik nakladalca".
Neposredno učenje poteka v pooblaščeni avtošoli, ki je specializirana za usposabljanje takih voznikov.

Kako poteka usposabljanje na nakladalniku

Usposabljanje je nujen korak, preden se opravi izpit za certificiranje. Avtošola, ki se bo usposabljala na nakladalniku, mora imeti licenco in dovoljenje Gostehnadzarja. Poleg tega mora imeti ta izobraževalna ustanova potrebno bazo: floto tovornjakov-nakladalcev in platformo, kjer se lahko naučite vožnje.
Program usposabljanja na nakladalniku je zasnovan za 15 - 3 mesece. Vključuje teoretični del in praktične vaje. Teorija vključuje varnostno tehnologijo in preučevanje naprav za polnjenje naprav. V odsotnosti vozniških pravic se dodatno preučujejo prometna pravila. V tem primeru bodo morali opraviti izpit. Za usposabljanje so posebej opremljena občinstva opremljena z računalniki, stojali in drugimi atributi. Učenci se učijo iz različnih nakladalcevvrste bencina, dizelskega in električnega. Podrobna študija tehničnih lastnosti agregatov je potrebna za določitev dovoljene teže blaga in za hitro reševanje težav, ki se lahko pojavijo med nakladanjem.

Pregled

Po končanem usposabljanju se opravi preizkusna naloga. Po tem bo študent prejel dokument o uspešno opravljenih tečajih. Toda glavni izpit se zdi v državnem tehničnem nadzoru. Poleg potrdila o prehodu avto šole je treba prinesiti tudi potrdilo o zdravstvenem stanju. Potem se dogovorijo o datumu izpita.
Izpit je sestavljen iz teoretičnih in praktičnih delov. Izvajalec je inženir inšpektorja državne službe za tehnični nadzor. Teoretični preizkus se opravi v obliki testa ali se zdi ustno. Za sprejem v kompilacijo praktičnega dela izpita je potrebno uspešno opraviti teoretični del izpita.
Prva faza praktičnega izpita poteka na posebnem mestu, kjer predmet dokazuje spretnost vožnje in krmiljenja nakladalnika. V drugi fazi se pregled opravi v običajnih mestnih razmerah, torej v realnih razmerah. V primeru uspešne predložitve kandidatu se izda potrdilo (pravice do nakladalnika), ki daje pravico do dela kot mehanik nakladač.

Videz potrdila

Potrdilo je natisnjeno na posebnem papirju in ima urejen videz. Fotografija je prilepljena na zunanji strani, izpolnjeni so osnovni podatki: ime, datum in kraj rojstva, podpis je podpisanlastnika Na notranji (zadnji) strani je prikazan seznam strojev, na katerih lahko deluje.
Potrdilo o pravici do dela z nakladalcem je pomembno le na ozemlju Ruske federacije in zunaj njenih meja ni navedeno. To se razlikuje od običajnih vozniških pravic.

Katere kategorije vozniških pravic je mogoče pridobiti

Obstajajo tri glavne kategorije pravic do nakladalnika: B, C, D. Kategorija omogoča upravljanje majhnih nakladalcev, ki tehtajo največ 5 ton. Običajno se taki stroji uporabljajo v skladiščih za nakladanje v majhnih serijah. Kategorija C vključuje upravljanje močnejših agregatov, ki se uporabljajo na velikih objektih in terminalih.
Kategorija D omogoča delo na obsežni industrijski opremi, namenjeni pridobivanju mineralov in nalaganju velikih količin industrijskih surovin.

Izpustniki pri delu z nakladalcem

Glede na stopnjo usposobljenosti strokovnjaka za delo z nakladalniki mu je dodeljena ena ali druga kategorija.
 • 2. raven. Zagotavlja minimalna pooblastila za delo z opremo. Lastnik te kategorije lahko dela pod nadzorom izkušenega strokovnjaka. Prav tako lahko pomaga pri popravilu opreme.
 • 3 števke. Omogoča delo z majhnimi nakladalniki, vključno s popravili in vzdrževanjem strojev.
 • 4 števke. Omogoča delo s srednje močnimi nakladalniki. Tudi njegove odgovornosti vključujejo popravilo in vzdrževanjeagregatov
 • 5. številka. Vozniki, ki so dobili to kategorijo, lahko delajo z veliko opremo, kot so bagri in buldožerji.
 • 6. številka. Uporablja se za krmiljenje traktorskega nakladalca z največjo močjo, kadar se uporablja kot bager ali buldožer.
 • Pravice za vožnjo motornih vozil

  Stanje strojevodje za nakladanje in razkladanje predpostavlja, da so bile običajne vozniške pravice že pridobljene s prevoznimi sredstvi. To je posledica dejstva, da lahko viličarji potujejo po cestah skupaj z običajnimi avtomobili. Ampak, če niso bili v usposabljanju, potem po njegovem zaključku, poleg potrdila o pravici do dela nakladač, se lahko izda in navadno vozniško dovoljenje.

  Nujnost ponovnega certificiranja

  Status voznika nakladalnika traja 10 let, po katerem je treba ponovno opraviti usposabljanje in pridobiti nove pravice do viličarja.

  Sorodne publikacije