Pc Dodatki: Opis in nasveti za izbiro

Glavna zahteva za razvoj osebnega računalnika je bila izdelava blokovne arhitekture, tako da v primeru popravila škode ni imel celotnega sistema, ampak posamezne elemente. Na ta način je zgrajen sodoben računalnik. Preberite članek o glavnih elementih osebnega računalnika in montažnih plošč.

Računalniške komponente

Matična plošča je edini element, ki je odgovoren za interakcijo vseh drugih naprav. Ima vsa pristajalna mesta (vtičnice, konektorji, reže).
Centralni procesor - niz krmilnih vezij, ki se nahajajo na kristalu. To so možgani računalnika, namenjeni predvsem matematičnim operacijam. Opisuje glavne komponente računalnika, ne morete obiti RAM-a. RAM je naprava, ki deluje kot kratkoročni pomnilnik. V njem so shranjene vse potrebne za programe in podatke OS, ko je napajanje izklopljeno.


Trdi disk je naprava, ki je potrebna za dolgoročno shranjevanje podatkov. Video kartica je računalniški element, ki je odgovoren za izhod in obdelavo grafičnih informacij na monitorju. Ljudje, ki so vsaj površno preučevali trg računalnikov, razumejo, da nakup gotovega računalnika ni racionalen, saj je veliko ceneje, če računalnik pripeljemo do same komponente. Lahko ste prepričani v kakovost montaže.

Priporočila

Zelo pogosto neizkušeni uporabniki dovoljujejo velike napake, ki povzročajo izgubo denarja. Na primer, pred nakupom matične plošče morate preveritikakšen tip procesorja lahko namestite. Naslednje nasvete bi morali prebrati neizkušeni uporabniki.


Zagotovite, da so vse komponente združljive. Raziščite vse možne tehnične informacije. Najprej ugotovite, kaj je potrebno na računalniku, nato izberite matično ploščo. Preverite, ali je vtičnica matične plošče nameščena na procesorju. To je zelo enostavno narediti s preverjanjem značilnosti uradnih strani proizvajalcev naprav. Običajno lahko poleg parametrov komponent na takih virih najdete tudi celotne tabele združljivosti. Ko ste izbrali procesor in matično ploščo, nadaljujte z izbiro drugih naprav. Prednost pri izbiri RAM-a in grafične kartice ni pomembna. Danes trg predstavlja spomin na več generacij, matična plošča pa običajno podpira le en tip. Če želite ugotoviti, katere značilnosti izbrati RAM, se morate zanesti na parametre matične plošče in procesorja. Najprej določite, katera generacija je podprta s sistemskim zemljevidom. Nato ugotovite, ali lahko procesor zagotovi RAM na najvišji frekvenci. V zadnjem koraku izberite želeno količino pomnilnika. Če izberete komponente za igralni računalnik, je bolje namestiti bolj zmogljive RAM plošče, saj so sodobne 3D aplikacije zelo zahtevne za računalniške vire. Preden izberete grafično kartico, morate določiti, kaj bo računalnik uporabljal. Če je igra igra, potem mora grafična kartica izbrati najboljproduktivni. Oskrba z električno energijo je element, ki malo vpliva na zmogljivost, vendar še vedno zahteva skrbno izbiro. Praksa servisnih centrov je večkrat pokazala, da sestavni deli računalnika, ki so bili zbrani samostojno in ki so shranjeni na napajalniku, pogosto ne uspejo zaradi nizke kakovosti te postavke. Ne shranjujte na BP. Bolje je kupiti izdelek z večjo močjo, kot ga potrebujete. Poleg tega je priporočljivo, da raje napravo uglednih proizvajalcev.

Kako sestaviti računalnik

Po nakupu vseh komponent računalnika je treba upoštevati postopek montaže. Na tej stopnji imajo celo neizkušeni uporabniki redke težave. Običajno je matični plošči priloženo podrobno navodilo, ki vsebuje slike, s katerimi je mogoče razumeti, na kakšen način je potrebno izvesti montažo.
Pomembno je zagotoviti, da se tipke za procesor (posebne reže) ujemajo z utori na priključku na matični plošči. Napaka na tej stopnji lahko povzroči fizično razčlenitev komponent. Elementi, kot sta video vmesnik in RAM, zahtevajo, da se v režo vgradi nekaj napajanja. Ampak morate biti previdni, da ne pretiravajte, da ne bi pretiravali matične plošče.

Zapletenost sestava igralnega računalnika

Pri sestavljanju računalnikov za igre je treba združljivost računalniških komponent obravnavati pod drugačnim kotom. Poleg podpore matične plošče vseh potrebnih standardov, morate rešiti vprašanje največje produktivnosti. In to je nemogoče brez dolge študije forumov in primerjaverezultati različnih sklopov naprav, nameščenih na isti osnovi. Igralni računalnik bo zahteval večje finančne naložbe kot pisarniški stroj.

Sorodne publikacije