Kako obnoviti Mac OS: Značilnosti uporabe Time Machine

Kot veste, ima veliko lastnikov naprav Apple na računalnikih z operacijskim sistemom Mac OS mehanizem za obnovitev v primeru težav pri prenosu OS, sistemske napake, nepravilno delovanje programov, napačna dejanja uporabnika ali težave s strojno opremo zagotavljanje računalnika. Zaradi tega razvoja Appleovih strokovnjakov lahko uporabniki po okvari obnovijo računalnik.

Okrevanje okolja MaC OS

Okolje za obnovitev je niz sistemskih pripomočkov z različno funkcionalnostjo, namenjeno obnavljanju delovanja sistema. Vsak od udeležencev v svoji sestavi program izvaja določeno nalogo. To je lahko vrnitev v stanje operacijskega sistema operacijskega sistema, razmestitev predhodno ustvarjene slike, obnovitev zagonskega sektorja diska in pridobitev informacij za pomoč pri reševanju težav z napravo.


Uporaba časovnega računalnika

Kljub dejstvu, da je Appleova tehnologija znana po odpornosti na napake (strojna in programska oprema), je priporočljivo, da je še vedno varna in varnostno kopirati. V MaC napravah je za to odgovorna programska oprema Time Machine. Omogoča vam, da shranite in obnovite MaC OS ter vse nastavitve po meri, aplikacije in datoteke, ki se nahajajo na sistemski particiji. To je odvisno od tega načina obnavljanja je priporočljivo, če obstaja težava s prenosom, ker vključuje minimalnoUporabnik sodeluje v procesu in razvije popolnoma operativno konfiguracijo s pravilnimi sistemskimi parametri in odsotnostjo sistemskih težav. Poleg tega bo ta funkcija koristna za tiste, ki se odločijo za prenos podatkov v drug računalnik, kot tudi za tiste, ki so naleteli na težave s strojno opremo na svojem računalniku, in po prejemu popravila iz oddaljenega MaC OS, ki ga bo treba obnoviti sam. Seveda bo ta oddelek za obnovitev le pomagal uporabnikom, v njihovem času, ki jih skrbi pravočasna izdelava varnostne kopije, kot tudi ohranjanje njegove pomembnosti.


Kako obnoviti OS MaC iz slike

Orodje za obnovitev na MaC-ju se zažene v računalniku s tipkovnico. Na izključeni napravi morate pritisniti gumb za vklop in hkrati pritisniti Command in R. Tipke je treba držati pritisnjeno, dokler se na zaslonu ne prikaže logotip Apple. Takoj po tem bo računalnik prenesel obnovitveno okolje, pri čemer bo eden od elementov menija »Obnovi iz rezervnega časovnega računalnika«. Naslednja dejanja so naslednja:
 • Če podatke iz varnostne kopije, ki so na zunanjem pogonu, morate povezati z računalnikom. Če je slika sistema shranjena na notranjem pogonu, ni potrebno nič.
 • Na dnu zaslona kliknite "Nadaljuj".
 • V naslednjem oknu boste pozvani, da izberete možnost za shranjevanje slik, nato pa, potem ko pritisnete "Nadaljuj", se prikaže seznam vseh predhodno ustvarjenih varnostnih kopij. Treba je opozoriti, da je seznam obnovitev sistemabo postavil samo polne slike, ki vsebujejo vse sistemske datoteke MaC OS. Obnovitev iz tega menija posamezne shranjene datoteke ne bodo delovale, ker varnostne kopije samih datotek ne bodo na tem seznamu.
 • Postavite kurzor na črto z želeno varnostno kopijo, ponovno pritisnite "Next".
 • Naslednja stran vam omogoča, da obnovite MaC OS tako na trenutno sistemsko particijo kot na drugo. Izbira v tem primeru je lahko odvisna od posamezne situacije.
 • S klikom na gumb "Obnovi" zaznate odsek, na katerem bo razmeščena sistemska slika.
 • Postopek obnovitve se bo začel, lahko traja dolgo časa, do nekaj ur. To je odvisno od števila aplikacij in datotek po meri, ki so bile shranjene v sliko, ko je bila ustvarjena.
 • Počakajte, da se postopek konča, nato ponovno zaženite napravo v običajnem načinu.
 • Značilnosti uporabe časovnega stroja

  S pomočjo Time Machineja bo Mac OS obnovljen, kot je omenjeno zgoraj, le uporabniki, ki niso zanemarili zmogljivosti tega pripomočka in vsaj enkrat povezali pripravljeni zunanji pogon in zagnali pripomoček za shranjevanje. Pomembno je, da obnovite sistem na nov ali popravljen medij, iz katerega so bili izbrisani vsi podatki: za uspešno obnovitev nastavitev morate najprej namestiti Mac OS v računalnik, kar lahko storite z obnovitvenim okoljem.

  Sorodne publikacije