Vtičniki brskalnika: Adobe Flash Player. Vključi, posodobi, izbriši - kako to storiti?

Ni skrivnost, da so sodobni brskalniki, ki se uporabljajo za dostop do spletnih strani na internetu, tako rekoč čista programska lupina, opremljena le z glavnim funkcionalnim nizom. Zato za vse znane pregledovalce vedno obstajajo različni dodatki in razširitve, imenovane plugins, ki vam omogočajo bistveno razširitev njihovih zmogljivosti. Ena od najpomembnejših in najbolj potrebnih del je brskalnik Plugins Adobe Flash Player. Vključevanje je enostavno. Vendar pa je treba upoštevati posebnosti brskalnika, o katerih bomo še naprej razpravljali.


Adobe Flash Player za Windows: za kaj je namenjen?

Igralec je bil prvotno produkt podjetja Macromedia, ki je za razvoj ustvaril prihodnost Wave. Malo kasneje je Adobe Systems v procesu združevanja podjetij Macromedia postal intelektualna lastnina družbe Adobe.
V zvezi s programom Adobe Flash Player 7 (Windows) ali katerim koli drugim operacijskim sistemom, in ne samo od Microsofta, kot dodatek k brskalniku obstaja ena nedvomna prednost, da njegov lastni program (vmesnik) nima, in je vgrajen v brskalnike. To pomeni, da klicanje aplikacije pri ročnem predvajanju multimedijskih vsebin ni potrebno. No, funkcionalnost v pluginu zadostuje iz nič. Najlažje je predvajati video in avdio v skoraj vseh znanih oblikah, predvajati animacije, podpirati grafike vseh vrst itd. Tako je ta univerzalni predvajalnik sestavni del brskalnika, čeprav sprvaBrskalnik ni vdelan. Seveda lahko uporabljate Shockwave Player, vendar je njegova funkcionalnost veliko nižja kot v najnovejših različicah predvajalnika Flash.


Kako omogočiti splošne brskalnike za brskalnik Adobe Flash Player

Namestitev in povezava posebnih težav uporabniku katere koli stopnje usposabljanja ne bi smela povzročiti. Prvič, program se naloži iz uradne strani, nato pa ostane samo, da zaženete namestitveni program (nujno z neaktivnim brskalnikom /brskalniki) in počakate na dokončanje procesa.
Omogočanje vtičnikov brskalnika Adobe Flash Player v vsakem brskalniku je preprosto. Splošna shema je:
 • vstop v nastavitve brskalnika;
 • prehod na oddelek dodatkov (razširitve);
 • vključitev dodatka uporablja gumbe, drsnike, hiperpovezave);
 • aktiviranje stalne linije zagona.
 • Spreminjajo se lahko samo glavni meniji in meni dostopa do odseka vtičnikov, tako da se sploh ni smiselno ustaviti. Vendar je treba namestitev posodobitev povedati ločeno.

  Nianse, ki posodabljajo predvajalnika

  Posodabljanje programa Adobe Flash Player je načeloma lahko zelo preprosto. Storitev sama, odgovorna za sledenje videzu novih različic predvajalnika, je privzeto v aktivnem stanju in se prenese skupaj z operacijskim sistemom. Pojavno okno v sistemski vrstici vsebuje sporočilo o novi različici ali potrebo po namestitvi posodobitve. Če kliknete na sporočilo, uporabnik vstopi na uradno stran, nato pa preveri konfiguracijo sistema in prenese posodobitev. TodaTukaj mnogi začnejo z zapletom. Dejstvo je, da ne pride do samodejne posodobitve.
  Preneseni namestitveni program se mora zagnati ročno (možno je tudi brez skrbniških pravic, saj bo sistem še vedno izdajal zahtevo v smislu zaupanja v programu). Po tem namestite. Ponovno bi morali biti zaprti vsi brskalniki. Druga težava je, da včasih pred posodobitvijo morate odstraniti staro različico, saj lahko pride do konfliktov. Občasno, vendar je tako. Enako velja za odstranitev dodatka, ko mora uporabnik izbrati, katero verzijo želite odstraniti in katero zapustiti (nove spremembe morda ne bodo vedno nadomestile tistih, ki so zastarele). Izkazalo se je, da lahko Adobe Flash Player nadgradite samo ročno. Edina stvar, ki je dobra - po namestitvi katerekoli različice predvajalnika v brskalnikih, ni potrebno, da jo vključite, ker se aktivira neodvisno.

  Nekaj ​​nasvetov na koncu

  Kot lahko vidite, preprosto vklopite dodatke za brskalnik za Adobe Flash Player. V zaključku pa bi rad omenil nekaj pomembnih točk. Najprej ne odstranite posodobitve iz zagona sistema (čeprav s tem ni nič narobe, ker ko poskušate predvajati večpredstavnostno uporabo zastarelega predvajalnika, bo vseeno izdano obvestilo o posodobitvi).
  Pri namestitvi nove različice v prvem koraku bodite pozorni na blok, ki se nahaja na sredini okna namestitvenega programa. Vsebuje predloge za namestitev dodatne programske opreme (na primer Chrome, drugačne vrste)dodatni dodatki, plošča Yahoo, protivirusna programska oprema itd.). Če je ne potrebujete, preprosto počistite potrditvena polja za vse elemente. Poleg tega včasih uporabniki ne upoštevajo dejstva, da pri namestitvi brskalnika, ki ga predlaga namestitveni program, vzporedno obstaja točka njegove uporabe kot privzeti brskalnik. Ni vam treba aktivirati dodatka za brskalnik za Adobe Flash Player. To bo potrebno vključiti v vse druge brskalnike.

  Sorodne publikacije