"Priprava na samodejno obnovitev sistema Windows 10: Kaj storiti?

Obnovitev sistema v samodejnem načinu se običajno začne po nepravilnem izklopu ali izpostavljenosti virusom, kjer pride do kritičnih napak. Pogosto pa lahko opazujete situacijo, ko se na zaslonu prikaže sporočilo "Priprava samodejnega obnavljanja sistema Windows 10" in po ponovnem zagonu, namesto zagonu sistema, viden samo črn zaslon ali pa se obnovitev začne (vsakič, ko se začne ponovni zagon, se prikaže isto okno). Žalostno je, da, če ne poskusimo, tega procesa ni mogoče dokončati. Vendar pa, če sistem sam, da ne omenjam varnostne kopije, ni bil v največji možni meri poškodovan, ko poleg ponovne namestitve nič ne pomaga, je še vedno mogoče ponuditi nekaj metod za odpravo take situacije.


Priprava samodejnega obnavljanja za Windows 10: črni zaslon in razlogi za pojav procesnega zastoja.

Kljub vsem izjavam razvijalcev, da je novi sistem morda najbolj stabilen, žal vsebuje tudi številne napake, ki se nenehno popravljajo. Sistemske okvare niso vedno odpravljene z običajnim povračilom.
Če govorimo o možnih vzrokih za to vedenje, je Windows 10 vsekakor težko povedati o tem, kaj je ta vrsta napake. Kljub temu je mogoče z določeno verjetnostjo razločiti naslednje:
 • poškodbe varnostnih kopij;
 • odsotnost sistemskih datotek;
 • pomanjkanje prostora za ohranjanje kontrolnih točk s slikami;
 • Neveljavne začetne nastavitveBIOS /UEFI sistemi;
 • Težave s trdim diskom in RAM-om.
 • Priprava na samodejno obnovitev Windows 10: Kaj storiti najprej?

  Za začetek upoštevajte standardno shemo ukrepov. V primeru, da se po sporočilu, da obstaja priprava za samodejno obnovitev sistema Windows 10 po ponovnem zagonu, nič ne zgodi, lahko poskusite uporabiti varni način za zagon.


  Če je uporabnik aktiviral destinacijo za klicanje začetnega menija tipke F8, bi morala standardna različica izbrati varni način s prenosom omrežnih gonilnikov. Če uporaba tega ključa ni najpogosteje ugotovljena, je možno, da se bo v fazi prenosa pojavilo okno s sistemskim izborom ali oknom za prenos ali z diagnostičnimi orodji (z nadgradnjami Obletnica in Ustvarjalci).
  Če se sistem zaganja v nekem trenutku, lahko poskusite ročno vrniti rollback:
 • Če želite to narediti, ne uporabljajte privzetega obnovitvenega središča, najbolje uporabite ukazno konzolo, ki vsebuje niz rstrui.exe.
 • V oknu za povrnitev je treba izbrati točko pred nastankom take situacije. Upoštevajte, da tega postopka ne bo mogoče ustaviti in preklicati sprememb, ki so bile izvedene med postopkom povrnitve.
 • Včasih, če se omrežni gonilniki prenesejo in je aktivna internetna povezava, lahko poskusite vzpostaviti spletno obnovitev z orodjem DISM. Morda bo takšna rešitev veliko bolj učinkovita.

  Uporaba namestitvenega medija

  Čevarni način ne deluje in na zaslonu se pojavi sporočilo, da se samodejno obnavljanje pripravlja (Windows 10 ni zagonsko) in je ta postopek zakasnjen, za zagon uporabite namestitveni disk ali pomnilniško napravo USB, najprej ga vstavite na seznam zagonskih naprav v BIOS-u
 • V začetnem oknu s predlogom namestitve morate izbrati hiperpovezavo, da obnovite sistem v spodnjem levem kotu.
 • Pojdite v odsek za diagnostiko in uporabite povrnitev.
 • Vendar obnovitev ne smete uporabiti med zagonom, saj se v večini primerov izda sporočilo, da računalnika ni mogoče vrniti v prvotno stanje. Po izbiri običajnega obnovitve se začne postopek standardnega povračila. Možno je, da bo ta metoda prinesla svoje rezultate.

  Razširitev rezerviranega prostora

  Drugič, ko se "Priprava na samodejno obnovitev sistema Windows 10, potem pa nobenih znakov življenja sistem ne predloži, se pojavi zaradi dejstva, da morate povečati količino prostora na disku, rezerviranega za varnostno kopijo." Še enkrat, to velja samo za primere, ko je Windows mogoče prenesti v varnem načinu. V tem primeru bo najmanjša in dokaj preprosta Partition Wizard iz MiniToola ali podoben razvoj z vgrajenim bootloaderjem najboljša možnost, kar je veliko boljše za primere, ko se sistem sploh ne zažene. V njem morate samo povečati potreben prostor na vsaj 250 MB (boljšinastavite malo višjo vrednost), nato poskusite prenesti sistem v običajni način.

  Nastavitve za BIOS /UEFI

  Nazadnje, postopek priprave za samodejno obnovo sistema Windows 10 je lahko povezan z nastavitvami primarnega sistema, ki vključuje deaktiviranje sistema zaščite pred napadi hekerjev na ravni strojne opreme (prepoved izvrševanja izvršljivih kod). Ta zanka se pojavi.
  Zato je za izboljšanje stanja potrebno:
 • Pri vklopu računalnika ali prenosnega računalnika vnesite zgornje parametre.
 • Poiščite niz, kot je No-Execute Memory Protect ali XD-bit in ga nastavite Enabled.
 • Po tem morate shraniti spremembe (F10) in ponovno zagnati računalnik.

  Trdi diski in RAM

  Če je težava v računalniški strojni opremi, se lahko zgodi, da je najprej vredno preveriti disk, zagnati iz izmenljivega medija z ukazno vrstico, ki predpisuje ukaz chkdsk /x /f /r in hkrati uporablja in preverja glavne komponente sistema (sfc /scannow).
  Če je mogoče narediti varen zagon, sta Victoria (za Winchester) in Memtest + (za RAM) odlična za testiranje. V nekaterih primerih, če se je zagnal trdi disk, za katerega se pravi, da je "razpočil", je trditev, da program povratne magnetizacije HDD Regeneratorja lahko zagotovi neprecenljivo pomoč. Kolikor je ta aplikacija učinkovita, jo je težko zagovarjati, vendar pa lahko glede na povratne informacije nekateri trdi diski včasih opomorejo na tak način.

  Sklepna ugotovitev

  Kot že lahko opazite, je včasih mogoče odstraniti nenehni ciklični videz obvestila, da je v pripravi priprave za samodejno obnovo Windows 10. Res je, da v sistemskih orodjih v nekaterih primerih ni treba posebej računati. Ampak, če na splošno nič od zgoraj ne bo pomagalo, boste morali ponovno namestiti sistem (in v nekaterih primerih celo spremeniti "železo"). Na splošno, če izhajamo iz povsem praktičnih pomislekov, je najprej najbolje poskusiti narediti škorenj z varnim zagonom in sprejeti nadaljnje ukrepe vsaj na nek način v operacijskem sistemu. Toda prenos s omrežnimi gonilniki je obvezen. V primeru, da se takšna možnost izkaže za popolnoma onemogočeno, boste morali prenesti iz izmenljivih medijev in poskusiti obnoviti na ta način.
 • Sorodne publikacije