Knitters: Kaj pomeni novi meme?

Ne tako dolgo nazaj je bil ruski internet obogaten z novim memorandumom, ki se je dobesedno prelil na vse vire in takoj povzročil številna nadaljevanja, celo razpoka v vsakdanji jezik. Vesela beseda je postavila veliko ljudi v slepo ulico, kje pa je prišlo to "draženje", kar pomeni, kako ga uporabiti in primerno?

Nov meme

Če govorimo o samem memu, potem je internetni uporabnik objavil fotografijo vezanega lesa, na kateri pletenica tvori nekakšen zanimiv obraz. Nekateri pravijo, da je to pes, drugi vidijo hudiča, vendar celo pojasnilo ni potrebno - slika dejansko izgleda smešno, podpis "draži", kar pomeni "zdravo", povzroči zdravi, dobronamerni smeh.


Iz nekega razloga je tej besedi priložen niz čustvenih oklepajev z obveznim ničelnim. To se zgodi, ko nekdo gassing sporočilo na tipkovnici, pomotoma spusti prst na naslednjo tipko. Kot ponavadi je meme takoj prejel nadaljevanje - zrcalno podobo istega obraza in podpis "pred objavo". V različnih kombinacijah se ta meme še vedno pojavlja v družabnih omrežjih, na forumih in v storitvah dnevnikov, iz njega so narejeni avatarji, ki se uporabljajo kot hash tag.

"Risanje" - kaj pomeni ta beseda z jezikovnega vidika? Za ruski jezik je značilna pogovorna poenostavitev številnih besed, zlasti besede vljudnosti. V tem primeru je bila beseda "zdravo", uradna oblika pozdrave, pretresena do skoraj neprepoznavna. Treba je omeniti, da jeje strmoglavilo dolgo pred pojavom interneta - najprej v "zdravo", potem v "drage", obstaja veliko drugih oblik, čisto ulica, do trdih "umazanijo!", tako da ni nič čudnega v redni besedni obliki.


Pomen besede „draži“ se ne razlikuje od začetne konfiguracije, vendar je obogaten s čustvi. Če "zhrastye" je mogoče reči ironično, in dodamo "v noč", s poudarkom na absurdnosti situacije, nato pa v tem primeru čustvene barve, ne pa, sram, pretirano podobostrastnaya, malo otročje. Razlogi za ta odtenek so skriti v preteklosti.

Izvor

Mnogi blogerji verjamejo, da natančno vedo, od kod prihaja beseda "draženje". Pred desetimi leti je bil na televiziji tedenski zabavni program "Mesto", ki so ga vodili Elijah Oleinikov in Jurij Stojanov. Dva nadarjena igralca komedije sta igrala zabavne prizore, včasih je bilo več izdaj, združenih z enim likom, na primer Modest. Yuri Stoyanov je upodobil sramežljivo žensko s pomanjkljivostjo jezika, ki se je začel s frazo "Drates, moje ime je Modest". Nedvomno nadarjen komedijant, ki je uspel ustvariti nepozabno in srčno podobo, je hitro populariziral to pogovorno obliko čestitanja, ki je obstajala v prejšnjem stoletju.
Tako je "draženje", ki pomeni "zdravo", hitro odšlo k ljudem. Ni presenetljivo, da je nekdo videl v sliki na vezanem lesku podoben izraz izmišljenega obraza, spomnil se je nepozabnega Modesta, kombinacija pa je bila tako uspešna, da je internet pobral nov priljubljeni mem in ga začel razvijati in preoblikovati.ustrezne slike.

Sorodne publikacije