Honda Steed 400: fotografije, specifikacije, prednosti in slabosti, pregledi

Japonska družba Honda je nekoč poskušala prevzeti vodilni položaj na ameriškem trgu, kar je spodbudilo sprostitev linije motornih koles, izvedenih v klasičnem ameriškem slogu. Prvi model je bil Honda Shadow, ki je nastal leta 1981, leta 1988 pa je zamenjal Honda Steed. Posebej za ameriški trg je bila izdana Honda Steed 600 in nekoliko novi model Honda Steed 400 je bil razvit za domači trg Japonske. Tam je bil tudi drug model - Honda Steed 750, ki ni pridobil potrebne popularnosti, ki je prisilila podjetje, da se odpravi s proizvodnjo.

Zgodovina modela

Začetek proizvodnje motornega kolesa Honda Steed 400 je bil 1988. Model je trajal do leta 2001 in je bil izdan za trge ne samo na Japonskem, ampak tudi v drugih državah. Skupno sta bili razviti dve generaciji motornih koles: prva je bila izdelana pred letom 1996, po zamenjavi drugega. Razdelitev na dve generaciji je pogojna, saj zasnova ni naredila nobenih posebnih sprememb - dotaknila sta se le modela. Steed 400 prihaja s štirimi različicami motornega kolesa:
 • Standardna različica VLX, izdana v letih proizvodnje modela.
 • Sprememba VLS s kromiranim vzmetenjem, "vzmetenjem", je omogočila vgradnjo 21-palčnih platišč. Višina sedla, za razliko od standardne različice, je bila manjša od 20 milimetrov. Izdano od leta 1996.
 • VSE, ki se je razlikovala od osnovne različice integralne medosne razdalje, ki je zamenjala iglo.
 • Različica VCL - Custom Edition - je bila zadnja v seriji.
 • Oblikovne značilnosti

  Honda Steed 400 - lahka križarka, izdelana posebej za standarde ameriških motoristov. Konstrukcijo okvirja smo dopolnili s spodnjo stranjo sedeža in prednjo teleskopsko vilico, čeprav so bili nekateri modeli opremljeni z vzmetjo. Rezervoar za gorivo je v obliki kapljice in ima majhen volumen. Sedež je bil nameščen čim bližje volanu, ki je moral v skladu z zasnovo oblikovalcev v oblikovanje motornega kolesa pripeljati opombe za pripravo. Sedežni sedež v obliki stopnice je potnika postavil nad voznika, pri nekaterih modelih pa je na voljo dodatni naslonjalo.


  Zanimivo dejstvo, da se med celotno proizvodnjo motorja Honda Steed 400 značilnosti motorja nikoli niso spremenile, vendar sta priljubljenost in povpraševanje motorja ostala na isti ravni.

  Slabosti modela

  Visoka kakovost in zanesljivost ni prihranila Honda Steed 400 zaradi pomanjkljivosti. Kljub članstvu v kategoriji križark, motorno kolo ni. Razlog za to je v vzmetenju: prednji in zadnji del sta preveč togi in imata majhen hod, zaradi česar dolga vožnja hitro utrudi voznika. Zanesljiv motor ni imel moči, zlasti če je bil potnik prepeljan na motornem kolesu. Sedež v bližini volana in nizko pristajanje niso bili vedno primerni za voznike z dvigalom. Negative Honda Steed 400 je bil majhen rezervoar za gorivo - samo 11 litrov, kar je močno omejilo njegovo avtonomijo in zmanjšalo pretok zalog.

  Koristi motornega kolesa

  Glavna prednost Honda Steed 400 jenezahtevnost in zanesljivost motorja: njegov delovni vir presega 250 tisoč kilometrov. Svojo vlogo je odigrala stroga vzmetenje, ki v kombinaciji z zmanjšanim težiščem zagotavlja odlično vodenje motornega kolesa. Prednost modela je njegova zasnova: na površini se ne razlikuje od trdnejših in močnejših konkurentov z relativno skromno zmogljivostjo motorja. Motorno kolo se pogosto uporablja kot osnova za ustvarjanje helikopterjev, glavne spremembe pa v večini primerov vplivajo le na videz, pri čemer ohranja pogonsko enoto nespremenjeno. Največja hitrost Steed 400 je 130-140 km /h, kar skupaj z odlično dinamiko ustvarja vtis večje moči, kot je v resnici.

  Specifikacije Honda Steed 400

  In podvozje, motor motornega kolesa je značilno neobivaemost, ki je tako zelo cenjen motoristov. Nezahtevnost skrbi vam omogoča, da kolo izkoriščate že desetletja: do danes so na cestah izpuščene kopije več kot četrt stoletja. Specifikacije modela:
 • motor v obliki črke V.
 • Sistem za hlajenje vode.
 • Volumen motorja - 400 kubičnih centimetrov.
 • Dva valja in štirje ventili.
 • Največja moč - 31 konjskih moči.
 • Petstopenjski menjalnik.
 • Največji navor je 33 Nm.
 • Prenos verige.
 • Največja hitrost je 140 km /h.
 • Dinamika pospeševanja in vleke motorja sta shranjena do 80 km /h. Ko doseže ta prag, se motor zažene, kar pa nikakor ni primermoti dolga potovanja. Edina stvar, na katero je treba paziti, je prehitevanje vozil na avtocesti pri hitrostih nad 80 km /h, ker morda ni dovolj zvočnikov.

  Cene

  Uspešna izgradnja motornega kolesa je ohranila svojo priljubljenost že toliko let po koncu proizvodnje. Nakup Honda Steed 400 je danes možen na sekundarnem trgu. Na stroške modela vplivajo različni dejavniki - splošno tehnično stanje, leto izdelave, razpoložljivost tuninga in druge malenkosti.

  Minimalna cena motornega kolesa je 85 tisoč rubljev, največja - 200 tisoč.
  Mnenja o Honda Steed 400
  Lastniki japonskega motornega kolesa po večletnem delovanju upoštevajo njegovo zanesljivost in lepoto: hitro in enostavno se začne, ne zahteva vzdrževanja, razen redne zamenjave motornega olja. Med pomanjkljivostmi so neučinkovite sprednje zavore, majhen sedež in težave pri pretakanju motorja do 120 km /h. Ni posebnih pritožb glede dinamike motornega kolesa, pod pogojem, da se upravlja na mestni meji: popolnoma se zadržuje v toku, ne da bi bilo treba motor odvijati. Pomanjkanje moči motorja se izravnava s suhim okvirjem, kar vam omogoča, da dobite preprosto motorno kolo, ki ustreza parametrom modelov križarke. Na neravnih cestah Honda dokazuje čudeže stabilnosti, premaguje nenačrtovano neprehodnost. Steed 400 - najboljša možnost za tiste, ki se samo odločijo, ali bodo kupili motocikel kot trajno vozilo: dostopna cena, obsežna nastavitev in zanesljivostidealna možnost. Po potrebi lahko Honda namesti nadomestne dele iz Ural, Juncker in drugih domačih motornih koles, kar je dodatna prednost modela japonskega koncerna Honda.

  Sorodne publikacije