Neznane lokacije igre "Stalker: The Dead City"

Med najbolj priljubljenimi in razburljivimi računalniškimi igrami je znan projekt ukrajinskih razvijalcev "Stalker: The Shadow of Chernobyl". Kljub dejstvu, da je bil projekt izdan pred več kot 10 leti, še vedno pritegne pozornost. Takšen uspeh je spodbudilo vzdušje brezizhodnosti in neizogibnosti, strah in obup, ki sta vdrla ves svet igre.

Priljubljenost projekta je prinesla in bogato zgodovino izključitvenega območja, ki prihrani veliko skrivnosti. Posebno zanimanje je vedno pritegnilo lokacijo v igri "Stalker: Dead City", ki na žalost ni bila izvedena v končno različico projekta. Degradirani uporabniki na drobtinah so zbrali informacije o tem skrivnostnem kraju. Njihova prizadevanja niso bila zaman - zdaj bo vsakdo lahko obiskal to glavno obup in brezup.

Geografija

Misli o mrtvem mestu so prisotne skozi celotno igro. Na globalnem zemljevidu, ki nam je na voljo iz CPC protagonista, lahko vidite oris te lokacije. Morala se je nahajati zahodno od Wildlife, tik nad bunkerjem znanstvenikov na Burshtynskem jezeru. V vojaškem skladišču, na križišču cest, lahko zanimiv napis-kazalec vidi vsakega zalezovalca - Mrtvo mesto, ki je dobesedno privabilo svoje goste.
Če pogledamo zgodnje zbirke igre, lahko ugotovimo, da je bilo mesto povezano z več lokacijami:
 • z juga na ozemlju je bilo mogoče priti na pot, ki prihaja iz Burshtynskega jezera;
 • Cesta na severu je pripeljala do močvirja - ozemlja, ki je postalo raj za zdravnika - drugoprotagonist;
 • Na vzhodu je bila lokacija povezana z vojaškimi skladišči.
 • Po zgodbi je bil Strelec (označen) pobegnil s tega mesta zaradi izklesanega mesta K02deadmil, ki je bil posebej prilagojen za prevoz in ga vodil nazaj v vojaške depoje.

  Na ulicah mesta

  so navdušenci, ki so se obrnili na zgodnje zbirke igre in arhive iger, lahko ponovno ustvarili prvotni videz območja. Ime ni dobila po naključju - razumela jo je vsaka zalezovalka.

  Na ulicah je na stotine krvoločnih zombijih ulic, v katerih se občasno prebudi potreba po umoru, zaradi česar so bolj pogumne in nevarne. V predmestju uspeva majhna jata slepih psov, ki jih vodijo psevdo-psi, in v majhni hiši izven meja mesta pospravijo ostanek - eno najbolj nevarnih in inteligentnih bitij na območju.
  Ena glavnih znamenitosti mesta je stavba "Kooptorg", ki je hkrati osnova skupine plačancev. Enako pomembna je šola številka 1, ki je postala raj za gangsterje. Posebno mesto zavzema obsežno kanalizacijsko omrežje, s katerim lahko vsak zalezovalec Mrtvega mesta neopazno prestopi.

  Vloga v zgodovini

  Glavni junak je moral priti na to lokacijo po odkritju skrivališča v SRI "Agroprom". Ne da bi dal tajno zdravniško zatočišče, Mizichi nadaljuje s svojim iskanjem. V mesto je bilo mogoče priti samo skozi vojaška skladišča, in takoj po prestopu zaveze je junak padel v zasedo plačancev.

  V zaporu protagonistmoral sem se srečati z zdravnikom, ugotoviti razlog njegove amnezije in razumeti, kdo je v resnici. Naključno, v tistem času naj bi Cooptorg napadel vojsko in protagonist, ki je izkoristil splošne nemire, je lahko pobegnil in nadaljeval pot v izključitvenem območju. Mrtvi mestni stalker se je moral skriti v kanalizaciji. Prehod lokacije ne bi vzel veliko časa. Toda tisti, ki so se odločili za bivanje, bi tukaj našli veliko novih in zanimivih stvari. In kar je najpomembneje, prejeli so del nepozabnih vtisov.

  Kraj v drugih projektih

  Po ulicah Mrtvega mesta se sprehaja vsakdo, ki si ga želi. Lokacija je bila dodana številnim spremembam igre. Lahko jo prenesete tudi v ločeno zbirko in s pomočjo goljufij, ki jih želite zapolniti po volji. Ne mimo ozemlja ob strani in trikvel "Stalker: Call of Pripyat". Mrtvo mesto v modifikaciji je predstavljeno hkrati z več drugimi lokacijami. Poleg tega je tu dodana še vrsta inovacij v igranju.
  Glavna značilnost mode za "Klic Pripyata" je uvedba velikega števila različnih vrst orožja - od pištol do ročnih protitočnih lansirnih granat. Favno prvotne igre so obogatili novi mutanti - odmor, mačka, knjižničar (pošast iz projekta "Metro 2033") in več vrst zombijev.

  Poglej še naprej!

  Veliko zanimivih dejstev je povezanih z mrtvim mestom. Torej se v zgodnjih opisih lokacije nanaša na "parazita", ki oddaja spor v oblaku in tako okuži ljudi. Kasneje so glave nesrečnih razvile "megaspory", popolnomaodvisni od človekove volje. Na žalost mutant ni bil dodan igri. Stalker bo še naprej navdušil naše skrivnosti. Mrtvo mesto nam pripoveduje samo eno skrivnostno zgodbo območja izključitve. Kdo ve, koliko skrivnosti lahko skrijete. Nadaljujte z nadaljnjimi raziskavami in raziščite ta čuden, a zanimiv svet.

  Sorodne publikacije