Xiaomi Redmi 1S pametni telefon: pregled, specifikacije, pregledi

Vsakodnevno so poceni pametni telefoni vse bolj priljubljeni. Proračunske naprave so običajno izdelane v Srednjem kraljestvu. Proizvajalci uporabljajo inovativno tehnologijo za njihovo opremljanje. Seveda je primerjava teh pripomočkov s pripomočki vodilnih blagovnih znamk vsaj napačna. Kakovost je bistveno slabša, vendar je ta pomanjkljivost več kot samo odplačilo razlike v ceni. V pregledu kitajskih pametnih telefonov bi rad poudaril Xiaomi. Trenutno je vodilna v prodaji pripomočkov. Veliko število modelov je na voljo samo za domači trg, toda ruski kupci so se še vedno lahko seznanili z zelo dobrimi kopijami. Eden je pametni telefon Redmi 1S. Izšla je leta 2014. Lahko ga kupite za samo 100 $. Na trg smo uvedli dve spremembi: z eno in dvema SIM karticama. V prvem primeru je naprava opremljena s podporo omrežij nove generacije (LTE), v drugem pa deluje le z 2G in 3G.

Začnimo s pregledom Xiaomi Redmi 1S, v katerem bomo preučili tehnične značilnosti pripomočka in povratne informacije lastnika.

Prvi poznanik

Ta model na začetku prodaje je bil na vodilnih položajih v proračunskem segmentu. V Rusiji je cena za to v povprečju znašala 7.000-7500 rubljev. Njegova strojna oprema je bila opremljena s srednjimi pripomočki, tako da se pripomoček tudi po treh letih popolnoma spopade z vsakodnevnimi nalogami. Glavna kategorija kupcev Xiaomi Redmi 1S - ljudje, ki potrebujejo telefon sosnovni nabor funkcij. Poleg tega proizvajalec ponuja priljubljen operacijski sistem z dobrim vmesnikom in odlično grafiko. Nič manj pomemben je procesor Qualcomm, ki je v tistem času zmogljiv. In to ni vse prednosti, ki jih kupec dobi pri nakupu tega modela telefona.

Paket

Pametni telefon je pakiran v majhno kartonsko škatlo z naravno barvo. Navzven je okrašena precej jedrnato. Poleg logotipa podjetja oblikovalci na ploščah niso uporabili nobenih elementov. Na prvi pogled je težko razumeti, kaj se ponuja v takšnem paketu. Ampak to ni pomembno, ker kupci plačajo denar ne škatli, ampak kaj leži v njem. In tam je tudi sam pametni telefon. Polnilnik je sestavljen iz dveh elementov: adapterja in kabla. Slednje lahko uporabite za povezavo telefona z drugimi pogoni z vhodom USB. Uporablja sinhronizacijo in prenos podatkov. Bumper (pokrov) na Xiaomi Redmi 1S je na voljo kot komplet. Ščiti zadnji pokrov pred poškodbami. Na zaslonu je že poseben film. To kupca osvobodi nepotrebnih stroškov. Tudi v pakirni škatli je priročnik. Vendar pa ljudje, ki ne govorijo kitajsko, ne bodo koristni, ni podatkov v ruskem jeziku.

Presenetljivo je, da ima proizvajalec celo proračunske pripomočke z različnimi dodatki. To je seveda pomembna prednost. Edina stvar, ki ni opremljena s pametnim telefonom, je pomnilniška kartica. Dodatno ga bo treba kupiti. Toda z njo ne bo nobenih težav.ker je proizvajalec uporabljal najpogostejšo obliko - mikro-SD.

Oblikovanje

Xiaomi Redmi 1S se ne razlikuje po svoji prvotni zasnovi. Ohišje je izdelano iz plastike s sijajno površino. Vsi vogali so ravni. Stranski robovi hrbtne plošče so zaobljeni. Po mnenju nekaterih uporabnikov je ta videz nekoliko grob. Vendar pa ne moremo ne opaziti, da je natančna uporaba natančnih linij omogočila dodajanje naprave trdnosti in poguma.
V asortimanskem obsegu je pet barvnih rešitev. Telefon s črnim telesom je idealen za močan del človeštva. V rokah krhke dekle bo videti veliko živih možnosti - roza, rumena, modra. In starejše ženske bodo bolj verjetno izbrale klasično belo. Na sprednji plošči je velik zaslon. Spodaj so prikazane tri tipke za upravljanje na dotik. To so gumbi "Home", "Properties" in "Back". Kot lahko vidite, tukaj ni nič nenavadnega. Nad zaslonom je kamera, luknja zvočnika, prekrita s tančico in senzor bližine. Pokrov baterije ima luknjo za objektiv glavne kamere. V bližini je izbruh. Desno od optičnega objektiva je zvočnik, na vrhu pa mikrofon. Lokacija mehanskih ključev je standardna. Za njih je bil prostor na desni strani obraza. To je nihanje glasnosti in gumb za zaklepanje. Mikro USB vrata se nahajajo na spodnjem koncu, priključek za slušalke pa na nasprotni strani.

Prikaz

Številni kupci posebno pozornost namenjajo značilnostimXiaomi Redmi 1S zaslon. Zaslon ima optimalno velikost. Njegova diagonala je 47 ?. Med izvajanjem je bila uporabljena IPS-tehnologija. Kaj to daje uporabniku? Prvič, široki koti gledanja. Slika ni niti popačena, tudi če je nagnjena na 90 °. Odličen prenos barv. Pikselacija s prostim očesom ni vidna, ker je gostota 312 ppi. Na zaslonu je slika prikazana v ločljivosti 1280h720 px. Obstaja multitouch. Ta možnost omogoča prepoznavanje več sočasnih dotikov.

Proizvajalec je poskrbel za zaščito zaslona z vgradnjo stekla Dragontrail. Če menite, da trdijo značilnosti, potem ni opraskan in ko padajo ne crack. Nekoliko razburjen kupci okvir, ki poteka po obodu zaslona. Je precej debela, zavzema 36% celotne površine sprednje plošče.

Strojna oprema

Xiaomi je podjetje, ki ne varčuje s strojno opremo. Vse svoje izdelke poganjajo zmogljivi čipi z dostojnimi funkcijami. Xiaomi Redmi 1S ni izjema. Modifikacija z dvema SIM karticama deluje na podlagi procesorja Qualcomm Snapdragon 400 MSM 8228. Temelji na štirih Cortex-A7 računalniških modulih, ki omogočajo oddajanje pri največji obremenitvi 1600 MHz. Vzporedno z njim deluje grafični pospeševalnik Adreno 305.
Model z eno kartico SIM je opremljen s čipom MediaTek MT6582. Frekvenca računalniških modulov je 1300 MHz. Grafika ustreza grafični kartici Mali-400MP. Pri delu pametni telefon kaže dobre rezultate. Začnejo se praktično vsi sodobni programi in igre. Med testiranjem ni bilo nobenih zrušitevodkrili Uporabniki so opazili, da niti animirane slike ne visijo.

Pomnilnik

Xiaomi Redmi 1S, kot tudi številni sodobni pametni telefoni v proračunskem segmentu, ima en gigabajt RAM-a. Približno polovica jih je vključenih v sistem. Seveda, to ni zelo visoka ocena, vendar je uporabnik na nižji ravni prav. Vgrajen pomnilnik je 8 GB. Sistemske datoteke porabijo približno 3-35 GB. Trenutno 6 GB ni dovolj za udobno uporabo pripomočka, zato je proizvajalec predvidel podporo za pomnilniške kartice. Omejitve bodo takoj izginile, če lastnik v napravo namesti zunanji 64-GB pogon.

Operacijski sistem

Xiaomi Redmi 1S temelji na Androidu. Ta operacijski sistem se pogosto uporablja v mnogih pametnih telefonih. Pri nakupu uporabnika je na voljo različica 4.3. Po prvi povezavi z internetom boste prejeli ponudbo za nadgradnjo na 444. Proizvajalec je namestil firmware MiUI na vrh sistema. Takojšnja podobnost z oblikovalskim vmesnikom naprav Apple. Ali je to vplivalo na priljubljenost kitajskega pametnega telefona - vprašanje je sporno. Vendar pa lahko z gotovostjo trdite, da se lastniki ob uporabi ne bodo počutili nelagodno, saj je vmesnik intuitiven.

Avtonomija

Trajanje samostojnega dela je pomembno merilo za mobilne naprave. Veliko kupcev se osredotoča na to. Baterija Xiaomi Redmi 1S je težko klicati močna. Njena zmogljivost znaša le 2000 miliamper na uro. Pametni telefon z visoko zmogljivostjo je sposobendeluje približno 20-24 ur. Za uporabnike, ki se ne povežejo z omrežjem Wi-Fi in ne igrajo iger, traja približno 2 dni, da se naprava napolni.

Kamera

Poceni pametni telefoni redko uživajo profesionalno optiko. Vendar pa proizvajalci običajno poskušajo uporabiti dobro resolucijo za vsaj eno kamero. V primeru predstavljenega modela je bil senzor z 8 milijoni slikovnih pik zadaj. Opremljen je z dobro bliskavico in samodejnim ostrenjem. Slednji vam omogoča jasne in podrobne slike. To ni storila brez dodatnih možnosti, kar močno izboljša kakovost fotografije. Govorimo o prepoznavanju oseb, HDR, optični stabilizaciji in drugih. Najvišjo kakovost je mogoče doseči z dobro razsvetljavo. Priporočljivo je tudi, da aktivirate način HDR, vendar bo v tem primeru fokus trajal dlje časa. Sprednja kamera ni povzročila posebnega pozitivnega vtisa. Razlog za to majhno ločljivost je 16 MP. Možno je snemanje videa v formatu 720p. Hitrost snemanja je 30 sličic na sekundo.

Pregledi lastnikov

Nazadnje, govorimo o tem, kaj je bilo oblikovano o uporabnikih o tem pametnem telefonu. Mnenja o Xiaomi Redmi 1S so v večini primerov pozitivna. Mnogi kupci so opazili, da je za svojo cenovno kategorijo popoln. Nezaznana visoka raven učinkovitosti, premišljena ergonomija, dobra kakovost izdelave, lep vmesnik. Vendar ni vse tako rožnato, kot se zdi na prvi pogled. Pred nakupom mora uporabnik razumeti, da ni pomanjkljivostistane Čeprav v majhni količini, vendar obstajajo negativne ocene. Prva stvar, ki jo je treba obravnavati, je, da ko je telefon visok, telefon začne pregrevati. Takšne nenadne spremembe temperature lahko napravo popolnoma razstavijo. Priporočamo, da namestite poseben program, ki bo uporabnika takoj obvestil o pregrevanju procesorja. Druga velika pomanjkljivost je šibka baterija. V kombinaciji z zmogljivim procesorjem in kapacitivnim zaslonom 2000 miliamperja na uro - zelo malo. Obstajajo takšni lastniki, v katerih naprava med delovanjem zelo hitro izgubi svoj naboj, na primer, ko igra baterija traja le 3 ure. Razlog za to je neuravnotežena poraba energije. Tretja slabost pa je pomanjkanje formalne nadgradnje operacijskega sistema. Trenutno je različica 4.4 že zastarela, zato morajo napredni uporabniki spremeniti lastno firmware na lastno odgovornost.

Sorodne publikacije