Kako odpreti datoteke APK v računalniku: katera orodja se lahko uporabljajo?

Kot veste, so datoteke APK distribucijske aplikacije, ki so nameščene izključno na mobilnih napravah Android. V skladu s tem je problem, kako odpreti datoteko APK na računalniku z operacijskim sistemom Mac OS X, Windows ali drugim podobnim operacijskim sistemom, mogoče rešiti samo z uporabo izdelkov programske opreme tretjih oseb in ne z orodji ali orodji samih sistemov. Druga stvar so sistemi, ki temeljijo na Linuxu in temeljijo na Unixu. Imajo svoj denar, saj je bil OS Android prvotno zgrajen na podobo in podobo Linuxa. Toda v tem trenutku se ta vprašanja ne bodo upoštevala, temveč se bodo obrnila na Windows, ker se v post-sovjetskem prostoru najpogosteje uporabljajo spremembe teh OS.

Kako odpreti APK datoteke na vašem računalniku? Splošna načela

Če so bile prej za mobilne sisteme nameščene kot .jar in .jad razširitve, ki so bile le skladne z Javo, so se danes njihovi odnosi do njih spremenili.
V sistemih Android katere koli generacije, kot namestitvene datoteke, je trenutno kot namestitvena datoteka na voljo samo objekt, ki ima pripono .apk (za isto storitev Play Market ali storitev Google Play). Najbolj zanimivo je, da če namestite aplikacije neposredno iz storitve, distribucije izpolnijo vlogo celo "self-installing" programov, kot je, kako se samoraztezni arhivi arhivov razpakirajo. Toda tekmovalci v tem primeru ne delujejo in vprašanje, kakoOdpiranje datotek APK v računalniku bo treba rešiti z drugimi metodami. Kaj? Obstaja več.

Kateri program odpre APK datoteko v vašem računalniku?

Najprej lahko uporabite posebne pripomočke, ki lahko popolnoma reproducirajo delo sistema Android v operacijskem sistemu Windows ali Mac OS X. Imenujejo se tudi - "emulatorji".

Vsaka taka aplikacija (program, ki odpre APK datoteke v računalniku), po namestitvi, bo lahko zagnala distribucijsko datoteko v svojem okolju, ne glede na to, kateri sistem je nameščen v programu. To je preprosto. Ampak tukaj so njihove slabosti. Prvič, vsi stacionarni OS emulatorji ne delujejo pravilno (ali pa sploh delajo). Drugič, odvisno od različice same platforme Android (in danes so na voljo samo za uradne izdaje od prve do sedme različice), da ne omenjamo specializiranih uradnih posodobitev (ali po meri vdelane programske opreme), lahko povežemo reprodukcijo celovitih sistemov. z znanimi tveganji in težavami (nezdružljivost glavnega operacijskega sistema, s katerim je povezana otroška naprava, odsotnost gonilnikov, navzkrižje vrat USB2.0 /3.0 itd.).

emulator ali program upravljanja?

V vsakem primeru lahko uporabite programe, ki, če ne reproducirajo sistema Android v največji možni meri, jih nato vsaj prenašate. V tem primeru gre za namestitev na računalniške programe, kot so univerzalni pripomočki Mobogenie ali specializirane aplikacije, kot je Sony PC Companion.
Delujejo drugače. Prvi emulira okolje Android, drugi pa je povezan z njimkot da bi bila manjša, vendar vam omogoča, da upravljate glavne funkcije sistema na pametnih telefonih XPERIA in podobno, tudi s popolno obnovo sistema na tovarniško montažo v času namestitve samega operacijskega sistema ali njegove uradne firmware.

Igranje okolja Android

Kakšne so nekatere zanimive aplikacije, kot je Mobogenie v smislu, kako odpreti APK datoteke na vašem računalniku? Dejstvo, da ko zaženete program v operacijskem sistemu Windows, je vgrajen nekakšen Android-vmesnik. Tako je v oknu aplikacije več glavnih elementov.
O tem, da je možno prenesti nekaj datotek v pomnilnik pametnega telefona ali tabličnega računalnika in kopirati stike ali nastavitve, se ne razpravlja. Toda možnost za zagon aplikacij v samem programu, ki je nameščen v okolju Windows, izgleda precej zanimivo. Zdaj vam ni treba prenesti aplikacije ali igre neposredno v mobilno napravo. Pojdite na razdelek v samem programu (uporabite enak dostop do Google Play prek računa ali registracije, ustvarjene v aplikaciji) in izvedite preskus v trenutnem programu Windows. Ni problema - vse se začne še bolje kot originalna oprema.

Android SDK: če nekdo misli, da bo pomagal

Kar se tiče odprtja datotek APK v računalniku z uporabo programskih orodij Android, nekateri menijo, da vam bodo aplikacije, kot je Android Studio ali paket JAVA SDK, pomagale pri polni uporabi idejo o ustvarjanju izvirne datoteke.
Na žalost tudi ti resni skladi ne odprejo zbirk datotek APK. Ne moremo narediti dekompilacije (celo zaPogoji uporabe programske opreme, kot je Disassembler). Tako ne morete računati na to, tako kot na spletnih storitvah z oblikovalci Android, kot je AppInventor (ne boste dobili niti izvorne kode).

Povzetek

Na splošno, kot je že jasno, je bolje namestiti program nadzora, iz katerega se lahko hitro znebite neuporabnosti. Seveda, Mobogenie ne velja za to kategorijo, saj je enostaven za namestitev, je lepo delati in težko ga je odstraniti. Kljub temu se za emulacijo mobilnega sistema Android zdi, da je najboljši.

Sorodne publikacije