Kaj je "formatna pomnilniška kartica"? Program za formatiranje pomnilniške kartice

Pogosto se mnogi zagonski uporabniki sprašujejo, kakšen je "formatiranje pomnilniške kartice", saj operacijski sistem predlaga, da se iz tega razloga izvede ta postopek, ali pa je ta postopek potreben pri delu z nekaterimi specializiranimi programi, ko je medij zapisan ne navadne informacije, in, recimo, zagonski pogon je ustvarjen po vrsti bliskovnega pogona. Na splošno ni nič posebej zapletenega glede tega izraza, vendar je treba pri izvajanju takšnih operacij upoštevati nekatere odtenke, ki so predlagani, da bi govorili bistveno.

Kaj je "formatiranje pomnilniške kartice" v splošnem pomenu?

Za začetek se odločimo o glavnem izrazu. Kaj je "formatna pomnilniška kartica", v splošnem razumemo skoraj vse uporabnike. Grobo rečeno, ta izraz se nanaša na čiščenje medijev iz informacij o njem, morebitno zamenjavo datotečnega sistema, spreminjanje velikosti grozda, ponovno dodelitev oznake nosilca, odstranitev obstoječih odsekov itd. Načeloma se proces oblikovanja ne razlikuje od vseh teh dejanja, ki jih uporabljate za iste pogone flash ali trde diske katere koli vrste.


Za izvedbo formatiranja pa mora biti medij nekako povezan s sistemom in prepoznati njegovo vsebino. V ta namen uporabite posebne naprave, imenovane bralniki kartic ali čitalniki kartic (odBralnik kartic). In če za isto pogone ali zunanje prenosne trde diske na kateri koli računalniški napravi lahko vedno najdete par treh USB vrat, potem kartuše niso opremljene z vsemi stacionarnimi računalniki. Pogosto je razpoložljivost teh naprav zagotovljena v prenosnih računalnikih in mobilnih napravah. Pri stacionarnih terminalih se uporabljajo zunanji čitalniki kartic.

Različice formatiranja medijev

Kaj je "formatiraj pomnilniško kartico" v splošnem pomenu, so nekoliko prevzete. Zdaj morate paziti na obliko (metode). Če govorimo o sredstvih Windows, so tu samo dve metodi - hitro in popolno oblikovanje.


V prvem primeru, kot je navedeno celo v opisu postopka, se izvede samo čiščenje vsebine, tj. Podatki, kot so podatki, se ponastavijo ali postanejo nevidni očem uporabnika, vendar fizično še vedno na nosilcu. In obnoviti informacije s pomočjo posebnih programov lahko popolnoma elementarno (o teh vprašanjih bomo ustavili ločeno). Ko je popolno oblikovanje izvedeno prepisovanje celotne obstoječe strukture datotek, in s popolno odstranitev informacij. Predpostavlja se, da pomnilniške kartice po formatiranju s to metodo ni mogoče obnoviti. To je najgloblja napaka, saj je uporaba nekaterih zmogljivih aplikacij za zaščito vsega, kar je bilo na pomnilniškem mediju pred formatiranjem, tudi možno in enostavno. Toda v Windowsih manjka oblikovanje nizke ravni, kar je neke vrste ponastavitev na tovarniške nastavitve inUporablja se v primerih, ko pogon postane neberljiv, na primer zaradi poškodbe vdelane programske opreme, ki je odgovorna za krmilnike (firmware).

Ali lahko za oblikovanje uporabljam orodja Windows?

Kot za orodja, ki temeljijo na Windows, se lahko uporabljajo standardne metode za formatiranje pomnilniških kartic. Takšni procesi se absolutno ne razlikujejo od vseh tistih operacij, ki se uporabljajo za navadne flash pogone. Iz PCM-ja na mediju izberite element menija za oblikovanje in nato podajte vrsto in, če je potrebno, dodatne parametre, navedene zgoraj.
Upoštevajte, da nekateri zemljevidi podpirajo strukture datotek exFAT, ki so potrebne pri delu z drugimi operacijskimi sistemi ali z mobilnimi napravami. Običajno spreminjanje privzete velikosti gruče ni potrebno, zato je večina uporabnikov zadovoljna s standardnimi možnostmi.

Kaj naj storim, če pomnilniška kartica ni prepoznana?

Največji problem za vse tipe prevoznikov pa je, da jih operacijski sistem pogosto ne prepozna, ker se isti datotečni sistem spremeni v nečitljivo strukturo RAW, poškoduje firmware, pomanjkanje gonilnikov za bralca itd. 17)
Toda to ni edini primer, saj se zgodi, da sistem ne more dokončati že začetega postopka. Druga težava je, da je v resnici kartica v delovnem stanju in sistem je ne vidi, kar onemogoča oblikovanje.
V tem primerustrokovnjaki priporočajo, da preprosto vstavite medij v mobilno napravo (na primer katero koli napravo Android) in izvedete potrebne operacije na njej. V zvezi s tem Android ni tako kapriciozen kot Windows.

Nianse za nameščanje določenih gonilnikov čitalnikov kartic

Vendar pa se vrnimo k sistemu Windows. Predpostavimo, da je zemljevid določen na mobilni napravi, Windows pa vstavi pogon v bralnik kartic in pravi, da medij ni bil formatiran. Najverjetneje je problem tukaj v bralcu. Kljub dejstvu, da v upravitelju naprav ni nobenih namigov o težavah z gonilniki, v resnici se vse izkaže drugače. Zelo pogosto lahko takšne situacije opazimo pri namestitvi univerzalnih O2Micro gonilnikov. Vendar pa obstaja izhod. Recimo, da namestite gonilnik iz datoteke EXE in v imeniku, kjer se nahaja glavni programček, obstaja več komponent, vključno z datotekami INF. Namestitveni program neodvisno izbere namestitveno mapo gonilnika (najpogosteje je to Program Files (x86)) in nato izda napako s sporočilom, da nima istih INF namestitvenih programov.
Samo kopirajte predmete v sporočilu v končni imenik in ponovite postopek namestitve glavnega gonilnika.

Oblikovanje poškodovane pomnilniške kartice

Kot pri napakah pri delovanju takih pogonov, če ni možno izvesti formatiranja, je izhod samo enako nizko raven oblikovanja, ki omogoča obnovitev tovarniške programske opreme. Med vsemi znanimi aplikacijami te vrste je mogoče posebej razlikovati uporabnostSDFormatter in najmočnejši HDD LLFT program. Obe aplikaciji imata odlične rezultate.

Še posebej velja omeniti program za formatiranje pomnilniških kartic (in ne samo) HDD LLFT. Privlačna je, ker prepozna tudi tiste brezupno poškodovane medije, s katerimi niti Windows niti orodja drugih operacijskih sistemov ne želijo delati. V tej aplikaciji lahko izberete tudi metodo oblikovanja (na primer, odstranite vse razpoložljive navidezne in fizične particije). Po zaključku postopka, kartica v večini primerov takoj postane vidna.

Obnovitev medijev z ozko usmerjenimi pripomočki

Jasno je, da oblikovanje na nizki ravni uničuje informacije v celoti in popolnoma in je ni mogoče obnoviti. Zato je za shranjevanje pomembnih podatkov včasih priporočljivo uporabiti pripomočke za obnovitev krmilnikov. Ponavadi jih je mogoče najti v prostem dostopu do uradnih virov proizvajalcev kartic.
Uporabite lahko tudi pripomoček, kot je D-Soft Flash Doctor, ali definirajte identifikatorje naprav za PID in VID v programu ChipGenius, nato pa poiščite najprimernejšo firmware za to. To je nekoliko podobno iskanju gonilnika naprave za identifikatorje VEN in DEV.

Kratke informacije o obnavljanju informacij

Nazadnje, nekaj besed o obnovitvi podatkov, ki bi lahko bili izgubljeni zaradi poškodbe kartice ali po oblikovanju sistema Windows. Vsakdo, ki ne pove, lahko podatke obnovi. Torej samo za uporabo v te namene tako široko pohvalili programe, kot je Recuva, ni vredno. Enako, celoče najdete datoteke, vas program obvesti, da jih ni mogoče obnoviti.
Strokovna in polprofesionalna orodja, kot sta R-Studio in R. Saver, so videti veliko močnejša in zanimivejša. Tukaj so pravkar sposobni pridobivati ​​informacije iz medijev, tudi po popolnem formatiranju. Učinek je tako osupljiv, da so mnogi uporabniki presenečeni nad tem, da so programi lahko našli informacije, ki so bile tako davno odstranjene, da se je nihče že ne spomni. Poleg tega imajo nekateri programi za čiščenje računalnika v njenem arzenalu orodja za iskanje izbrisanih datotek, tako da lahko v najenostavnejšem primeru uporabite takšne aplikacije.

Sorodne publikacije