Kako odstraniti "vodič za nakupovanje": najlažji način

Oglaševalski virusi ali ugrabitelji spletnih brskalnikov danes praktično nikogar ne presenečajo. Eden od njih se lahko imenuje oglaševalski applet "Shopping Guide". Kako odstraniti to grožnjo v obliki aplikacije ali dodatnih komponent brskalnika, preberite naprej. Načeloma je postopek popolnoma standarden in primeren za večino znanih groženj te vrste.

Kaj je vodič za nakupovanje?

Preden pa razmislite, kako odstraniti "Vodnik za nakupovanje", se morate seznaniti s programčkom programske opreme. Kaj predstavlja?
To je preprosta ukradena, ki lahko v brskalnikih zamenja standardne iskalnike in zagonske strani, prav tako pa namesti lastne razširitve in plošče v spletne brskalnike, ki se nenehno preusmerjajo na vprašljiva vsebinska spletna mesta. Ne, seveda, nekatere ženske lahko razumejo, ker je za njih nakupovanje za nekaj novega in oglaševanega na internetu včasih skoraj sam konec. In zato so precej skeptični glede te aplikacije v precej visoki meri. Toda zaman, saj lahko učinki virusa na sistem v prihodnosti postanejo zelo obžalovanja vredni.


To ne velja samo za upočasnitev interneta ali obremenitev sistemskih virov. Značilno je, da se virusi tega tipa, ki se imenujejo, prebijejo skozi vrzeli v sistemu zaščite operacijskega sistema Windows in odprejo vrata za prodor močnejših vohunskih groženj v računalnike, ki lahko ukradejo celo zaupne informacije, vključno z ne samoRegistracijski podatki, na primer v socialnih omrežjih, pa tudi številke ali celo gesla za bančne kartice. Tako je ob prvem sumu na prodor virusa takoj nujno rešiti problem, kako odstraniti "vodič za nakupovanje". Vsaj v standardnem postopku ni nič posebej zapletenega, zato za to ni potrebno uporabljati protivirusne ali protivirusne programske opreme.


Kako odstraniti program Shopping Guide s pomočjo orodij Windows: standardno brisanje

Prva stvar, ki jo je treba storiti, je v meniju programa in komponente, ki se nahaja na nadzorni plošči.
Ker aplikacija sama ne pripada ruskemu, seznam aplikacij ne sme biti "Shopping Guide", temveč applet Storegid. Zdaj neposredno o tem, kako odstraniti "Shopping Guide". Preden program odstranite za popolno zaupanje, morate v upravitelju opravil dokončati postopek z istim imenom in šele nato izbrisati glavno aplikacijo.

Iskanje ostankov in dejanj z brskalniki

Po tem je nujno preveriti mape in tam v imeniku AppData in Local. Morda je imenik Storegid. Ni treba posebej poudarjati, da ga je treba odstraniti, da ne omenjamo registrskih ključev, kjer iskanje temelji na istem merilu. Mnogi strokovnjaki za zvestobo priporočajo čiščenje vseh map TEMP, ki vsebujejo začasne datoteke, ter brisanje zgodovine brskanja.
Poleg tega je treba v vprašanju, kako odstraniti "vodič za nakupovanje", preveriti dokončanje potivrsta predmeta, ko kličete lastnosti bližnjic gledalcev. Morda bo prišlo do dodatne naročnine v obliki povezave do mesta virusa.
Izbrisati in shraniti morate spremembe, nato pojdite v nastavitve razširitve in odstraniti vse plošče, povezane z opisanim programčkom (v večini primerov je to Smartbar za pomoč pri nakupovanju). Nastavitve lahko preprosto ponastavite na standardno stanje. V tem primeru v ročnem načinu ni treba spreminjati iskalnika in privzeto nastavljenih strani.

Kako odstraniti "vodič za nakupovanje" iz računalnika (Windows 7) z orodjem iObit Uninstaller?

Vendar pa obstaja tudi močnejše avtomatizirano sredstvo, ki vam omogoča, da se znebite te nesreče na vse elementarne. Program iObit Uninstaller je namenjen odstranjevanju vseh vrst programov (vključno z vgrajenimi programčki sistema), ki so celo blokirani in brez pravic administratorja, da potrdi izvedbo katerega koli dejanja. To je enostavno. Zaženite program, poiščite želeni programček na seznamu aplikacij, ga izbrišite in uporabite zmogljivo skeniranje. Če želite biti popolnoma prepričani, da je odstranitev opravljena, pojdite na del plošče brskalnika. Če je nekaj podobnega virusu, ga izbrišite.
Po poglobljeni analizi so vsi rezultati predmet uničenja. Zaželeno je (čeprav ne nujno) označiti linijo fizičnega uničenja datotek v obliki postavke, ki se nahaja na dnu glavnega okna programa.

V zaključku

Tu je vprašanje, kakoodstranite "Vodnik za nakupovanje", načeloma lahko postavite piko. Kot ste že opazili, poseben postopek ni zapleten. Če želite prihraniti čas in trud, uporabite program za iskanje napak, nato pa za zanesljivost preverite sistem za vse prenosne pripomočke, kot je AdwCleaner ali kaj podobnega.

Sorodne publikacije