Zunanja LTE antena. Antena MIMO za LTE

Internet 4G je že precej trdno vstopil v naša življenja. Za uporabo udobja, ki ga ponuja tehnologija LTE, je naš čas v Rusiji lahko prebivalstvo ne le velikih metropol, ampak tudi majhna mesta. Obstajajo tudi takšni stolpi v mnogih mestih in celo vaseh. Vendar pa kakovost 4G-interneta v oddaljenih naseljih, žal, običajno pušča veliko možnosti za željo. Razlog za to so gore, hribi, gozdni nizi itd. Popravite razmere in pospešite 3-4G internet v vasi ali na primer v državi z namestitvijo zunanje LTE antene. Zasnova takšnih naprav je lahko drugačna.


Vrste anten

Vse take naprave se v prvi vrsti razvrščajo v:
 • navadne;
 • dopolnjen z MIMO ojačevalnikom.
 • Enostavne LTE antene zagotavljajo hitrosti prenosa podatkov do 50 Mb /s. Pri napravah MIMO je ta številka 100 Mbps. Tudi antene te vrste so razvrščene v:
 • usmerjene;
 • sektorski;
 • vsesmerna.
 • V skladu z načrtom so takšne naprave razdeljene na:
 • parabolične;
 • "Yagi";
 • plošča.
 • Po prejetem signalu so antene 4G razvrščene v širokopasovne in ozke pasovne širine.

  Kaj je 4G LTE MIMO antena in kako se razlikuje od običajne

  Naprave te sorte, kot je bilo že omenjeno, zagotavljajo največjo hitrost prenosa podatkov. Vendar pa so dražji od običajnih modelov LTE. V bistvu so takšni modeli obeh anten, ki se nahajata v istem ohišju, vendar oddaljeni drug od drugega. Sprejmisignal je zadnji neodvisno, na modemu se prenaša hkrati.


  Prednosti anten MIMO LTE v primerjavi z običajnimi so torej očitne. Hitrost interneta pri njihovi uporabi je lahko skoraj dvakrat višja.

  Usmerjeni modeli

  Sprejemanje signalov iz naprave LTE, odvisno od izvedbe, je lahko iz enega ali več stolpov. Usmerjeni modeli so običajno nameščeni na strehi hiše in nato usmerjeni proti najbližji postaji. Prednosti takšnih anten so predvsem, da praktično ne ujamejo ovir. Vendar pa je namestitev in konfiguriranje takih naprav zelo zapletena naloga. Usmerjevalne antene LTE običajno uporabljajo samo kvalificirani tehniki. Še ena pomanjkljivost te vrste naprave je nezanesljivost prenosa. Konec koncev, če postaja iz nekega razloga nenadoma preneha delovati, signal v hiši takoj izgine.

  Sektorske antene

  Modeli te sorte lahko sprejemajo signal od več postaj hkrati. V tem primeru se take naprave samodejno konfigurirajo in delujejo na najhitrejšem "valu". Če signal iz glavnega stolpa nenadoma izgine, bo antena takoj preklopila na drugo. Internet v tem primeru bo slabši, vendar še vedno ne bo nikamor. V sektorskih antenah praktično ni slabosti. Njihova edina pomanjkljivost je verjetno visoka cena.

  Vsesmerni modeli

  Načelo tovrstnih anten LTE je praktično enako kot v sektorskih napravah. Vendar pa je takšna antena sposobna ujeti signal do 360 stopinj. Glavna prednost napravTa vrsta je, da zagotavljajo stabilen prenos. Hkrati pa se dejanska hitrost interneta, vseprisotni modeli ne povečujejo preveč.
  Antene te vrste se običajno uporabljajo, če je na poti signala veliko ovir. Najpogosteje gre za večetažne stavbe v mestih.

  Antene "Yagi"

  Tako zanimivo ime je znano mnogim napravam s horizontalno reflektorsko palico, ki spominja na "lestev". Pogosto so taki modeli obarvani modro. Glavne prednosti anten "Yagi" so nizki stroški. Signal, ki ga sprejmejo, je slabši od drugih sort.

  Panelne antene

  Naprave tega tipa zelo dobro sprejemajo signal. V stavbah nad enim nadstropjem je dovoljeno, da jih ni mogoče namestiti niti na jambor, ampak preprosto na steno - na posebne nosilce. Te LTE antene so dobile svoje ime za značilno obliko reflektorja, ki spominja na ploščo.

  Parabolični modeli

  Antene tega tipa ulovijo signal bolje kot "Yagi" in ploščo. Vendar so veliko dražji. Naslednji modeli so opremljeni z mrežastim reflektorjem parabolične oblike.

  Sprejeti signal

  Med drugim se lahko antene te vrste, kot smo že omenili, ozko in širokopasovno razvrstijo. Stolpi mobilnega operaterja običajno prenašajo signal na več frekvencah. Prednost širokopasovnih anten LTE je, da lahko ujamejo katerokoli od njih. Na primer, če iz nekega razloga 4G signal izgine, bo model samodejno preklopil na 3G ali 2G.
  Ozkopasovne antene v izginotju 4G njihove funkcije bodo preprosto prenehali. Edina prednost takšnih modelov je njihova nizka cena.

  4G in 3G

  Antene LTE se imenujejo naprave, ki so namenjene za sprejem 4G signala. Vendar, če je potrebno, lahko takšni modeli preprosto preklopite v način 3G. Predstavljajo se v veliki večini primerov ena od različic antene MIMO.
  3G modeli so v tem trenutku navadno preproste naprave brez ojačevalnika. Ampak včasih se za takšne antene uporabljajo tudi tehnologije MIMO. Razlika med modeli 3G in 4G je predvsem v tem, da prva vrsta naprave zazna signal pri frekvencah 2100 Hz ali 900 Hz, drugi pa 2600 Hz, 800 Hz ali 1800 Hz.

  Mobilne naprave

  Vse zunanje antene LTE so fiksne konstrukcije. Nameščeni so na jamboru, steni ali strehi hiše. Signal se v večini primerov dobro razširi. Vendar pa so takšne naprave, celo preproste "Yagi", precej drage. V nekaterih primerih je mogoče zagotoviti dostojno hitrost interneta in ne porabiti veliko denarja. Poleg stacionarnih na trgu obstajajo tudi mobilne LTE antene. Naprave te vrste so priključene na računalnik, usmerjevalnik ali prenosni računalnik in so nameščene v hiši - na okenski polici ali na najvišji notranji točki. Primerno je uporabiti takšne modele namesto dragih zunanjih anten, na primer v primestnih vaseh ali na ulicah vasi, ki so delno pokrite z manjšimi hribi od najbližjih stolpov. To pomeni, da je signal iz postaje ujet in brez antene, vendar hitrost interneta ni prevelika alinekoliko nestabilen.

  Yota LTE Antenna

  Yota je relativno nov operater na ruskem trgu. Vendar je območje pokritosti že vključeno tudi na obrobju Rusije. Catch modemi tega operatorjevega signala so v bistvu precej dobri. Vendar pa je območje pokritosti Yote še vedno (2017 m) manj kot pri starih operaterjih - Beeline, MegaFon in MTS. Prodajalci modemov Yota, ki prepričujejo kupce iz vasi ali vasi, da kupujejo njihove izdelke, jih navadno pomiri s tem, da je signal tega operaterja dobro ujet na istih mestih, kjer je stabilen in od MegaFona. Vendar pa to žal ne ustreza vedno realnosti. Zato je z Yota modemi najpogosteje potrebno uporabljati antene LTE, vključno z zunanjimi. Za modem Yota lahko načeloma uporabite anteno proizvajalcev drugih proizvajalcev. Ampak to je mogoče kupiti in model blagovne znamke točno Yota. Še posebej, ker modemi tega operaterja pogosto gredo že z anteno.

  Namesto zaključka

  Različnih zunanjih anten LTE, torej na sodobnem trgu, je več. Pri izbiri najprimernejšega modela se je treba najprej osredotočiti na število stolpov v okolici, na njihovo lokacijo, oddaljenost. Upoštevati morate tudi značilnosti območja, na katerem bo antena uporabljena. V vsakem primeru se je treba pred nakupom posvetovati s strokovnjaki. Ali pa se vsaj pogajate s prodajalcem o vrnitvi antene po preskusu, če se nenadoma izkaže, da je neuporabna.

  Sorodne publikacije