Kaj je groza: opis žanra igralniške industrije

Vprašanje, kakšna groza v igralniški industriji lahko odgovori le oboževalec grozote in užitkov. Ta žanr je prinesel industrijo, vključil je tiste projekte, ki bi lahko prestrašili uporabnike z druge strani zaslona. Na začetku je bilo takih dogodkov malo, toda s prihodom tehnologije je bilo mogoče s pomočjo grafike in učinkov, kar se dogaja na zaslonu, prenesti z velikim realizmom. Po tem je žanr pridobil popularnost in postal ena glavnih smeri.

Pojav kategorije igre

Da bi razumeli, kakšna groza (v angleščini pomeni "grozo") v igralniški industriji, morate pogledati na začetek 21. stoletja. Takrat je ta beseda začela označevati vse projekte, ki povzročajo strah, grozo, jezo, odpor in podobne občutke. Izvirno je bil izraz uporabljen le v literaturi in kinematografiji, kasneje pa so že opredelili žanr virtualnih iger.

Serija Silent Hill

Da bi ugotovili, kakšna je groza, morate prenesti vse dele serije Silent Hill in jih poskusiti prenesti. Morda to ne bo mogoče zaradi pomanjkanja potrpežljivosti, saj bodo dogodki, ki se odvijajo na zaslonu, resnično grozni. Zgodba vsakega dela se vrti okoli istoimenskega mesta, kjer je celotno prebivalstvo izumrlo. V prvem delu je protagonist s posvojeno hčerko Cheryl padel v nesrečo blizu mesta. Ko se je človek zbudil, ni videl svoje hčere blizu njega. Da bi jo preiskal, je šelSilent Hill - Na prvi pogled staro in zapostavljeno mesto.

Drugi del je tudi del rubrike "najboljša grozljiva igra", čeprav pripoveduje zgodbo drugega protagonista, Jamesa Sandlerlanda. Njegova žena je umrla in sam je postopoma preživel življenje na alkoholu, dokler ni od nje prejel skrivnostnega pisma. Rekli so, da je dekle živo in živi v mestu Silent Hill. Tam je takoj odšel. Drugi deli prav tako pravijo igralcem različne zgodbe, povezane s tem prekletim krajem.

Igra "Amnezija"

Za otroke je igra "Maincraft" groza, ki je verjetno bolje, da je ni mogoče najti, ob prisotnosti slikovnih zombijev in pajkov. Samo odrasli igralci potrebujejo nekaj bolj realističnega. V tem primeru poskusite projekt Amnesia: The Dark Descent. Vzdušje igre bo igralca potopilo v ekstremne razmere, kjer dolgo časa ne bo mogoče razumeti, kaj se dogaja. Glavni protagonist, ki se je prebudil iz dolgega spanca, je odkril pomanjkanje vseh spominov v glavi. Ne ve, kdo je in kako je prišel v ta čuden kraj. Mračni trezorji govorijo o nevarnosti, in instinkt preživetja zahteva nujno pobeg od tukaj. Nenadoma, zaradi bolečine, se zdi, da je tu potegnjena in da lov ni končan. "Nekaj" hoče, da umre, in že se mu približuje. Ostaja le pobeg in skrivanje, dokler se ne razumejo vse zgodovinske okoliščine. Takšne grozljive igre povečajo adrenalin na visoki ravni in pustijo za sabo veliko vtisov.

Serija Resident Evil

Serija Resident Evil je v najboljši formije sposoben razložiti, kakšna grozota je in kaj ima ta žanr v igralniški industriji. Zgodba projekta pove, kako se je ena globalna korporacija odločila za uvedbo biološkega orožja. Zaradi prepirov v priročniku se je začel nenadzorovano širjenje virusa, ki je skoraj uničil celotno prebivalstvo planeta. Človeštvo je postalo zombi in le nekaj odstotkov ljudi je uspelo preživeti v prisotnosti imunitete. Sedaj korporacija poskuša obvladati ves svet in uničiti vse ostanke odpora. Protagonisti so skupina ljudi, ki so bili posebni agenti ali policisti. Trudijo se ne le poiskati vzroke Armagedona, ampak tudi najti način, kako popraviti situacijo. Za vse igralce je zagotovljeno veliko število pošasti, več sto tisoč zombijev in pomanjkanje orožja s hekerji.

Cry of Fear

V kategoriji grozljivih iger na osebnem računalniku so vrhunski projekti razvoj, imenovan Cry of Fear. To je sprememba legendarne igre Half-Life in pripoveduje najbolj neverjetno zgodbo. V centru je bil navaden mladenič Simon. Vrnil se je domov z dela in videl človeka, ki je padel v težave. Zaradi vesti se je fant odločil pomagati ubogi človeku, vendar sta oba ustrelila avto. Samo on ni umrl, ampak mu je uspelo okrevati po pomanjkanju zavesti nekje v Stockholmu. Protagonist ne razume, kaj se je tu zgodilo in kaj se je zgodilo med njegovo odsotnostjo v življenju. Na SMS telefon od matere s čustvi, in kos spomina za to obdobje je odsoten. Zgodba se bo igralcem postopoma odprla, o njej se bo treba naučitipretekle dogodke, ki temeljijo na delih sporočil, napisov in naključnih materialov.

Outlast serija

Vsi računalniki grozljivk so različni, vendar je Outlast sam odlikoval z dejstvom, da je glavni lik popolnoma nemočen. Prvi del pošlje protagonista v Psihiatrično bolnišnico Mount Massachus, kjer so bili izvedeni nekateri poskusi na ljudeh. Prišel je znani novinar, ki se je odločil odstraniti vse, kar se je dogajalo v notranjosti, vendar ni bil pripravljen na grozljive grozote. Povsod, psihiki, kri in so odvrnili nori zdravniki. Najti mora izhod in, kar je najpomembnejše, ostati živ. Sikvel bo pripovedoval zgodbo z drugim protagonistom o sekti verskih fanatikov, ki so se naselili v kanjonih Arizone. Letel je s helikopterjem, da bi raziskal umor ženske, vendar je padel v letalski nesreči in se zbudil nekje na območju te stare vasi, kjer so se naselili fanatiki. Druge grozljive igre na PC-ju prav tako zaslužijo pozornost ljubiteljev akutnih občutkov in lahko dajo veliko različnih čustev.

Sorodne publikacije